Bulgaria: Great Wall Motors a inaugurat prima sa fabrică din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.02.2012
Great Wall Motors şi-a inaugurat astăzi fabrica din Bulgaria, prima facilitate de producţie din Europa. Oficialii Renault-Nissan din Bulgaria nu se simt ameninţaţi în niciun fel.

Chinezii de la Great Wall Motors au deschis prima lor fabrică de automobile din Europa. Aceasta este în Bulgaria şi a fost deschisă în regim de joint-venture cu bulgarii de la Litex Motors. Până la finele anului 2012, cei doi parteneri vor să vândă 2.000 de vehicule, toate unităţile fiind destinate exportului. Fabrica din apropierea oraşului Lovech va construi trei modele GWM pentru ţările membre ale Uniunii Europene: SUV-ul Hover H5, pick-up-ul Steed 5 şi modelul de oraş Voleex C10, acesta din urmă fiind primul model produs de chinezi în Bulgaria.

"Great Wall trebuie să dovedească multe lucruri înainte de a încerca să ameninţe vânzările Renault-Dacia în regiune. În primul rând, trebuie să arate că pot produce o maşină de calitate în Europa. Cât despre viitor, vom vedea. Un lucru este cert – preţurile lor nu sunt chiar atât de bune", a declarat Neuviale Bernand, şeful Renault-Nissan Bulgaria. Cel mai ieftin model Great Wall, Voleex C10, costă aproape 8.000 de euro, iar cel mai scump, Hover H5, costă 14.350 de euro.

Fabrica Great Wall din Bulgaria are o suprafaţă de aproape 500 de hectare şi o capacitate de producţie de 50.000 de unităţi pe an.

În momentul în care fabrica va atinge capacitatea maximă de producţie, aceasta va avea 2.000 de salariaţi. Reţeaua de dealeri Great Wall din Bulgaria a început deja să se dezvolte şi să importe automobile din China încă din octombrie 2011, peste 150 de comenzi fiind înregistrate până la jumătatea lunii noiembrie 2011. Investiţia în această uzină se ridică la 97 de milioane de euro, dintre care zece procente vin de la Great Wall Motors, iar restul provin de la Litex Motors.

Via | Decouvrirlabulgarie

Comentarii (13)

  • Si uite asa am rezolvat si perioada pana cand ajung piesele pentru comenzi si garantia si serviceul.usor usor se extind si o sa-i inghita pe cei care isi bati joc de clienti
    5 3
  • Chiar este amenintare asta.Daca o sa aibe succes la vanzari sa vedeti atunci invazie de producatori chinezi in EU!
    5 11
  • Mi se pare mie sau Voleex e trasa la indigo dupa Yaris?
    14 3
  • alte capcane ale mortii
    o sa fie alt "Gelly" care o sa se vanda 2-3 bucatii la 2 lunii.. :))):))), si o sa aibe -2 stele nivelul de siguranta.
    9 6
  • Bogdan
    Afara cu chinezii
    `Galbejiti` astia is amenintare ca lanseaza o bucata de plastic cu niste roti si motor de scuter ??? Se lanseaza ei in declaratii ca au deschis o fabrica, ca sa sperie lumea cu masinele lor copy/paste. In locul lor m-as pregati pentru un `alt esec in europa` cu masinile putregaite in showroom-uri.
    8 4
  • Ce ti-e Great Wall, ce ti-e Hyundai-Kia...
    11 15
  • @mda
    Ce ti-e trasul apei la WC, ce ti-e comparatia GW - Hyundai/Kia.

    Chinezii astia sunt de tot rasul, nu suporta comparatie nici cu vechile modele Daewoo. N-o sa aiba astia 4 stele la crash test nici daca-si cumpara stelele, cat despre calitate, Sandero joaca in liga premium pe langa ei.
    9 8
  • testul actual ncap e altul cand logan isi obtinea stelele lui ;) ... mai critic
    din poze e una, dar live conteaza. sa pui mana pe unu din asta si pe un sandero...
    si le purici impreuna...
    este clar ca sandero beneficiaza de un know;how mult mai mare cu motoare ale grupului renault, dar totusi ramane un versus direct care sa confirme castigatorul
    2 1
  • Da, sigur...
    Masinile astea or sa vina cu anunturi pe bord de genul: nu stranutati prea tare, pericol de dezlipire al parbrizului de pe rama.:))
    4 3
  • AndreiRN
    Ipocrizie
    Si cu toate astea majoritatea folositi telefoane si electronice Made in China. Pana si computerul la care comunicati e facut de ei.
    Muncesc si vand la preturi convenabile si elimina firmele/muncitori care trag matza de coada.
    4 1
  • @AndreiRN
    Cred ca 90% din produse sunt Made in China, dar asta nu are nici o relevanta in discutia noastra. Multe din ele, inclusiv smartphone-uri sau calculatoare apartinand unor concerne celebre, vin cu un know-how din afara Chinei. La capitolul masini, se vede ca n-au nici un know how, ci doar o inclinatie aproape ancestrala de a copia intr-un mod deficitar. Ei asta au facut toata viata cand nu li s-a dat mura-n gura, au copiat la un nivel foarte rudimentar. Macar japonezii au facut-o cu cap, ba chiar au imbunatatit considerabil copia.
    2 1
  • Fiecare perioada cu prostii ei
    Acum vreo 30 de ani tot niste galbejiti din tara soarelui rasare au inceput sa vanda masini in Europa.

    Multe dintre ele copiau modele europene.

    Si atunci ca si azi s-au gasit niste creiere inguste care sa le critice produsele si care sa nu mai stie cum sa laude produsele europene.


    Cateva exemple ale produselor lor dupa care ii curg balelele in prezent si celui mai rasist dintre criticii de alta data: Lancer, WRX, Land Cruiser, RAV4, PATROL etc ...


    Acum vreo 20 de ani, alti galbejiti, dupa ce s-au batut ca tampitii intre ei, s-au gandit si ei sa exporte masini in Europa marilor producatori de autoturisme.


    Inceputul a fost timid.

    Va mai aduceti aminte de Cielo?

    Cati dintre voi, cei pentru care in anii 90 era un lux si o Dacie 1310 noua, nu si-au invidiat vecinii ca si-au luat masina facuta de galbejiti?!!!

    In occident s-a numit Nexia... si nu s-a vandut pra bine ...

    Dar de curand unul dintre bosii unei marci teutonici s-a urcat intr-o masina produsa de aceiasi galbejiti dupa care si-a apostrofat colaboratorii pentru ca nu stiu ce componenta e de o calitate pe care n-a visat-o neam de neamul lui de fabricant de traditie germana.

    Incet incet masinile coreene au inceput sa se vanda bine in Europa.


    Fara a avea vreo legatura cu Asia dar la fel de exemplificativa in ceea ce priveste capacitatea unora care in loc sa se limiteze la a ingera fecale, prefera sa arunce cu ele in orice initiativa, a fost perioada reveniri celor de la Renault la Dacia, dar mai ales momentul lansarii mult hulitului Logan.
    Aceeasi urangutani au inceput sa se dea de ceasul mortii ca ei isi iau mertane sh si nu Logane noi.

    Ca noul model e urat, ca nu e bun. etc. etc.etc.


    Loganurile au ajuns sa-si poarte cu mandrie cumparatorii sute de mii de kilometrii fara probleme.

    Mai mult decat atat, au inceput sa fie cumparate si in Germania marilor fabricanti de automobile.

    Dacia a lansat model dupa model si multi dinre mancatorii de rahat ai anilor de inceput si-ar vinde jafurile ca sa-si cumpere un Duster nou.

    Doar ca jafurile lor raman jafuri si ceilalti romani nu mai sunt atat de fraieri sa le cumpere.


    Acum au venit chinezii... Si alti imbecili nu stiu sa faca altceva decat sa arunce cu noroi.

    Unii dintre ei sunt din cei ofticati pe bulgari ca au marit si ei taxele si din acest motiv nu mai pot sa-si inscrie rablele acolo.
    Altii sunt de aia de stau in doua camere confort paispe dar au in fata blocului vreo hardughie made in Germany!

    Cainii latra... caravana trece... Chinezii vor fabrica si vor vinde masini in Europa...

    Bulgarul, sarbul, albanezul care va vrea o masina noua se va gandi si la una chinezeasca . Si poate peste zeci de ani nepotii vostrii se vor uita la un GW cu acelasi respect pe care il afisati voi fata de un Land Cruiser, Subaru. Lancer ....
    6 1
  • ati vazut ce sasiu de la mitshu.. are hoover,sunt imagini de loveste un camion si l face muci...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru