Audi, BMW și Mercedes sunt favoriți în licitația pentru sistemul de navigație de la Nokia

de Sebastian Toma
Joi, 18.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Surse apropiate discuțiilor dintre Nokia și potențialii cumpărători ai softului său de navigație îi anunță pe germanii de la Audi, BMW și Mercedes-Benz drept favoriții licitației.

Audi, BMW și Mercedes-Benz sunt favoriții licitației pentru sistemul de navigație de la Nokia, declară pentru Automotive News surse apropiate problemei. Cei trei producători premium din Germania vor să achiziționeze divizia specializată în navigație a companiei Nokia Oyj. Divizia respectivă este cunoscută pentru aplicația ”HERE”, care asigură navigație off-line gratuită pentru smartphone-uri. În prezent, discuțiile dintre Nokia și potențialii clienți ai săi sunt încă în derulare, iar sursele citate de Automotive News au refuzat să-și dezvăluie identitatea din moment ce afacerea de patru miliarde de dolari este în pericol dacă detaliile sale sunt dezvăluite înainte de termen.

Ofertele finale pentru licitația de vânzare a diviziei HERE de la Nokia sunt așteptate până la finele acestei săptămâni. Printre licitatori se numără Apax Partners, Uber Technologies și Baidu. Cel din urmă este cel mai mare motor de căutare din China, în timp ce Apax Partners și Uber sunt companii din SUA care operează în domeniul tehnologiei.

Finlandezii de la Nokia au decis să vândă divizia lor de navigație pentru a putea finanța achiziția Alcatel-Lucent în vederea devenirii furnizorul numărul unu de echipamente de rețele mobile din lume.

Urmareste Automarket
Valoarea diviziei HERE este estimată la patru miliarde de dolari de experții din industrie, în ciuda faptului că finlandezii au plătit 8.1 miliarde dolari în 2008 pentru achiziția Navteq. Diferența dintre anul 2008 și prezent reprezintă scăderea valorii respectivei divizii în urma crizei financiare.
Reprezentanții tuturor părților implicate au refuzat să comenteze informațiile din presă cu privire la această licitație.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • Oare au licitat si cei de la KIA?
    2 2
  • KIAr ești curios?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru