Autorităţile bulgare ar putea să confişte 35.000 de maşini conduse de români

de Sebastian Toma
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii care şi-au înmatriculat automobile în Bulgaria pe numele unor cetăţeni bulgari care nu şi-au plătit impozitele ar putea să rămână fără maşini dacă vor trece Dunărea, anunţă Agerpres citând cotidianul bulgar Monitor.

Bulgarii vor să confişte peste 35.000 de autoturisme conduse de români, informează cotidianul bulgăresc Monitor, citat de Agerpres. Confiscarea acestor autovehicule ar avea loc doar în cazul în care acestea trec Dunărea şi ajung din nou în Bulgaria, iar motivul este legat de faptul că statul bulgar suspectează că proprietarii din acte ai respectivelor autovehicule sunt vinovaţi de evaziune fiscală şi nedeclararea veniturilor. Totul a început de la numărul mare de români care şi-au înmatriculat autovehiculele în Bulgaria pe numele cetăţenilor bulgari săraci, care au primit între 25 şi 50 de euro pentru acest serviciu, unii dintre ei ajungând să "deţină" câteva zeci sau chiar sute de maşini. Având în vedere valoarea medie estimată a acestor vehicule, de 5.000 de leva sau 2.500 euro, statul bulgar consideră că respectivele persoane au ascuns venituri de 250.000 euro, ce le-au permis cetăţenilor în cauză să cumpere şi să înmatriculeze atâtea autovehicule pe numele lor.

Autorităţile din Bulgaria s-au autosesizat în această privinţă şi au pornit spre chestionarea respectivelor persoane, în vederea colectării impozitelor datorate.

În cazul "proprietarului" celor 100 de autovehicule menţionat mai sus, statul se aşteaptă la un impozit situat în jurul a 50.000 de euro. Constatând că mulţi cetăţeni care au înmatriculat zeci sau sute de automobile pe numele lor nu sunt pe atât de înstăriţi pe cât credeau autorităţile, bulgarii au decis executarea silită a singurelor bunuri pe care le au aceştia – autovehiculele. În mod evident, acestea nu erau în posesia bulgarilor, fiind înstrăinate unor cetăţeni români. Până când aceste vehicule nu vor trece graniţa, bulgarii nu au ce să le facă românilor care le deţin, cel puţin pentru moment, deoarece respectivele vehicule au fost achiziţionate cu forme legale.

Urmareste Automarket
Însă, dacă respectivele vehicule vor fi surprinse între graniţele Bulgariei, autorităţile vor dispune confiscarea acestora pe loc. Bulgarii se aşteaptă ca mulţi români cu asemenea vehicule să le viziteze ţara în perioada minivacanţei de 1 mai şi de sărbătorile de Paşti, ocazie cu care vor putea derula o serie de acţiuni în acest sens.
Potrivit cotidianului bulgar Monitor, recordul de automobile înscrise pe numele său îi aparţine unui tânăr de 21 de ani din oraşul Ruse, angajat la o spălătorie auto, care deţine, "pe hârtie", 712 autovehicule.

Via Agerpres | Monitor.bg

Comentarii (37)

  • 1.se strange latzul
    2. incepe curatenia de primavara
    58 7
  • Multumesc ca ai preluat stirea.
    Presupun ca acaum catva din cititorii acestui site vor raspunde si intrebarilor mele de la categoria raspunsuri . Ca in aceasat stire care e de sambata parca nu zice nimic de termeni legali de exemplu ce i se intapla cetateanului roman care este prins cu o masnia asatfel inmatriculata..
    9 4
  • @ gelu
    Tu omule nu et gnadesti la acei oameni caer nu au mai multi bani si nu isi permin altceva dect un ciruc? chiar daca merg cu el de 4-5 ori pe luna? Domna de la taxe de mediu nu gandeste ca acel om care are taxa pt o masian euro 3-4 nu polueazaatat ca ea cu al ei A8 care circula toata ziulica pe BANI tai a contribuabilului prin tara?
    9 38
  • @terck

    nu, nu ma gandesc la ei. Ma gandesc la mine. Scuza-ma, da' asta e viata. Nu iti permiti masina stai acasa fratica, mergi cu bus-ul sau pe bicla. M-am staurat de toate gioarsele cu numere de bg de pe care cad tablele, cu cauciucuri ca pielea de pe fundul unui babuin cu spoilerele cusute cu sarma si cu ITP-ul ca un papirus.

    Am dreptul ca utilizator al drumurilor publice sa cer ELIMINAREA potentialelor pericole pe patru roti. Si am dreptul sa ma gandesc la propria mea piele si a ocuantilor din masina. Am ajuns sa caut masina noua neaparat cu airbag-uri de tip cortina sau sa bifez TOATE optionalele legate de siguranta pentru ca ma simt in NESIGURANTA.
    69 5
  • @ gelu

    Eu in locul tau m-as gandi de 2 ori ..pt ca acel om care nu are pre multe si el are un drept ...la fel ca si tine . pe tine te dereanja acel amarat care umbla de 4-5 ori pe luna cu masina si ala care e in parlament te fura zi de zi si pedeasupra iti si baga mana adanc in buzunar mai ales in perioada de taxare.. dar el in schimb se plmba in masini luxuoase si cu un consum enorm sa nu zic si de poluare. defapt udne e adevarul ? undeva dupa colt nu ? nu zic cele care nu corespund normelor alea merita eliminate dar nu sa le pui acelor oameni care totusi incerca sa intretina o masina ca li se va lua si acel bun .
    11 41
  • Romanul trebuie sa invete sa se intinda cat ii e plapuma. Eu mi-am platit taxele si asigurarile, corect e sa le platiti si voi daca vreti masini si sa circulati pe drumurile publice.
    50 5
  • @terck

    acel bun nu este al lor. Hai sa nu umblam cu cioara vopsita, atat timp cat ti-ai imatriculat cazatura in bg ti-ai asumat acest risc. Sau ai fost atat de copil incat sa-i crezi pe mesariasii care te-au asigurat ca nu e nici o problema? Asa ca, de ce ti-as plange de mila? de ce trebuie sa ma justific eu pentru prostia altora?

    ai vreo nelamurire exista ambasada bulgariei or consulat (?) si baetii te vor lamuri. Sunt sigur ca iti vor inmana bucurosi si o invitatie sa le admiri, de 1 Mai, "nisipurile de aur".

    calatorie placuta, si nu uitati, pe langa cauciucul de rezerva luati-va si o bicla de rezerva.

    PS...e clar, scopul taxarii supradimensionate si-a pierdut din esenta. Cat despre parlamentari pe astia i-am votat pe astia ii avem....imi aduc aminte "cu drag" un congres de acu 2 ani de zile a unui partid (fost la putere) si trenurile de SUV-uri ce se perindau pe acolo. Bine, doar "locomotiva" facea nota discordanta si rasarise acolo cu un Logan argintiu. Ca vezi Doamne, el era din popor.
    28 5
  • @ gelu
    Da asa e deacord cu tine asta ai votat asta ai...se apre ca iti convine sa te fure zi de zi omul si sa ranjeasca la tine la tv ca el o duce bine iar tu ... faci ce poti sai iei si bicicleta cu tine la nisipurile de aur... ca la mamai degeaba te duci ca pute a alge.
    Revenind la subiect... ti-se pare fair play ca acel care are salriul minim sa mearga zi de zi chiar si la cumparaturi cu busul sa care atatea acasa in sacosele care ii rup mainile dar ziua urmatoare trebuie sa meraga la mucna ca, daca nu o face nu are cu ce sa se intretina? te intreb ca de la om la om ai carat vreodata ceva greu in plasute de in ca apoi dupa ziua de carat te duci sa mai faci si ceva pe afara? din ce zici tu acaolo mie unul nu mi se pare. Incearca sa te pui in locul lor. Nu cred ca iti va mai palcea ceeace zici….
    4 24
  • BaditzaEx
    sper sa ramana toate jegurile astea parvenite , toti samsarii/ciorile si toate neamurile astea de PROST gust fara jafurile lor, care POLUEAZA ( si nu ma refer doar la propriu ci mai ales la figurat ) tara asta vai de ea, cu politicieni ( ce ar merita dusi in Siberia ) si neamuri proaste ce ar merita Reeducati la Guantanamo Bay
    33 4
  • @Terck,
    1. inmatriculatul pe BG nu are nici o legatura cu furtul guvernantilor.La nemultumirea fata de conducerea tarii se iese in strada si se cer drepturile.
    2. legat de posesorii care "nu au bani" de masini mai noi, din punctul meu de vedere exista autobus, tren, metrou ,TAXI, masini de inchiriat etc. Daca nu au bani de masina nu au bani nici de intretinerea ei, deci automat va fi un pericol public.
    3. si inmatriculatul in BG costa de la vreo 3-400 Euro in sud pana la 700-1000Euro in nordul romaniei, si daca facem niste calcule vedem ca timbrul de mediu pt un autoturism cu motor benzina 1.4 din 1994-2000, euro 2 costa 490Euro, sau pt un 1.4 din 2001-2004 costa 150-300 euro, deci mai putin decat in BG....... deci variante exista. In cazul asta de ce sa plangem cuiva de mila???
    34 5
  • @terck

    mergi putin prin Norvegia sa vezi ce masini au baietii aia. Mergi in Danemarca sa vezi ce masini NU au baietii aia. Si sa fiu eu al n'shpelea ca daca nici aia nu au salarii sa-si poarte pe patru roti dosurile imense .... insemna ca noi traim in Tron.

    De ce ai tu impresia ca oricine trebuie sa aiba OBLIGATORIU masina? Iar faza cu sacosele pline...ma leshi? De la lasarea "crizei" peste tarisoara asta am ajuns sa fac 200m pana la supermagazin sa imi fac cumparaturile saptamanale. Si zilnic dimineata petru cornul cald. Crezi ca ii imi cad galoanele? Nope...ma adaptez. Numai sunt suticile de acum cativa ani cu care imi faceam plinu' pana la refuz ori de cate ori aveam nevoie.

    Deci....criza e, criza mananci.
    22 5
  • @ gelu (nu am refer doar al el)
    Spre suprinderea ta am fost si pe acolo si am vazut cum merge treaba... dar acolo nu demnitarul merge cu masini de lux ci masini deobicei pe care-l face tara sa le fac populare.... si apoi cum zicea si colegul de sus GSMWorld nu are sa mearag cu ce are... pe jos ca face piciorul mai frumos... masina in zilele de azi nu este un lux ci o necesitate.... de acolo am luat idea... iar idea nu e pt euro 1 si 2 care ne e frica de ele ci de 3 si 4. care taxa e mult mai mare...
    si in sfarsit .. idea de baza este ca degeaba te infrunti cu sistemul ca el castiga dar asta doar la noi ... doar in tara in ro se pot aplica taxe atat de aberante nicaieri altundeva nu.
    P.S. ultima data cand lumea iesit in strada spart un geam in acea agonie de disperare incare era. In atiteza in gercia era sa arda Atena ….trageti voi concluzai cine sa iasa la noi ?
    5 7
  • In sfarsit am reusit sa-i jenam si pe bulgari, mai ramane Abania si suntem campioni
    15 1
  • Stefan
    @Terck
    Sti defapt care e problema adevarata a romanului ca tot ziceai ca aiurea sa mearga pe jos, sa care greutati, sa se deplaseze in anumite locuri, etc.? Masina pe care si-o alege! Ei vor masini care la vremeau fost luxoase, bune din toate punctele de vedere, iar acum pana si o dacie din 2003 e mai buna decat acele masini! Ce? si dacia poate sa-i deplaseze unde vor. Sunt destule masini sh si la noi la aceleasi preturi ca cele din bulgaria, inamtriculate si cu acte in regula dar nuuuuu, noi vrem seria 5, 7, audi a5, a6, etc cu toate dotarile. Si cand vine vorba sa fi implicat intr-un accident toti stim ce se intampla! :) Nici eu nu am bani de masina super 'dotata' si am ales sa-mi iau un Matiz cu toate dotarile si actele in regula care este de 1000 de ori mai bun decat o janghina din bulgaria.
    27 4
  • Giumbix
    Suna cam nasol asta.
    3 9
  • Si eu sunt impotriva celor care inmatriculeaza masini in Bulgaria. Nu am primit banii de la un RCA al unei masini cu nr de Bulgaria nici dupa 6 luni. As vrea ca tuturor celor cu nr de Bulgaria sa le iasa ceafa de porc pe ochi si alte asemenea evenimente.

    Dar, totusi.... In articol scrie:
    Constatând că mulţi cetăţeni care au înmatriculat zeci sau sute de automobile pe numele lor nu sunt pe atât de înstăriţi pe cât credeau autorităţile, bulgarii au decis executarea silită a singurelor bunuri pe care le au aceştia – autovehiculele. În mod evident, acestea nu erau în posesia bulgarilor, fiind înstrăinate unor cetăţeni români.

    Deci, statul le confisca masinile pentru ca nu sunt instariti? Acum totusi, legal, nu vad care este problema... De ce nu poti avea un bun (oarecare, nu doar masini) pe numele tau, fiind cumparat de altcineva, cat timp platesti taxe si impozite pe bunul respectiv?

    Problema ar trebui rezolvata prin modificari ale codului rutier din Romania, nu prin interventia administratiei financiare din Bulgaria.
    14 7
  • BALATESCU
    SA LE CONFISTE TOATE MASINILE INMATRICULATE IN BULGARIA , SINT PERICOL PUBLIC CU TROMPETE DE MASINI SI RCA FACUT DE DODA FLOARE !!!!!!
    28 3
  • smecheru'
    trabi inmatriculat de bulgaria?
    4 1
  • @Shelby

    in momentul in care tu ai masini in valoare de 250000euro pe numele tau, inseamna ca tu ai castigat banii aceia, ori pe venit se plateste impozit pe venit.tu nu poti sa ai o masina de 1milion de euro, fara sa fi castigat banii aceia (in mod legal sau la negru)...drept urmare, fie trebuie sa ai platit impozit pe acel venit ...daca nu e evaziune fiscala...fie este un venit la negru...ceea ce inseamna tot evaziune fiscala.

    @Terck

    eu am circulat timp de 6ani cat am fost student cu autobusul, am carat si sacose si bacsuri de apa etc etc. cum spuneau si altii, sa ai masina nu este un drept, este un moft. daca nu t-il permiti nu-l ai. cel care munceste din greu si a terminat ani de facultate ca sa-si permita o masina, si pe care sa o detina in legalitate (taxe, rca, rovinieta, itp etc.) are DREPTUL sa nu se simta in nesiguranta din cauza unora care-s "mai smecheri". sincer, cei cu numere de bg, ii vad in aceeasi oala cu cei de la conducere care ne fura: unii care ei se cred mai smecheri, nu ca noi restul fraierilor care vrem sa avem constiinta impacata ca suntem tot timpul in legalitate cu ceea ce facem.
    chiar nu doresc sa supar pe nimeni, dar inmatricularea in bg in multe cazuri denota o atitudine de smecheras care se reflecta si in modul de condus...si nu odata m-am crucit la unele smecherii la care deja vedeam masini zdrobite.
    17 1
  • Nastrapulea
    @gelu

    Ai dreptate, cand vezi un ciuruc cu numere de bg in jurul tau te cam taie transpiratia. Daca te loveste e clar ca trebuie sa iti faci masina pe CASCO-ul tau, pt ca RCA de la ala nu o sa vezi vre`odata, asa ca anul urmator pretul CASCO-ului va creste, fara sa ai vreo vina.
    Asa ca eu sper sa dispara toate masinile cu nr de bg.
    13 1
  • @ all
    Idea in sine nu este una prea fezabila pentru ca omulde rand care nu are nici cea mai vaga idee ca in acel mic sejur pe care poate abia si l-a permis o sa i-se retina masina pt celel de mai sus…
    Nu mi se pare prea ok ca fiind in pielea acelui om in plin sejur cu familia sa vina oameni fiskului si sa retina masina.
    Inteleg idea ca la semafor cand stai langa unul cu numere de BG iti este frica pt ca inspira nesiguranta si din acesta cauza oameni ar dori ca ele sa dispara. O solutie mult mai inteligenta ar fi ca Mari asiguratori sa faca comuna baza de date ca , cetatenii uniuni sa nu sufere cand au baiul de a avea masina lovita. Ar fi o soluti mult mai ok ca oameni sa convietuiasc nu sa se lupte unul cu celalt . oricum inca multa vremem va trece panace aceste baze se vor unifica dar totusi este o solutie nu ca cei de la putere sa fac ce vor ci sa faca ceva care sa fie functionala si sa fie ok pt toata lumea.
    2 9
  • Prostia se plateste. Intotdeauna.
    Sa accepti sa te simti in regula ca mergi cu o cazatura inmatriculata pe numele unui tigan din Bulgaria, fericit fiind ca ai fentat statul si ca esti mai presus de 'prosti', se numeste prostie crasa.
    In Olanda, lumea isi duce copii la scoala cu carutul legat la bicicleta si nu se mai plange ca nu le sta fundul in masina. Regula e clara: lumea acolo GANDESTE si, daca la calcule iese ca nu isi permite masina sau ca ar intra peste alte cheltuieli (sa zicem, de vacanta) luandu-si masina, nu-si ia masina, punct.
    Eu am masina si deseori merg cu metroul pe la diverse intalniri prin Bucuresti. E si mai rapid, mai economic, mai fac si miscare si nici nu ma mai enervez. As merge mai des pe bicicleta daca as avea pe unde sa merg fara sa-mi fie frica sa nu ma ia vreun descreierat pe capota.
    13 1
  • Bine spus @Leni, masina NU este un drept.
    8 2
  • inexorabil
    Sigur ca acum ii consideram niste retarzi pe bulgari, ca doar noi am "avansat inainte", de nu mai poate Europa de "evolutia" noastra. Dar omul, in general, si romanul, in special, au memorie scurta: oare ce ne-a intretinut plapanda speranta de democratizare si occidentalizare (cica ar fi totuna) sub talpa comunista? Televiziunea bulgara si tigarile BT! Si vecinii nostri de la sud erau tot vopsiti in "rosu", dar cica isi amenajasera si zone mai albe, prin care noi, dupa ce ne ridicam pe varfuri ca sa trecem cu gatul peste gard, vedeam consumismul, pardon, capitalismul la orizont. Glorie eterna urmasilor lui Asparuh, autorii morali ai "Revolutiei" din '89.
    3 0
  • Vasilica
    E plin de filozofi cu creierul cat o boaba de orez care iti vorbesc de drepturi, dar daca ii chemi in strada nu ies "ca se poate si mai rau!" asa ca ragaie o bere!!
    9 1
  • @Dan
    Da asa e Prostia se plateste.. Si eu emrg zi de zi la munca cu bicicleta si nu sunt in olanda.
    Cate odata sunt si claxonat ca nu peste tot este pista pt biciclete dar sincer nu imi pasa. Revenind la subiect nu inteleg de ce oameni compara Mere cu Pere. Cum poti sa compari olanda cu romania nici odata nivelul de trai nu o sa fie la fel orice sa fie.. (poate prin vreo minune) sunt deacord cu tine ca daca nu ai bani necesari sa intretii o masnia etc… mai bine las-o balta. Acuma intrebare te vezi pribucresti ca si prin olanda sa iti duci copilul cu atasul la bicicleta la gradinita ? Eu zic ca nu in plin bucuresti o sa se uiet analfabetii al tien ca al felul trei si apoi rautatea copiilor din gradi (+ intiparitura de grandomanie al parintilor) o sa iti marginalizeze copilul.. esti pregatit pt asa ceva ? sa poti sa explici unui copil de gradinita care e scopul si idea ta ca parinte ? Eu cred ca va fi ff greu chair daca ti-ai lua inima in gat si ai afce acest pas. Am mai zis si mai sus.. idei de rezolvare mai bune ar fii dar nu se vrea..
    1 10
  • @irexorabil
    Bine zis cum sa nu fie roamnul mai desteptet? Intr-un final e vorba de capra lui si nu al vecinului. Sunt multe de zis la cest capitol dar sa revenim la subiect. Intrebarea
    1 de ce la bulgari in 3 ore imatriculezi masina si ai terminat cu hartiile iar in romanica stai cam o luan ats in cel mai bun caz sa imatriculezi masina.
    2 de ce la bulgari taxa de prima inmatriculare este de 8 ori mai mica ca la noi ? poate doman Plumb va da un raspuns mai bun nude altceva dar taxa este aberanta si nu prea am vazut ca in restul europei sa fie taxe asa de mari .
    3 nu stiu daca ati vazut dar staul roman da indicative ca dau reduceri substantial la masini electrice. Cine naiba poate sa de 20 000 de mii de euro pe o masina electrica (suma nu stiu cat este de corecta) cand tu nu ai infrastructura necesara unei asemenea masini.
    @Vasilica
    Da ‘sta si ragaie o bere’ pt ca asta ar fi mentalitatea de Romani. Zicea cienva odata .. ‘‘mamaliga nu explodeaza‘‘ atunci cine vrei sa iasa in strada?
    3 9
  • Fotografia mi se pare exemplul suprem de competenta jurnalistica. Desi in nenumarate randuri mi-am exprimat dezacordul pentru aceasta practica a inmatricularii masinilor in Bulgaria si utilizarea lor in Romania, as fi curios totusi sa stiu daca macar o singura masina a fost Trabant!
    4 1
  • @Terck: dar tie ti se pare normal ca inr-o tara unii sa platesca taxe si impozite iar altii sa nu le plateasca deloc din simplul motiv ca li se par prea mari? Daca nu iti permiti taxe de o masina, atunci nu ti-o mai iei. Stai peste program, te duci afara un an-doi, dar atunci cand stai in tara te supui legilor.

    Ne dai exemple de politicieni corupti, insa te intrb eu pe tine: care e diferenta intre ei si tine? caci dupa parerea mea, amandoua taberele eludeaza legea si deci tu nu esti cu nimic mai bun ca ei.

    Iti plac taxele din tara vecina? Poti oricand sa emigrezi.

    Militezi pentru dreptul la a avea o masina, insa tu nu intelegi de fapt ca nimeni nu iti incalca acest drept. Nu confunda "dreptul de a poseda" cu "posibilitatea de a poseda".

    Si ca sa te fac sa intelegi, fac o analogie: asa cum toata lumea sta in coloana la semafor, civilizat, mereu se gaseste cate unul mai smecher, eventual cu BMW, sh, BG, care s-o ia pe contrasens. Acuma intelegi de ce nimeni nu va mai tolereaza impertinenta?
    11 2
  • @Marchen M
    Care autoritati ? uitate un pic in jurul tau ai un prin ministru plagiator caruia i s-a zis in nenumarate moduri sa plece acasa dar el tot acolo e si face doar prostii. Se pare ca iti place sa fii condus de unul care are nivelul cel mai de jos.
    Exemplul tau ca si cel cu acel bmw care depaseste colona.. ar cam trebui sa existe organul prin acelel locuri sa il i-a la puricat pe cel de la volan ..dar evident organul are alta treaba. Si apoi unde sunt miile de camera de supraveghere care ar trebui sa existe in marile orase ale tarii sau si ala a fost doar o manreala la mistere sa mai spele niste verzisori ?
    Apoi cum am mai zis si mai sus de ce nu sunt bazele de date atat ale politiei cat si acelor de la sigurari puse laolata in uniune ca cei in cauza sa fie mai repede ajutati ?
    De ce aceste lucruri sunta sa de greu de realizat ? (si stai linistit ca eu nu ma supun acestor legi aberante doar cand vin acasa) . Mai vroiam sa adaug ceva dar ma abtin …s-ar putea sa supar pe cine nu ar trebui.
    2 9
  • @Terck
    Auzi nene, mai lasa-ne si abtine-te de tot! Eu inteleg frustrarea ta si a altora ca tine, insa ai macar bunul simt si nu discuta politica pe un site despre masini. Din respect pentru utilizatorii acestui site n-am sa intru cu tine intr-o polemica de natura politica. Ceea ce faceti voi insa este de netolerat din urmatoarele motive:

    1. Daca faceti un accident si fugiti de la locul accidentului, unde va cauta politia? In Bulgaria dupa colt, nu? Pana se identifica proprietarul masinii, pana se afla cine este utilizatorul, va reparati masina de 5 ori!

    2. Daca se utilizeaza masina la savarsirea unei infractiuni, dispareti mai usor, nu! Pe mine ca victima a unor asemenea nu ma intereseaza nici faptul ca nu exista baze de date, nici ca nu-s "camera" de luat vederi! Situatia din Romania este asa cum este. Interesul meu este doar acela ca fenomenul care genereaza aceste evenimente, respectiv inmatricularea masinilor in Bulgaria, sa dispara! Nu mai imi da exemplul Olandei sau al altor tari ultrademocratice! Nu ma intereseaza exemplul unor legislatii care permit ca un nebun sa omoare sute de oameni si sa scape cu 20 de ani de inchisoare si care imi impun mie ca cetatean al Romaniei sa tolereze un fenomen favorizator al comiterii unor nenorociri. Vrei sa traiesti acolo, emigreaza! Sunt curios daca poti sta acolo zeci de ani si sa conduci o masina cu numar de Bulgaria fara ca nimeni sa te intrebe nimic.

    3. Nu ma intereseaza ca nu ai bani pentru a-ti cumpara o masina pe care sa o inmatriculezi in Romania. Nu ai decat sa mergi cu mijloacele de transport in comun. Pentru mine ca si pieton, participant la trafic, conducator auto sau biciclist este mult mai sigur asa!

    Prin urmare, guvernul, INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA, care va reusi scoaterea voastra de pe strazi va avea parte de tot respectul meu.
    12 1
  • temerarul!
    Eu unul m-am saturat sa vad pe strazi masini cu numere de Bulgaria si mai ales cu volan pe partea dreapta! Sa-i vezi cum trec pe rosu fara nici o jena, regulile de circulatie pentru ei nu sunt valabile si mai ales nu au nici un respect pentru ceilalti participanti la trafic.

    Nu mai zic de starea jalnica a acelor masini.

    Vad ca unii concetateni nu au inteles ca nu toata lumea este OBLIGATA sa aiba o masina. Masina trebuie sa o ai doar daca ti-o poti permite si nu numai privind achizitionarea ei ci si privind intretinerea ulterioara, rca, casco, itp, etc.

    Dar ... avem sistemul asta de a ne fura caciula unul la altul care nu prea duce nicaieri.
    4 0
  • @terck: pentru linistea ta sa stii ca nu sint USL-ist, ba din contra, iti dau dreptate la unele opinii. Dar nici PDL-ist nu sint. Insa, asa cum zicea si Misha, aici e vb de cu totul altceva, tu ai deviat discutia.

    Atata timp cat tu nu te supui principiilor cu care te bati atat in piept, nu poti sa ai pretentia ca altii sa le respecte (politicienii adica).

    De ce romanii respecta legile altor tari cand ies afara dar le ignora pe cele de la ei din tara? pentru ca sint constienti ca afara nu e de joaca, altfel iti iei o amenda de te ustura sfincterul o luna.

    Din punctul meu de vedere, masinile cu nr de BG sint un pericol public si atat timp cat eu am o familie de protejat cu 2 copii mici, voi milita pentru scoterea lor din circulatie.

    Imi pare rau de frustrarea ta care include o necesitate absoluta de a avea o masina, iar ca tine sint muuulti, Doamne, in tara asta. Iar Constanta cred ca este o capitala tarii din punctul asta de vedere, avand un numar foarte mare de cocalari manelisti si prost educati. Sint constantean si-mi pare rau s-o spun, dar asta este adevarul.
    7 0
  • @Misha
    Ma tatie nu imi povesti mie ca nuse pot aplica legile in romania pt ca nu te cred, cum 2 3 oameni se pot supune legilor se pot si restul dar cei care ar trebui sa aplice legea nu o fac ; sau o fac intr-un mod neclar. La al tau punct 2 era acuma catava timp in bv unu tanar care a ucis 2 farmaciste cu salbaticie azi dupa un proces lung si nabadaios el umbla linistit pe strazile oraselor din ro ce poti sa zici aici ? ah da am uitat si nu a fugit de la locul faptul cu o masina cu numere de bg.
    La punctul 3 sunt deacord cu tine (ah da si nu sunt deloc fustrat ci doar enervat pe sistemul din romania care e ff jos situat fara de restul eu)
    @MarchenM
    Imi pare rau ca esti situat asa de rau in CT si ca, acolo s-au cam adunat cocalarii care fac aceste iesiri aiurea. Sunt deacord cu tine ca, sunt un pericol pt toti cei cu nr de bg dar in cazul in care acele baze de date ar fi comune acest lucru nu ar mai exista pt ca in modul in care te identifica pe tine vor putea la fel de usor sa il identifice si pe el.. sa nu vorbesc de asigurari ca si acelela ar merge de identificat chair ff usor. (zic de asata pt ca am o vaga idee cum functioneaza acestea) uite un exemplu intre Polonia si Germania polonezi care trec si muncesc in germani si sunt prinsi cu viteza de camere de luat fixe sau mobile sunt cautati in aceste baze iar la o anumita perioada le vine amenda acasa. In caz de neplata li-se va suspenda carnetul (nu stiu pe ce perioada dar se suspenda). De ce in acest caz se putea utiliza cautarea lor in baza comuna ? Raspunsul ar fi ca se doreste acest lucru + eradicarea problemelor de trafic. Ca sa linistesc sau sa iau acel mar al dicordiei eu dragilor nu mai sunt in tara de o perioada ff lunga iar chestia acea care am vazut in nenumarate randuri nu este fustrare ci doar nivelul de enervare care se acumuleaza cand vad ca cei care ar trebui sa schimbe ceva nu ridica nici un deget. P.S. oare nu s-a propus si romaniei sa fac baza de date a conducatorilor auto comuna cu ceilalati? Eu asa fi curios in acest sens.
    1 5
  • @Terck: Nu baza de date comuna este problema aici, ci tertipurile gasite de romanasii nostrii la fiecare problema intalnita. In loc sa se supuna legilor tarii, ei gasesc sau fac o improvizatie in asa fel in care sa by-passeze problema.

    Nu cred ca exista nemti in Germania care sa-si inmatriculeze masina in Polonia, sau invers. Evident ca exista masini cu numere de Polonia, dar aia sint polonezi in transit sau la munca dar care-si platesc taxele la ei in tara.

    Ai idee ca in Danemarca nu ai voia sa iti inmatriculezi masina in alta tara, atata timp cat ai domiciliul la ei? Si mai sint tari sint astea, nu numai Danemarca.

    Probleme in Romania sint multe si vor mai fi mult timp de acum incolo. Insa nu cred ca ar trebui sa ne ascundem in spatele lor si sa le folosim drept pretexte pentru neplata taxelor.

    Si, dupa parerea mea, atat timp cat tu nu contribui cu nimic la tara asta, nu ai nici un drept sa comentezi despre Romania, la nici un capitol, sa te plangi de drumuri, sosele sau clasa politica, cu atat mai putin pe un site auto!
    7 1
  • MishaM
    @MarchenM

    Nu-ti mai bate capul cu el! Oricum nu pricepe sau refuza sa priceapa! Cu cat va reusi sa dea tepe cu atat va fi mai fericit. Pentru astfel de oameni nu se va inventa niciodata un cadru legal adecvat! Dau ca si exemple tari civilizate, insa niciodata nu vor putea trai acolo pentru ca acolo legea e facuta sa fie respectata. Si nu mai fii nefericit in legatura cu orasul tau. Este un oras fericit in care eu am cunoscut oameni minunati. Cocalari si cefe late sunt peste tot. Doar ca unii se cred superiori doar pentru ca traiesc in vestul tarii.
    6 1
  • Sa va zic un banc .
    Diferenta dintre roman si bulgar, este ca diferenta dintre pesimist si optimist.
    Adica, romanul sau pesimistul zice : mai rau de asa nu se poate
    Bulgarul, sau optimistul zice : Ba Da .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru