Chrysler a incetat discutiile cu Great Wall Motors

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Chrysler a oprit tratativele cu chinezii de la Great Wall Motors deoarece nu mai sunt interesati de o colaborare cu acestia.

Chrysler a decis ca un parteneriat cu Great Wall Motors nu mai este avantajos, motiv pentru care a sistat discutiile cu chinezii. Cei doi producatori intentionau sa fabrice un automobil compact pe care sa il vanda pe piata din Statele Unite ale Americii. Aceasta decizie ar putea avea stransa legatura cu parteneriatul pe care Chrysler l-a inceput cu Fiat in luna ianuarie a acestui an.

Chrysler si Great Wall Motors erau pe cale de a semna un memorandum de intelegere la sfarsitul anului trecut, dar tratativele au impiedicat semnarea acestui act. Acel memorandum stipula o colaborare de lunga durata intre cei doi producatori, ce ar fi avut loc pe diverse domenii de activitate. In urma parteneriatului, cei doi producatori si-ar fi distribuit impreuna produsele si piesele de schimb si ar fi impartit componente si tehnologia dezvoltata de inginerii lor.

Chrysler intentiona sa foloseasca reteaua de distributie a producatorului Great Wall Motors pentru a se extinde mai usor peste ocean, mai ales pe piata in crestere din China. Din pacate pentru cele doua companii, criza financiara a lovit vanzarile de automobile din intreaga lume si a taiat avantul celor doi producatori.

Chinezii de la Great Wall Motors au caracterizat discutiile cu Chrysler ca fiind “o pierdere de timp”.

Presedintele Great Wall Motors, Wang Fengying, a declarat ca este mai bine pentru compania sa se concentreze asupra afacerilor deja stabilite si nu asupra parteneriatelor. De asemenea, Wang Fengying considera ca GWM si Chrysler ar trebui sa se concentreze asupra prioritatilor immediate. Compania GWM este unul dintre cei mai mari producatori de automobile din China.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru