Avancronică DTM: Debut pitoresc pe Red Bull Ring în a doua jumătate a sezonului

de Daniel Popescu
Vineri, 01.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul German de Turisme ajunge în acest weekend pe circuitul Red Bull Ring din Austria, acolo unde Audi, BMW şi Mercedes vor lupta pentru victorie într-un decor pitoresc cu munţi şi pajişti verzi.

Esential 4.326 kilometri are circuitul Red Bull Ring
47 de tururi va avea cursa de la Red Bull Ring
A doua jumătate a sezonului 2014 al Campionatului German de Turisme debutează la sfârşitul acestei săptămâni cu etapa programată pe circuitul Red Bull Ring din Austria.

Piloţii vor ajunge astfel într-un mediu pitoresc dominat de munţi şi pajişti pline de verdeaţă, acolo unde cei trei constructori implicaţi în competiţie vizează victoria.

Circuitul austriac oferă câteva oportunităţi bune de depăşire, iar piloţii vor miza şi pe avantajul sistemului DRS pentru a frâna cât mai târziu. Una dintre cele mai spectaculoase oportunităţi este la capătul liniei drepte în urcare dintre primele două viraje.

Wittmann vrea să menţină BMW pe primul loc

Sper că în acest an să obţin un nou rezultat bun.

Marco Wittmann
Pilot BMW
Marco Wittmann este lider în clasamentul general şi speră ca în Austria să menţină BMW pe primul loc printr-un rezultat cât mai bun, eventual o victorie.

"Circuitul este grozav, la fel ca şi peisajul, iar asta face ca atmosfera să fie fantastică.

Anul trecut am obţinut aici cel mai bun rezultat în DTM de până atunci şi de aceea sunt entuziasmat. Sper că în acest an să obţin un nou rezultat bun. Sunt optimist în privinţa weekendului, mai ales că anul trecut am fost al doilea în calificări şi în cursă", a declarat el. 

Audi, pe urmele BMW

Chiar dacă am obţinut trei trofee în acest sezon, am o dorinţă aprinsă de a obţine cel mai mare trofeu.

Mattias Ekstrom
Pilot Audi
Wittmann va avea însă parte de o concurenţă puternică în Austria. Rivalii de la Audi mizează pe prima lor victorie din acest sezon, iar Mattias Ekstrom este la numai 20 de puncte în spatele liderului, astfel că luptă pentru titlu este în continuare deschisă oricărui rezultat.

"Red Bull Ring ar trebui să fie un circuit bun pentru mine, măcar pentru numele său, dar am câteva treburi de terminat, pentru că nu am fost niciodată pe podium aici. Chiar dacă am obţinut trei trofee în acest sezon, am o dorinţă aprinsă de a obţine cel mai mare trofeu şi de a auzi imnul Suediei", a explicat el.

Mercedes, impulsionată de victorii

Ar trebui să fie posibil să ajungem în frunte.

Gary Paffett
Pilot Mercedes
Rivalii de la Mercedes au înregistrat deja două victorii, în ciuda faptului că maşina acestora nu se ridică la înălţimea aşteptărilor.
Acesta este şi motivul pentru care Gary Paffett, unul dintre piloţii constructorului de la Stuttgart, are încredere că poate obţine un rezultat pozitiv în acest weekend.

"Circuitul ar trebui să ni se potrivească mai bine decât cel de la Budapesta, cu atât mai mult dacă va ploua. Într-o astfel de situaţie ar trebui să fie posibil să ajungem în frunte. Ca echipă, am profitat de cele mai bune şanse care ni s-au oferit la Oschersleben şi Norisring", a explicat el, referindu-se la cele două circuite unde a câştigat Mercedes în acest an.

Etapa de DTM de pe Red Bull Ring va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 12 iulie 19:10 DigiSport 3
Cursa duminica, 13 iulie 14:15 DigiSport 1

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru