Autostrada penală: DNA anchetează Orăştie - Sibiu pentru corupţie

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce o porţiune de 200 de metri a fost demolată, întreaga autostrada Orăştie - Sibiu este anchetată de Direcţia Naţională Anticoroptie pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

La numai o zi după demiterea directorului general Narcis Neaga, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit unui document obţinut de postul de televiziune Digi24, DNA a început o anchetă de natură penală pentru toate cele patru loturi ale autostrăzii Orăştie - Sibiu şi verifică modul în care s-au derulat contractele de construcţie, întrucât anticipează fapte de corupţie precum abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Autostrada Orăştie - Sibiu a fost construită cu fonduri de 510 milioane de euro de la Uniunea Europeană, însă România ar putea fi obligată să-i dea înapoi, întrucât nu va respecta termenul de 31 decembrie 2015 pentru finalizarea lucrărilor.

Lotul 3 Sălişte-Cunţa a fost însă închis în luna septembrie pentru a fi demolat pe o porţiune de 200 de metri din cauza unor infiltraţii de apă, iar noul termen pentru redeschiderea circulaţiei este iulie 2016.

Totuşi, până la sfârşitul acestui an, România are posibilitatea de a solicita o prelungire a acordului cu UE.

Via Digi24, Sursa foto

Comentarii (1)

  • ore domnu presedinte era si el la primarie cand se facea aceasta autostrada?
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru