Londra va introduce o taxă pentru cele mai poluante autovehicule: sunt vizate mașinile înmatriculate înainte de 2006 și care nu respectă normele Euro 4

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 23.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Londra va introduce o taxă pentru cele mai vechi și mai poluante autovehicule, în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

Londra își continuă programul pentru combaterea poluării aerului din oraș prin introducerea unei zone de emisii foarte reduse în 2019. Astfel, primarul Sadiq Khan a anunțat introducerea unei taxe pentru cele mai poluante mașini.

Denumită T-charge, taxa zilnică de 10 lire sterline se va aplica tuturor vehiculelor cu motoare diesel și pe benzină înmatriculate înainte de 2006 și care nu îndeplinesc normele Euro 4.

Noua taxă se va aplica în zilele de lucru, în același interval orar (7:00 – 18:00) ca actuala taxă de 11.5 lire sterline destinată decongestionării traficului în zona centrală.

Astfel, unii șoferi ar putea să plătească zilnic 21.50 lire sterline pentru a trece prin centrul Londrei.

Potrivit unui studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la King's College London, aproape 9.500 de locuitori ai Londrei mor prematur în fiecare an ca urmare a expunerii pe termen lung la poluarea aerului.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Marius
    Poate n.ar fi rau sa specificati ca taxa nu se va plati in toata Londra ci in zona centrala, mai exact aceeasi zona in care se plateste "congestion charge".
    4 0
  • trebuia sa o faca valabila pt toata londra. sau macar interzis ce e sub euro 6. sau sa interzica toate dieselurile.

    sper ca daca nu-s multumiti de calitatea aerului sa faca si mai restrictiv.
    1 1
  • Anonim
    Pe cand si in Romania mai taie elanul de a aduce cazane in tara
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru