"Rabla Local" începe în 31 iulie: 3.000 de lei în schimbul unei mașini mai vechi de 15 ani

de Alexandru Monenciu
Vineri, 28.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Mircea Fechet, programul "Rabla Local" va debuta în data de 31 iulie. Prin intermediul acestuia, românii primesc 3.000 de lei în schimbul casării unei mașini mai vechi de 15 ani.

Pe lângă programele Rabla Clasic și Rabla Plus, autoritățile au mai pus bazele unui program prin care își propun să scoate mașinile vechi și poluante din circulație. Este vorba despre așa numitul program Rabla Local.

În schimbul casării unei mașini mai vechi de 15 ani, românii primesc un voucher în valoare de 3.000 de lei și nu sunt obligați să achiziționeze o mașină nouă. Din această sumă, 2.400 de lei vin de la Ministerul Mediului și restul de 600 de lei de la primărie.

Programul Rabla Local va debuta în data de 31 iulie, potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Mircea Fechet.

"Luni, pe 31 iulie, la ora 10 dimineața, deschidem programul mult-așteptat Rabla Local. Este acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani - fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou pentru că, poate, nu stă prea bine cu banii în acest moment - poate casa mașina respectivă primind în schimb un voucher de 3.000 de lei," a declarat Fechet.

Cu ajutorul acestui program, autoritățile își propun să scoată 100.000 de mașini vechi și poluante de pe străzi.

În acest moment sunt înscrise deja 500 de primării în acest program, a mai dezvăluit ministrul de resort.

via Economica

Comentarii (8)

  • Ce tupeu, 3000 lei!.
    Daca este nefunctionala si incompleta, un morman de fier vechi, atunci DA.
    Altfel, pt o masina functionala, corect este 3000 euro, nu lei.
    Sa isi tina tepe din astea pt ei, ca nu au nici un aspect pozitiv pt utilizatori. Astea nu sunt programe de reducere a poluarii, astea sunt mizerii sa prosteasca lumea, sa strige ca ofera bani. Dar astias nu sunt bani, ci praf in ochi. La ce inflatie avem, si 3000 euro e prea putin sa fie corect.
    10 15
  • Oarecare
    Ca idee, mercedesul meu e-class din 2004 care va merge mult dupa moartea mea si care e masina mult mai buna ca multe mizerii din ziua de azi, noi! Ca idee, masina mea... valoreaza in viziunea lor 3000 de lei?
    12 6
  • corect. macar o bicla electrica de-a scumpa sa dea la schimb. altfel din dezmembrari omul ar scoate mai mult.
    5 4
  • Este vorba despre mașinile care nu mai sunt folosite de de ani buni, epave, și care nu mai au nicio șansă să fie pornite, celeocupă locurile de parcare degeaba. Sunt oameni, în special bătrâni, care nu își vor mai lua mașină, iar că s-o ducă la fier vechi îi costă aproape cât nu face mașina, este o complicație in plus pentru ei.
    Citesc comentariile și mă minunez de cât pot unii... mulți citesc, puțini pricep.
    9 3
  • Programul asta are o gestatie mai mare ca a unui elefant. A fost lansat de 5 ori si pornit de 7 ori pana acum. Asta de acum e a 8-a. Merge struna.
    In curand numarul de lansari o sa-l depaseasca pe cel de tichete.
    4 1
  • poate are valoare sentimentala epava. iar o bicla/masinuta electrica e buna si la pensionari.
    1 3
  • Banditos
    @Alinutz.....ca nu au nici un aspect pozitiv pt utilizatori.


    cam vorbesti in punga, asa, sa te afli si tu in treaba.


    :))))
    3 0
  • ce bine, mai scapam de rablele care ocupa loc degeaba pe trotuare.
    ati observat ca oamenii isi cumpara masina doar sa mearga in concediu cu ea, adica de 2-3 ori pe an? fac maxim 4-5000 km pe an si ei sunt incantati. cred ca nu au pus pe hartie cat costa cu intretinerea+asigurarea+casco...iese mai ieftin cu una inchiriata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru