Programul "Rabla local": mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din luna septembrie

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Luni, 22.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Așa numitul program "Rabla local" debutează în luna septembrie. Cei care casează o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără obligația de a achiziționa un autovehicul nou.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, sau PNRR, țara noastră și-a propus ca, până în 2026, să scoată din uz până la 250.000 de mașini mai vechi de 15 ani.

Așa numitul program "Rabla local" debutează în luna septembrie. Românii care casează o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, după cum scriu cei de la Profit.ro. Mai mult, nu vor fi nevoiți să achiziționeze un autovehicul nou.

Jumătate din această sumă va fi suportată din bugetul Fondului pentru Mediu, iar jumătate din bugetul local.

Administrațiile locale care aplică pentru acest program vor putea obține finanțare pentru cel mult 100 de mașini uzate (localitățile cu până la 1.000 de locuitori), sau 50.000 de autovehicule uzate (orașele cu peste 200.000 de locuitori).

via Profit.ro

Comentarii (5)

  • De ce nu se axeaza direct pe masini sub Euro4?
    0 3
  • Seriff
    @Mike, i-auzi, du-te si tu acolo, poate cumperi o masina ceva, de la vreunul care vrea sa o caseze, asa ai avea si tu masina si scapi si de controlorii aia din RATB
    2 1
  • Mă duc în Bulgaria sa iau 10 rable cu 1000 de lei bucata. Fac și eu un ban grămadă.
    0 2
  • ^^^ pai trebuie sa le aduci in țara și asta costa...sa le faci RAR, asigurare pt înmatriculare, sa le înmatriculezi, sa le plătești impozitele timp de trei ani, apoi nu vei mai putea cumpara mașini mai jos de E4 inclusiv timp de trei ani... in plus trebuie sa le înmatriculezi intr-o localitate care participa la program... la final sa nu ai surpriza ca îți primesc doar una... ori poate niciuna...așa-i romanu...
    1 0
  • Programul e mort din fasa.
    Autoritatile locale vor trebui sa dea jumate din bani pe care nu-i au. O vor amana si lungi la nesfarsit.
    Mai bine sacrificau cateva zeci de tichete pentru electrice si casau cateva mii de masini si astfel mai curatau spatiul verde de niste rable care doar stateau si adunau praf si impozit.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru