Audi va lansa încă 5 versiuni RS până în 2020: gama Audi Sport va avea 16 modele

de Daniel Popescu
Joi, 05.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că va lansa încă 5 versiuni RS până la sfârșitul acestui deceniu, astfel că gama Audi Sport va avea 16 modele.

Audi a anunțat câteva noutăți majore pentru divizia Audi Sport începând din 1 octombrie. Constructorul german l-a nominalizat pe Oliver Hoffmann în funcția de director tehnic al Audi Sport, după ce până în prezent acesta se ocupa de dezvoltarea trenurilor de rulare pentru Audi.

Principalul obiectiv pe termen mediu este lansarea a 5 noi versiuni RS până în 2020, astfel că la sfârșitul acestui deceniu gama Audi Sport va avea 16 modele, comparativ cu cele 11 din prezent.

Audi nu a furnizat pentru moment niciun fel de detalii cu privire la cele 5 modele pe care le va lansa pe parcursul anilor următori, însă presa internațională speculează de mai mult timp care vor fi acestea.

Primul pe lista va fi cel mai probabil Audi RS Q3, mai ales că acesta a fost deja văzut în cadrul unor teste, iar apoi ar urma să apară și Audi RS Q5 și Audi RS Q7, astfel că cele mai multe SUV-uri ale constructorului de la Ingolstadt vor avea versiune sportivă.

Nu vor fi uitate însă nici modelele de serie din gama A, astfel că ne putem aștepta la Audi RS 5 Sportback, Audi RS 6 Avant și, mai ales, la o nouă generație Audi RS 7, despre care se vehiculează că va împrumuta sistemul de propulsie disponibil pe Porsche Panamera Turbo.

De asemenea, Audi a confirmat anterior că noile modele RS vor apărea în paralel cu versiunile standard, și nu la finalul ciclului de viață al acestora din urmă, așa cum se întâmpla până acum.

Via Audi, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru