Autobuz Double Decker transformat în atlet pentru Jocurile Olimpice de la Londra

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vineri, 27 iulie încep Jocurile Olimpice găzduite de capitala Marii Britanii. Pentru a marca acest moment, un artist ceh a creat o sculptură cel puţin ciudată.

Urmareste Automarket
Artistul ceh David Cerny a folosit un vechi autobuz cu etaj pentru a crea o sculptură ce înfăţişează un autobuz ce face flotări. Două braţe imense ies din lateralele autobuzului simbolizând un atlet olimpic. Mai interesant este că autobuzul chiar poate să facă flotări, artistul ceh dotându-şi sculptura cu un mecanism ce poate împinge de la sol cele aproape şase tone cât cântăreşte bătrânul autobuz Double Decker.

În timpul exerciţiilor, autobuzul-atlet poate scoate sunete, iar imagini video sunt proiectate prin intermediul ecranelor amplasate în locul ferestrelor. Sculpura va fi amplasată în faţa casei Republicii Cehe din Satul Olimpic de la Londra.

Autobuzul folosit de artistul ceh este un vechi Double Decker fabricat în 1957, modelul de autobuz care practic a devenit simbolul Londrei. Cerny a cumpărat acest autobuz de la un cetăţean olandez şi l-a modificat ataşându-i cele două imense braţe, un motor electric şi un sistem de cabluri. Numele oficial al sculpturii mecanice este London Boosted. 

Via autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru