Autostrada Orăştie - Sibiu, redeschisă abia în iulie 2016? Statul susţine că lucrările pot fi terminate mai devreme

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reabilitarea unei porţiuni de aproximativ 300 de metri din autostrada Orăştie - Sibiu ar putea dura până în iulie 2016, însă statul susţine că lucrările pot fi terminate mai repede.

Esential 300 de metri este lungimea sectorului de autostradă afectat de greşeli de execuţie
Autostrada Orăştie - Sibiu a fost închisă în luna septembrie pe un sector de aproximativ 20 de kilometri intre localităţile Sălişte şi Cunţa din cauza degradărilor apărute ca urmare a unor greşeli de execuţie.

Compania Salini Impregilo, care s-a ocupat de construcţia autostrăzii, a fost obligată de autorităţile române să refacă drumul şi a estimat că lucrurile ar putea fi finalizate în iunie sau iulie 2016.

De data aceasta, termenul stabilit de constructor este prea mare chiar şi pentru autorităţi, care susţin că există soluţii tehnice pentru grăbirea reparaţiilor.

Constructorul prefigurase ca autostrada să fie deschisă prin luna iunie-iulie, dar este inacceptabil aşa ceva.

Narcis Neaga
Director general CNADNR
"Săptămâna viitoare vom merge acolo să căutăm o soluţie tehnică.
Constructorul prefigurase ca autostrada să fie deschisă prin luna iunie-iulie, dar este inacceptabil aşa ceva. Am găsit soluţii tehnice, iar marţi vom comunica soluţia pe care o vom pune în practică astfel încât să nu blocăm traficul pe autostradă. Este inacceptabil"
, spune Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Acesta susţine că CNADNR a aflat despre problemele de execuţie la autostradă abia atunci când au început să apară problemele efective pe şosea.

"Greşelile grave de execuţie au fost puse în evidenţă în momentul în care am excavat totul, pe vreo 300 de metri, ca să vedem ce se întâmplă, de ce apar fisuri. Atunci am văzut marile greşeli de execuţie pe care le-a făcut constructorul", a adăugat Neagă.

Via Profit

Comentarii (1)

  • Greșeli? Să fim serioși. E țepuială cu premeditare. Firmele străine își fac de cap la noi fiindcă așa au fost încurajate. Trădătorii noștri își dau mâna cu țepuitorii lor de când e lumea. Sta-le-ar banii în gât!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru