Autonomie mai mare prin energie solară: mașinile electrice Audi vor integra panouri solare pe plafon

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va integra panouri solare pe plafonul mașinilor electrice pentru alimentarea cu energie a aerului condiționat și a funcției de încălzire a scaunelor, cu scopul de a obține o autonomie mai mare.

Mașinile electrice încep treptat să ajungă la autonomii oficiale de circa 500 de kilometri, însă constructorii încearcă să găsească noi metode pentru a extinde distanța maximă pe care o pot parcurge acestea.

Una dintre idei este integrarea unor panouri solare pe plafon, iar Audi a anunțat că lucrează la un proiect concret care va fi aplicat pe mașinile sale electrice de serie.

Astfel, Audi va integra panouri solare în plafonul panoramic din sticlă al mașinii, iar energia electrică generată va fi utilizată pentru alimentarea unor sisteme electrice, cum ar fi aerul condiționat sau sistemul de încălzire pentru scaune.

Într-o versiune ulterioară, panourile solare vor fi integrate pe toată suprafața plafonului. Audi nu a furnizat însă detalii cu privire la eficiența energetică și la cât de mare va fi câștigul de autonomie.

Proiectul este desfășurat împreună cu Hanergy Thin Film Power Group, un producător de panouri solare din China, iar un prototip urmează să fie finalizat în acest an.

"Tehnologia va avea un efect pozitiv direct pentru gama noastră de mașini electrice. Acesta va fi o piatră de hotar în cadrul lungului drum de a obține mobilitate fără emisii", afirmă oficialii Audi.

Producătorul de la Ingolstadt intenționează să lanseze 3 mașini electrice până în anul 2020, inclusiv un SUV, și spera că o treime dintre mașinile vândute în 2025 să aibă o astfel de propulsie.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • ....si optional poti primi si un hamster (modificat cu steroizi,contra cost ca cel stoc se ofera ca bonus ,doar) ce alearga pe o rola conectata la un dinam ce alimenteaza un sistem foarte ingenios proectat de audi in premiera ....sistemul consta intr-o manuta improvizata care-ti apasa butonul de pornire...in caz ca nu ai chef sau te doare mana....Deci la atetea dotari merita!!!!!!!!!!!!
    10 6
  • Cei de la Tesla deja au studiat problema si au ajuns la concluzia ca ar fi un plus prea mare la costul masinii care nu se justifica... (deocamdata), poate in timp dc panourile devin mai ieftine...
    7 1
  • Arogantul
    marketing pt fraierii care nu stiu matematica si fizica
    8 8
  • Norbert
    Fratilor nu stiu ce face Audi dar Toyota deja vinde masini echipate cu panou fotovoltaic. Modelul Prius PHEV 2017 la noi nu se comercializeaza. Iar aceste panouri incarca efectiv acumulatorii masini, ei sustin ca poti rula 5 km pe zi cu un plinde soare pe zi.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru