Avancronica Marelui Premiu al Ungariei: Verstappen începe să spere la titlu după victoriile din Austria și Germania

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen ar putea relansa în mod surprinzător lupta pentru titlu în cazul în care va câștiga pe circuitul de la Hungaroring, după cele două victorii din Austria și Germania.

Max Verstappen a obținut victoria în Marele Premiu al Germaniei de la sfârșitul săptămânii trecute după ce a fost singurul pilot de top care nu a fost implicat în incidente în timpul unei curse în care ploaia a provocat numeroase surprize.

Pilotul echipei Red Bull a obținut astfel a doua victorie în ultimele trei curse și, chiar dacă are de recuperat 63 de puncte în fața liderului Lewis Hamilton, are de partea sa avantajul circuitului de la Hungaroring.

În mod tradițional, Red Bull are un monopost performant pe circuitele lente precum cel din Ungaria, iar căldura excesivă are efecte negative asupra rezultatelor pe care le pot obține rivalii de la Mercedes.

"Am câștigat două curse și câteva podiumuri. Avem un monopost capabil să fie aproape de prima linie în calificări și sper să putem începe vacanța de vară după un rezultat bun în Budapesta. Apoi, în a doua jumătate a anului, așteptăm lucruri și mai bune", a declarat Christian Horner, șeful Red Bull, referindu-se la cele 4 săptămâni de vacanță care urmează cursei din Ungaria.

Totuși, prognoza meteo sugerează că Hungaroring nu va avea parte de o vreme caniculară, întrucât se anticipează circa 30 de grade Celsius în fiecare dintre cele trei zile, mai puțin decât cele peste 35 de grade Celsius înregistrate vineri și sâmbătă la Hockenheim.

În acest context, șansele lui Hamilton de a-și îmbunătăți recordul de 6 victorii la Hungaroring vor crește.

Între timp, Ferrari a lăsat senzația la Hockenheim că poate lupta pentru pole position și victorie, însă ambele monoposturi au suferit defecțiuni tehnice în calificări. Totuși, în cazul în care acestea nu se vor repeta, Ferrari ar putea avea șanse reale la prima linie a grilei de start, caz în care lupta pentru victorie va fi una echilibrată.

Marele Premiu al Ungariei la TV:

Comentarii (5)

  • "Max Verstappen ar putea relansa în mod surprinzător lupta pentru titlu..."

    Hai sa nu ne intrecem cu gluma.
    11 1
  • Eeee..la naiba! Mercedes e la ani lumina in fata.
    8 5
  • Verstappen a declarta intr-un interviu ca nu se spera la titlul mondial anul asta.Ar fi fost copilaresc sa o faca.Dar la anul nu se stie.Contrar spargatorilor de ,,bomboane agricole,, cum zicea cineva in articolul precedent Red Bull a facut treaba buna batand palma cu japoneziiChiar daca Mercedes nu este atat de departe de restul,poate chiar in urma rivalilor de la Ferrari la capitolul monopost,Hamilton cu greu mai poate pierde titlul anul asta.Doar daca se produce o rasturnare de situatie si Bottas ii pune probleme.El e singurul care poate face ceva.La cat de incompetenti sunt cei de la Ferrari parca vad ca nu castiga nici macar o cursa anul asta..Am citit acum cateva zile un comentariu interesant pe youtube care ilustra perfect situatia dezastroasa de la Ferrari.Pe deasupra mie mi s-a parut si destul de comic.Tradus in romana suna cam asa.Ultimul castigator al unui titlu cu Ferrari:Kimi Räikkönen in 2007.Ultima victorie al unui pilot cu Ferrari:Kimi Räikkönen,Austin 2018.
    15 4
  • un comentariu de bun simt cum vezi tot mai rar:)
    8 2
  • Ferrari nu sunt deloc favoriti in acest weekend. Desi au unitatea cea mai puternica din campionat, peste Mercedes, Honda si Renault, monopostul are probleme pe circuitele lente, asa cum este Hungaroring. Desi ca viteza pura sunt cei mai puternici, inca nu au reusit sa gaseasca solutii pentru lipsa de downforce in zonele cu viraje medii. In acest weekend lupta se va da intre Mercedes, Red Bull si ma astept la un weekend interesant din partea McLaren.
    Sper sa avem spectacol, desi Ungaria rar ne ofera asa ceva.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru