Peste 50 de noutăţi vor fi prezente la Salonul Auto de la Sofia

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.06.2011
Vizitatorii Salonului Auto de la Sofia vor putea să admire modelul de competiţie Peugeot 908 HDI, o colecţie de automobile retro Mercedes şi alte 50 de noutăţi în perioada 11-19 iunie.

Deşi încă nu au o industrie producătoare de automobile, bulgarii au reuşit să ne depăşească şi la capitolul "Saloane Auto". Mai precis, în perioada 11-19 iunie va avea loc Salonul Auto de la Sofia, în cadrul Sofia Inter Expo Center. Respectivul salon auto este deja la ediţia cu numărul 20 şi a fost integrat în Calendarul International Organization of Automobile Manufacturers. Printre exponate se numără peste 50 de nouăţi, iar Salonul Auto de la Sofia va prezenta peste 30 de mărci.

Cei de la Peugeot vor prezenta modelul 908 HDI FAP, cu care au concurat în 2010 la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. O serie de concepte vor fi expuse în Sofia, printre care şi Ford Vertrek şi Mercedes-Benz F800. Mercedes-Benz va prezenta o colecţie retro specială, pentru a aniversa 125 de ani de existenţă ai automobilului.

Great Wall Motors, un producător chinez de automobile, îşi va face debutul oficial pe piaţa din Bulgaria în cadrul Salonului Auto de la Sofia. Chinezii vor începe producţia de vehicule în Lovech, alături de Litex Motors, iar primele exemplare vor părăsi fabrica până la sfârşitul acestui an.

Vizitatorii vor plăti o taxă de 6 euro, iar aceştia pot să ajungă cu uşurinţă la eveniment graţie unui minibus gratuit care îi aşteaptă în faţa stadionului "Vasil Levski".

Via | Automedia.bg

Comentarii (2)

  • Crysty
    Romania
    Suntem de rasul lumii!

    Sunt convins ca avem mai multi oamenj bogati si cu influente si relatii internatioanle mai mari decat Bulgaria dar se pare ca nimeni nu face nimic!

    Pacat suntem un popor delasator!

    Sunt sigur ca toti romanii ar fi mandrii sa organizam si noi un astfel de salon!

    Dar cine stie poate vreodata... Sa fim optimisti!
    6 0
  • @crysty
    am avut şi noi SIAB-ul nostru, care era foarte tare, dar din păcate nu se mai organizează... nu am înţeles de ce!:(
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru