Bulgaria caută investitori noi din industria auto

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma inaugurării primei uzine auto moderne din Bulgaria, vecinii noştri caută şi alţi parteneri din industria auto pentru a-şi dezvolta economia.

Bulgaria are zone cu tradiţie lungă a producătorilor de componente, aceştia fiind concentraţi pe componente hidraulice, cablaje şi senzori

Diana Nikolaeva
consultant Ernst&Young
Bulgarii vor să se implice mai puternic în industria auto, deşi abia au început să fabrice automobile. Intrarea bulgarilor în industria auto s-a făcut cu ajutorul chinezilor de la Great Wall Motors, după ce aceştia au deschis o uzină care foloseşte kit-uri CKD (complet dezmembrate) pentru modelul Great Wall Steed, un pick-up comercializat pe câteva pieţe din Europa. Deschiderea fabricii din Lovech a fost văzută ca un succes de autorităţile bulgare şi a fost însoţită de apariţia furnizorilor precum Johnson Control Automotive Electronics, Grammer şi Wurth Electronics.

Deşi au fost în urma ţărilor vecine în ceea ce priveşte industria auto, bulgarii prezintă o serie de avantaje în faţa noastră şi a ungurilor. Potrivit consultanţilor de la Ernst&Young, bulgarii au avantajul taxelor reduse, politică aplicată atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, un climat economic stabil şi o forţă de muncă pregătită.

În plus, Bulgaria este aproape de pieţele din Europa de Vest şi face parte deja din Uniunea Europeană, element esenţial pentru atracţia de investitori. Singurul dezavantaj al bulgarilor vine la nivelul procedurilor administrative complexe şi la timpul slab de reacţie al legiuitorilor şi al celor care aplică legea.

Urmareste Automarket
Guvernul de la Sofia nu a manifestat încă o dorinţă expresă de a-şi deschide braţele pentru investitorii din industria auto, însă vecinii noştri de la sud tocmai au organizat prima conferinţă internaţională care are ca temă industria auto.
Aceasta va avea loc la Sofia în perioada 8-10 octombrie şi are oaspeţi de seamă de la Hyundai, BMW şi Mercedes-Benz. Din partea mărcii din Coreea de Sud va veni chiar Allan Rushforth, Chief Operating Officer.

Via Automotivenews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Vasilica
    Bravo lor!!Au inceput sa se dezghete Bulgarii!Oricum sunt inaintea noastra la multe, au si ei jegosi la conducere dar ca la noi , nici in Africa nu gasesti.
    22 4
  • FARURI DE GOLF????????????
    0 2
  • @Vasilica si cei care te-au votat

    Inainte sa-i pupi in partea dorsala pe bulgari si sa arunci cu noroi in Romania (nu ca n-as pleca intr-o tara civilizata cu mult soare, daca as avea ocazia) , mai bine bine te-ai informa de gradul lor ridicat de infractionalitate.. si nu orice infractionalitate...discutam de asasinate la comanda si mafioti inarmati ce-i fac pe "interlopii" nostri sa para niste femeiusti penibile. Da, sunt inaintea noastra... la rele !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru