Verstappen a câștigat pe ploaie cursa de la Hockenheim în fața lui Vettel! Leclerc și Bottas au abandonat, Hamilton a terminat pe 11

de Daniel Popescu
Duminica, 28.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a câștigat cursa de la Hockenheim după o ploaie care i-a propulsat pe podium pe Sebastian Vettel și Daniil Kvyat. Charles Leclerc și Valtteri Bottas au abandonat, iar Lewis Hamilton a terminat pe 11.

Update: Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi au fost penalizați pentru încălcarea regulamentului tehnic. În urma deciziei, Lewis Hamilton a progresat pe locul 9, în timp ce Robert Kubica a obținut primele puncte pentru Williams. 

Previziunile meteorologice cu privire la vremea din ziua cursei de la Hockenheim s-au confirmat, iar startul a fost afectat de o ploaie relativ modestă, dar persistentă. Cursa a început astfel cu trei tururi sub Safety Car pentru observarea condițiilor, iar ulterior piloții au plecat efectiv în cursă cu un start de pe loc.

Lewis Hamilton a plecat excelent din pole position și și-a păstrat prima poziție, în timp ce Max Verstappen a derapat ușor și a pierdut două locuri în fața lui Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen. Totuși, pilotul echipei Red Bull a reușit rapid să recupereze o poziție în fața lui Raikkonen și să urce pe locul 3.

În spatele plutonului, Charles Leclerc a progresat rapid de pe locul 10 pe 6, în timp ce Sebastian Vettel a urcat până pe locul 12 după ce luase startul de pe ultima poziție a grilei.

După numai trei tururi, Safety Car-ul a revenit pe circuit în urma unui accident suferit de Sergio Perez, iar cei mai mulți piloți au preferat să intre la boxe pentru schimbarea pneurilor de ploaie cu cele intermediare. Hamilton a rămas astfel lider, în timp ce Bottas, Verstappen și Leclerc s-au poziționat în spatele său după ce l-au depășit în scurt timp pe Kevin Magnussen, care rămăsese pe circuit cu pneuri de ploaie. La rândul său, Vettel a progresat constant până pe 7.

În turul 15, Daniel Ricciardo a abandonat după o defecțiune la motor, iar Leclerc a profitat de un Safety Car Virtual pentru a intra la boxe pentru un nou set de pneuri intermediare și a revenit tot pe locul 4.

Accident pentru Leclerc

În ciuda faptului că echipele antipau o nouă revenire a ploii în a doua parte a cursei, circuitul a început să se usuce suficient de mult pentru ca piloții să încerce pneurile slick.

Dintre piloții de top, Vettel a jucat pe această carte în turul 24 și a optat pentru cauciucuri soft, în timp ce Verstappen și Bottas au mizat pe medium în turul 26.

Leclerc a efectuat schimbarea pentru pneuri soft în turul 28, exact când piloții rulau sub Safety Car Virtual după un abandon suferit de Lando Norris, iar acest lucru i-a permis pilotului Ferrari să revină pe circuit pe locul 2. Totuși, monegascul nu s-a putut bucura de progres, întrucât a derapat în virajul 15 și a rămas blocat în nisip, fiind astfel nevoit să abandoneze.

Greșeli în lanț pentru Hamilton

Hamilton a intrat la boxe pentru pneuri soft, însă imediat după accidentul lui Leclerc Safety Car-ul a intrat pe circuit, iar ploaia a început din nou.

Hamilton a ieșit în decor din cauza apei care a căzut într-un interval scurt de timp și a avariat aripa față, iar britanicul a revenit la boxe printr-un loc nepermis. Prinși pe picior greșit, mecanicii au avut însă nevoie de mult timp pentru a înlocui aripa față și pneurile cu cele intermediare.

Verstappen devine lider pe ploaie

În urma haosului creat, Verstappen a devenit lider în fața lui Nico Hulkenberg și Bottas, în timp ce Alexander Albon a urcat în mod surprinzător pe locul 4 în fața lui Hamilton și Sainz, cu Vettel pe locul 8.

În tururile de după ieșirea Safety Car-ului de pe circuirt, Bottas a urcat pe 2 după depășirea lui Hulkenberg, iar Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde pentru greșeala de la intrarea la boxe și i-a depășit pe Albon și Hulkenberg pentru locul 3. În tot acest timp, Verstappen și-a creat însă un avans confortabil de peste 9 secunde în fata piloților Mercedes.

Un accident suferit de Nico Hulkenberg în același loc ca Leclerc și Hamilton a determinat o nouă apariție a Safety Car-ului, iar Verstappen a intrat la boxe pentru un set nou de pneuri intermediare fără să piardă prima poziție în fața lui Bottas și Hamilton.

Dezastru pentru Mercedes

La scurt timp după iesirea Safety Car-ului, circuitul s-a uscat suficient de mult pentru ca practic toți piloții să intre la boxe pentru pneuri soft.

În urma numeroaselor permutări, Verstappen a devenit lider în fața lui Lance Stroll, Daniil Kvyat și Bottas. Vettel a revenit pe locul 9, în timp ce Hamilton a coborât până pe 12 ca urmare a faptului că a suportat penalizarea de 5 secunde. 

Verstappen și-a construit din nou un avans de 10 secunde, în timp ce Kvyat l-a depășit pe Stroll pentru locul 2, în timp ce Hamilton a ieșit în decor, a intrat la boxe și a revenit pe circuit pe ultimul loc. Între timp, Vettel a progresat în pluton.

În turul 57, Bottas a derapat în primul viraj și a abandonat, astfel că Mercedes a rămas fără niciun pilot în puncte. După ce Safety Car-ul a rămas pe circuit câteva tururi, Verstappen și-a consolidat rapid poziția de lider, în timp ce Vettel și-a continuat parcursul excelent pe pneuri soft și a urcat treptat până pe locul 2, în timp ce Kvyat și-a adjudecat un podium nesperat.

Clasamentul a fost completat de Stroll, Sainz și Albon, în timp ce Raikkonen și Giovinazzi au încheiat pe 7 și 8. Ultimele puncte puse în joc au fost câștigate de Romain Grosjean și Magnussen, în timp ce Hamilton a fost doar al 11-lea. Pilotul Mercedes a terminat astfel doar în fața celor doi piloți de la Williams, Robert Kubica și George Russell. 

Germania - Rezultate cursă:

Comentarii (52)

  • Ce cursa nebuna!! Noroc cu ploaia..asa mai avem si noi spectacol in Formula1. FIA ar trebui sa puna aspersoare pe circuit:))
    Bravo Verstappen!!
    22 5
  • Cum numai conteaza masina, se arata talentul, restul e poveste.
    Pacat de Leclerc.
    Fortza Ferrari!
    26 7
  • Costel
    Ploaia a scos cursa din orice tipar, cea mai buna strategie si pilotul care n-a gresit deloc a castigat! Bravo Max!!!
    9 7
  • Leclerc e prea necopt pentru Ferrari.
    10 14
  • Unde sunt păcălicii care il dădeau pe Vettel pilot nr 2?
    Acum poate inteleg si privitorii de liga 1 ce înseamnă să fii în pluton, sa te lupți cu mașina... de aici vin greșelile. S-a văzut azi si la marele Hamilton.
    34 11
  • bravo, kvyat!
    16 2
  • Curs cu spectacol, apcat de Lecrerc dar a gresit, e vina lui.
    In sfarsit am vazut un podium fara Mercedes, desi nu ma bucur de esecul lor, Kvyat pare sa isi fi revenit dupa depresia cu muatrea la Torro Rossi de la RBR, a avut 1 an ca pilot de tste la Ferrari, acum a revenit acolo unde ii este locul, la anul il vad la RBR in locul lui Gasly, deja si Albon il bate pe Gasly.
    In sfarsit, Max s-a maturizat si dovedeste ca poate fi un pilot complet fara a se mai da in stamba, din cauza anumitor greseli ale lui, Ferrari pierzand titlul la piloti dar asa sunt destule alte probleme ale Ferrari, nici nu merita sa mai mentionam. Vettel daca nu este sub mare presiune, isi arata valoarea. Lecrerc daca nu ar fi gresit...ar fi avut sanse la victorie dar asta e, greselile sunt greseli. Are si el timp ca si Max sa invete din greseli, poate chiar mai talentat decat Max, sa nu uitam ca Max e in al 4-5 an in F1, din pacate, nu cred ca Ferrari va fi mereu in lupta pt titlul mondial in stilul asta. Vettel se va retrage la un moment dat.
    Kimi...s-a vazut valoarea lui reala, l-a tinut tururi bune in spate pe Vettel si nucred ca ar fi fost depasit daca nu intrau la boxe.
    18 4
  • Am ras bine...sceneta de teatru pregatita de Mercedes, cu costumele de epoca a iesit prost :)....In fine, in alta ordine de idei adeptii teoriilor conspirationiste cum ca Mercedes=FIA isi pot regandi putin "opiniile". De data asta Mercedes au gresit strategiile iar pilotii au fost prinsi pe picior gresit. Red Bull Honda...sunt deja o forta in F1. Max a fost la superlativ.
    13 8
  • Te bucuri si tu la o cursa doua pe sezon, ca Vetelica al tau a avut suficienta sansa sa iasa pe doi. Poate ca asta e solutia, sa porneasca mereu ultimul.
    10 33
  • Dacă eram în aceeași sală cu Toto Wolff i-aș fi spus "învață omule să te stăpânești, altfel te faci de râs în condiții mai grele!". Cum spunea și Sumi7, păcat pentru Leclerc dar felicitări tuturor celor de pe podium cărora n-am cum să le neg performanța, fiecare după poziția de pe care a plecat, cu ce adversari s-a luptat și ce mașină a avut.
    13 8
  • Mercedes au greșit strategia de 2 ori: prima dată cu schimbarea pneurilor deși Hamilton anunțase ca încă este apă pe circuit și apoi pt ca nu l-au băgat să schimbe și să-și efectueze penalizarea de 5 secunde. Ar fi putut reveni pe cel mai rău pe 5 și n-ar mai fi fost stres.
    Interesantă cursă oricum. La mai multe!
    12 2
  • Verstappen e pilotul de ploaie incontestabil. Si de uscat. Jos palaria.
    6 6
  • Mercedes F1
    Max, Vettel, Sainz, Kvyat, merita toata consideratia, au stiut sa stea mai bine pe pneurile loteriei SC-urilor si a ploii. O cursa frumoasa. Vettel a iesit cumva din pasa proasta, se pare ca lipsa mizei si a presiunii il determina sa nu mai greseasca. Din pacate cand vrei un titlu cu Ferrari trebuie sa fii tare in orice situatie. Cred ca Max va face pasul spre Mercedes sau Ferrari cat de curand. Mercedes au avut si ei ziua lor nefasta, cum spunea cineva mai sus, s-a demonstrat ca si ei pot gresi. Renault....mai bine sa nu spun nimic. Mclaren destul de bine desi puteau prinde un podium cu putina sansa.
    8 1
  • Costel
    mandru ca is contemporanul lui sebastian vettel !

    ce desfatare vizuala , ce lectie de pilotaj din partea lui sebastian plecat ultimul din motive care nu i se pot imputa sub nicio forma si sper , o pilda pentru toti aceia care i-or pus la indoiala harul sau incontestabil in strunirea sf90 in aceste conditii vitrege si care i-or fost fatale astazi babuinului din motive pe care ezit sa le amintesc , daramite sa le mai dezvolt doar si pentru faptul ca nu doresc sa fiu acuzat de subiectivism

    is convins ca daca vettel pleca de pe 10 (locul lui leclerc pe grila de start ) castiga cu siguranta pe hockenheim astazi iar faptul ca verstappen o fost ales driver of the day pentru mine nu reprezinta decat o alta nedreptate care i se face celui care o reusit prin talentul exceptional pe care-l poseda sa anuleze de-acum inadmisibilele probleme tehnice cu care se confrunta inca sf90 in Q1 la mijlocul sezonului 2019

    leclerc , in nota obisnuita , coplesit temeinic de anvergura ferrari , de presiunea generata de rezultate si mai ales de o supraestimare personala care sper sa nu-i fie fatala in viitor fiindca gafele sale constante mie-mi lasa impresia ca-s deja rutina pentru monegasc iar acest aspect nu-i de bun augur pentru un pilot de 21 de ani
    ii doresc lui leclerc ca atunci cand si-o incheia cariera in F1 sa detina jumatate din palmaresul notoriului sau coechipier sebastian vettel

    forza vettel !
    21 16
  • Razvan Dumbraveanu
    Aha...deci nu mai e lucratura FIA! A avut fetal podium!!URAAA!!
    9 19
  • @Răzvan Dumbraveanu
    Dar când am zis noi că FIA are lucrătură la condițiile meteo? Sau vrei să zici că-n cursa asta pe Vettel l-a împins de la spate și le-a băgat horincă în mințile celor de la Mercedes care fie nu au ales o strategie avantajoasă fie nu și-au controlat monoposturile? Stăpânește-ți omule nervii că uite cum riști să mănânci cu lopata (știi tu ce).
    15 5
  • Ultimele 3 curse au fost senzationale.Pacat ca fanii unei echipe nu au apreciat cursa trecuta pt. ca nu le-a placut castigatorii.

    Despre ce s-a intamplat azi sunt foarte multe lucruri de spus:
    1) Hamilton ne-a oferit una dintre cele mai proaste curse cu Mercedes.A mai avut o cursa de acest nivel doar la Hungaroring 2015.Curios e ca si atunci Kvyat a prins podiumul.
    Unii spun ca pe ploaie nu mai conteaza masina si se vede talentul pilotului si cam au dreptate.Insa cei care il critica pe Hamilton pentru greselile de azi, au memorie foarte scurta. Britanicul a castigat 13 din ultimele 15 curse pe ploaie.Eu zic ca chiar si cei mai mari piloti gresesc.Inclusiv Schumacher a avut cateva curse slabe pe ploaie.Nu este de neglijat nici faptul ca britanicul nu a fost la 100% fizic si chiar s-a pus problema sa fie inlocuit de Ocon in acest weekend.
    Hamilton putea termina usor in top 5 si cu greseli daca strategii nu erau praf.Prima daca au gresit ca i-au pus softuri cand nu era cazul.A doua oara nu l-au chemat la boxe sub SC.A doua greseala depaseste in ridicol chiar si greselile strategice cu care ne-a obisnuit ferrari.
    Norocul lui Hamilton a fost Bottas.Nordicul a ratat o sansa imensa de-a reduce diferenta.

    2)Nu vreau sa-i supar pe fanii vettel dar probabil nici neamtul nu intelege cum a prins podiumul.vettel a avut meritul ca nu a gresit cand aproape toti adversarii au facut-o si norocul ca strategii ferrari au fost senzationali. Depasirile neamtului au fost putine si cele mai remarcabile nume de care a trecut sunt Kvyat si Sainz. In rest nu strica un: Grazzie Hamilton, Bottas, Leclerc, Hulkenberg si Perez! Si s-a chinuit cu Kimi...
    Greseala lui Leclerc nu m-a surprins.Tanarul a aratat si anul trecut in multe ocazii ca este praf pe ploaie.De remarcat ca cei de la FIA l-au scutit pe Leclerc de o penalizare evidenta conform regulamentului.Max a pierdut podiumul in Monaco din cauza unei penalizari pt. "unsafe release".Pentru Leclerc nu exista regulament? Culmea ca tot fanii ferrari se plang de FIA.

    3)Max a castigat o cursa in care nu a stralucit dar a gresit mai putin decat concurenta.Daca Red Bull si Honda progreseaza Max are sanse sa termine pe 2 si chiar sa puna presiune pe Hamilton la final de sezon.
    Sper sa fi fost penultima cursa pentru Gasly la Red Bull.
    Helmut Marko si-a batut joc suficent de talentul lui Kvyat.Rusul trebuia sa revina urgent la Red Bull pentru ca merita. A aratat asta si astazi dar si in cursele precedente cand a realizat cateva depasiri fabuloase.

    4)$troll, Bovinazzi si mai ales circarii de la haas beneficeaza de norocul prostului.Sainz este cel mai norocos pilot din acest sezon.
    Kubica a teminat in fata lui Russell si are sanse mari sa termine si sezonul in fata.Nu cred ca vom mai vedea un Williams pe o pozitie mai buna intr-o cursa.

    5)Ma uit pe lista de abandonuri si ma doare sufletul.Poate mai putin pentru Bottas si Ricciardo.Sainz greseste si poate continua, Norris nu greseste dar cedeaza materialul de concurs.Asta dupa ce simpaticul pilot a mai avut ghinion in alte 3-4 curse.Hulkenberg este posibil sa fi ratat ultima sansa la podium.In trecut i-am tinut partea dar parca prea rateaza sanse.De Checo mi-a parut cel mai rau.
    Azi au gresit: pilotul cu cele mai multe victorii pe ploaie (Hamilton), pilotul cu poll pe ploaie + multe curse senzationale pe ploaie (Hulkenberg) si pilotul care a fost la un pas sa-l invinga pe Alonso in ploioasa cursa de la Sepang 2012 ( Perez).Iar anti-talentele nu au gresit.Foarte ciudata situatie.O fi fost fetita cartonata la vrajitoare?
    16 14
  • Cand l-am vazut pe Ham si pe Botas ce fac, mi-a crescut inima de fericire . Sa mai castige si altii, nu numai cei cu masini bune ....
    11 7
  • Mr. Gii
    Stima si respect pt Vettel, este si el un mare pilot sa stiti! Avand in vedere perioada cea mai nefasta din toata cariera lui, omul va renaste, veti vedea. Cursa asta este un mare boom mental, apreciez ca nu s.a mai bucurat sau a cantat ca un oligofren.
    Astazi, pilotii au facut o demonstratie de valoare, insa in cazul lui hamiton asta a fost o exceptie. Bottas praf, Max ca de obicei a facut outperformance.
    14 6
  • Andrei
    Nici nu are importanta cine a castigat, cursa a fost superba. Ploaia este cel mai bun ingredient in F1. Pentru prima oara in multi ani am vazut degringolada totala la Mercedes, ceva ce parea imposibil in ultimul timp. Scena cu rotile pe care nu le gaseau a fost halucinanta. Loteria schimburilor de roti, SC, depasiri, accidente, rasuciri etc. O cursa cat un sezon intreg.
    15 2
  • Razvan Dumbraveanu
    Voi ati spus si nu o data ca Hamilton e favorizat de FIA samd, ca de aia iese campion, ca tot de fetal se leaga toata lumea automobilistica...Cat de stupid e sa te gandesti ca vorbeam de vreme :))), nu inteligentilor frustrati, era vorba ca si Lewis este luat de urechi de stewarzi cand gafeaza. Ca voi va bucurati cand amaratul ala ia locul 2 deja e un cliseu....Va urez in continuare sa va bucurati mereu pentru locul 2. Horinca poate ca e in mintile voastre ca deh, va mai bucurati si voi. Pana una alta nu fetal ci Verstapen, ala pe care il faceti voi "crash" a castigat impecabil cursa. Fortza fetal!!
    12 18
  • Ha, ha, acum se vede ce poate sa faca si ce stie sa faca un pilot adevarat cu un "Aaaaaah, GP2 engine" ! In afara de a se plange si a arunca cu pietre in cei care-i plateau, total nemeritat, salariul ala urias !
    3 5
  • Pilotii Alfa Romeo au fost penalizati cu 30 de secunde.Deci grojanel termina pe 7, magnussen pe 8, Hamilton pe 9 iar Kubica pe 10. Primul punct de la revenire pentru polonez.
    Felicitari, Robert Kubica!!!
    5 2
  • THE SPINNING GERMAN
    Fani vetel, nu uitati celebra cursa pe ploaie din 2011 al lui Jenson! Cand are de-a face cu piloti adevarati fetita clacheaza. Noroc cu abandonul de azi al lui Leclerc.
    8 13
  • Honda in perioada Mclaren nici nu cred ca se putea numi motor ce aduceau ei. Alonso este un as in alegerile proaste. E mult pana mai incolo, Red Bull au castigat si cu Renault. Newey face o aripa fata si castiga 0.3 sec/tur. Motorul Honda nu are nicio "vina" decat ca are in sfarsit fiabilitate. Red Bull motorizati de Ferrari sau Mercedes luau toate titilurile din 2013 incoace.
    6 3
  • Mai spunea unul pe aici ca din 2014, LH n-a pierdut nici o cursa pe ploaie. Poate ca asa o fi, dar ma intreb, in alta masina decat Mercedes, cate ar mai fi castigat ? Probabil putine, foarte putine.
    Pe cinstite, ce ar fi fost de remarcat la cursa din Anglia, in afara duelului dintre Charles si Max ? Procesiunea solitara a celor doua Mercedes ?
    Tu nu te-ai intrebat, macar asa, din curiozitate, de ce Hamilton nu a fost ales, anul asta, in nici o cursa, "driver of the day" ?
    12 12
  • Honda nu avea cum sa faca un motor bun pentru ca McLaren ii presau continuu, fortandu-i sa greseasca. Red Bull au ales strategia potrivita, i-au lasat un an sa faca ce si cum vor, iar rezultatele se vad acum. Red Bull or fi castigat ei si cu Renault, dar nu pe circuite de putere ca Austria si Germania ! Sunt insa in asentiment cu tine cand spui ca, avand motoare Ferrari sau Mercedes, ar fi fost campioni mondiali an de an.
    8 1
  • Badea Cartan
    Astuia cu motoarele honda, avem o vorba noi ardelenii. Du-te, fatu 'mieu si bate-ti coasa. Ca vorbesti numa prapadiciuni. Pai dupa 3 ani de teste cu Mclaren si dupa ce te ajuta Ilien ar fi fost de tata rusinea sa nu faca si ei un motor. Da ma prostovane, nu motoru' face treaba la RBR, ti-o spus unu mai sus. Newey , asa-l cheama pa numele de tata. STR o ajuns pa podium ca asa s-o nimerit, pa ploaie motoru' nu conteaza cat si cum. Loaezele alea de la Ferrari tat ase, o avut noroc ca nu li s-o intalnit talantata de vetel cu piloti care sa aiba cu ce mana. Bata-va norocu de fieraristi nacajiti, ca tare va bate soarta. Ase mai capati si voi un premiu pe podium, din cand in cand.
    11 7
  • FIA clar a fost de partea Mercedes cat timp a fost Charlie Whiting director acolo. Daca mai traia nu cred ca pornea cursa pe ploaie sau activa DRS-ul. Chiar si asa Hamilton la cea de-a doua abatere (cea cu incetinirea coloanei sub SC) a fost iertat pentru spectacol. Oricum, e mult mai corect Masi.
    8 5
  • GP2 engine, GP2 engine
    5 1
  • Bottas si Rosberg nu au castigat nici o cursa pe ploaie.Deci conteaza si pilotul, nu doar masina.Cei care acum contesta pilotajul lui Hamilton pe ploaie n-ar strica sa revada Silverstone 2008. O cursa in care doar Heidfeld si Barrichello au terminat in acelasi tur cu Hamilton.Colegul lui Hamilton de pe atunci fiind depasit cu un tur.Azi Hamilton a condus prost si nimeni nu poate nega. Dar cei care pretind ca britanicul castiga doar datorita masinii nu se pricep la f1.Hamilton si Verstappen sunt de departe cei mai buni.

    Ce era de remarcat la cursa din Anglia? Duelurile Bottas - Hamilton, Leclerc - Verstappen, depasirea lui Gasly la Vettel, greseala lui Vettel, ciocnirea blegilor de la Haas, duelul dintre Sainz si Ricciardo de pe finalul cursei si multe alte batalii in mijlocul plutonului.Cand apreciezi cursele doar in functie de pozitia lui vettel nu vezi realitatea.Am auzit opinii a unor oamenii care nu sunt fani Mercedes si o parte din ei sunt din presa cum ca cursa din Anglia a fost cea mai buna din ultimii 4-5 ani. Eu nu sunt in asentiment cu aceste opinii si as zice ca cursa de astazi dar si alte cateva curse au fost peste.Dar cei care zic ca la Silverstone nu am avut o cursa buna dau dovada de o lipsa de obiectivitate extrema.

    Ideea cu "driver of the day" este prostia absoluta.Majoritatea votantilor sunt niste fanatici care voteaza pilotul preferat indiferent de ce face in cursa.Kubica a fost "driver of the day" cand a terminat ultimul in cursa si a fost la 3-4 tururi de lider, vettel a fost "driver of the day" in curse in care a jucat ping-pong.Aproape niciodata nu a castigat pilotul care a impresionat in cursa.Fanii f1 stau si se uita la cursa, fanaticii stau cu telefonul, tableta, calculatorul in fata si-si voteaza iubirea, si dupa ce au ratat o mare parte din cursa si vad ca nu se termina cum vor ei spun ca a fost o cursa plictisitoare.Personal am votat "driver of the day" doar de 2 ori in 2016.L-am votat pe Checo atunci cand a terminat pe podium la Baku si Monaco.Pe atunci se vota dupa cursa.Oricum, stai linistit ca Hamilton nu are nevoie de "driver of the day" sa iasa campion.Din fericire punctele nu se dau pentru fanatism si nici nu exista in f1 prostia de "fan boost" folosita in formula e.
    11 8
  • @Răzvan Dumbraveanu
    Eu te întreb "cât de stupid e să nu-ți dai seama ce vorbești, copilule"?. Din moment ce după o reușită pe ploaie a neamțului protestez cu "Aha..." și continui cu "DECI" vrei să zici că-ți era gândul la altceva, nu la ploaie? Învață măi omule să "vorbește"ca nu cumva spunându-i cuiva ceva cu bună intenție să te trezești cu o lovitură peste față pentru ce ai spus de fapt!
    7 5
  • Senna Fan
    Cred ca cea mai buna cursa a anului, pana acum.
    O cursa caracterizata de erori individuale (Leclerc, Hamilton, Botas, Hulkemberg, etc...).
    Vettel a facut cea mai buna cursa din ultimii ani. A avut si noroc, dar a stiut sa profite din plin si a fost (de data aceasta) ghidat bine din standuri). Cred ca Vettel merge bine atunci cand nu are presiune.
    Cu putin noroc, Ferrari ar fi putut face o dubla in aceasta cursa.
    Hamilton cred ca a avut masina avariata. Pur si simplu nu si-a mai gasit ritmul dupa iesirea in décor.
    Botas a gresit, presiunea fiind prea mare.
    Verstappen face istorie. Daca se mai maturizeaza un pic si se controleaza mai bine, atat pe circuit, cat si in afara lui, atunci va fi campion.
    Sainz puncteaza cat de mult se poate cu McLaren.
    Ricci din pacate va intra pe o panta descendenta. Renault nu ii poate oferi material pentru podium, cel putin in acest moment.
    As vrea sa vad astfel de curse (nu ma refer la clasament, ci la spectacol si grad de imprevizibilitate) etapa de etapa.
    19 0
  • Super !!! Am vrut sa vad reluarea programata pe Digisport4 la ora 21 insa s-a transmis box - no comment. Daca tot nu s-a facut cheful Mercedes si a ramas mancare si bautura, putea sa-l cheme Toto pe Vettel la o gustare ceva, asa, ca intre nemti. ha ha. La reluarea aeriana s-a vazut cum Bottas in virajul fatal s-a abatut putin de la traiectoria uscata si a prins putina apa - asta a fost. Cat despre cel mai bun pilot pe ploaie, inca nu stim raspunsul, din moment ce Alonso si Schumacher n-au participat ...
    10 2
  • Axabio
    Ce-mi plac comentariile de genul: Vettel a avut noroc, ba ca ploaia, ba ca a abandonat Leclerc, ba ca depasirile nu se pun ca a depasit doar piloti slabi si tot asa. Daca in locul lui era oricare alt pilot nu era acelasi lucru? Ba mai mult sa fii atat de orb incat sa nu recunosti ca avea sansa la victorie. Asa praf cum este el ca pilot.
    11 5
  • Mai copchilasi, eu v-am spus ca Honda e un motor la fel ca oricare altul in F1. Pune-l in masina cui trebuie si o sa castige si curse. Rezultate vs vesnica lamentare, ce ati ales?
    5 7
  • THE SPINNING GERMAN
    bosica, de acord cu tine, ferari poate ca au nevoie de un motor honda. Poate ca asa mai prind si calificarile.
    8 7
  • Costel
    Ca orice pilot mediocru vetel a prins si el o zi...cu ploaie. Asa cum Maldonado a prins o zi buna si a castigat o cursa, asa cum Perez a terminat pe 2 candva....tot asa si vetelica al nostru a facut o cursa buna in 2 ani de tumbe prin masinile altora sau prin parapeti. Numa' ca asa-i cam greu sa stai la Ferrari si sa te lupti cu Hamilton. Sau cu Leclerc. Imi dau seama cat de mare e seceta acolo cand vad cata bucurie e in tabara fanilor lui vetelica. Va doresc tot asa, locuri 2 cu nemiluita.
    11 8
  • Vettel are mai multe puncte decat Leclerc. Daca situatia nu se schimba pana la finalul campionatului Vettel nu are de ce sa isi faca griji.
    4 3
  • Ei lasa ca ai inteles tu ..
    0 4
  • O cursa cu dedicatie pentru mancatorii de ciocolata anala care impart pilotii in foarte buni si foarte prosti dupa fiecare etapa de F1. Pofta buna ipocritilor.
    3 4
  • Cand termina Hamilton primul intr-o cursa pe ploaie,vai ce pilot.Acum e randul lui Verstappen.Poate va urma Vettel,Leclerc,Bottas sau oricare altul si atunci toata lumea il vor lauda pe acela. Oricum o cursa foarte buna si cu rasturnari de situatie. Felicitari tuturor pilotilor!
    3 4
  • Cine consuma ciocolata stie de cate feluri e. Pilotii buni sunt pe primele 3 locuri in clasamentul general. In rest....piloti subtiri cu masini prea bune pentru ei si piloti talentati care n-au cu ce.
    3 5
  • Fatuca de la fierari pana la final de sezon termina sub Leclerc. V-o spui asa cum v-am spus si in iarna, ciocoflenderilor fetelisti, sa nu va faceti sperante. Insa voi batman batman.
    5 11
  • Razvan Dumbraveanu
    Vexatii vin si il ridica in slavi pe champion. Au suferit, acum defuleaza. Cica ar fi putut castiga si cursa. Eu spun ca si campionatul. Lewis chiar si bolnav a scos 2 puncte dupa un pole la care macaronarii si fanii lor au jinduit amarnic.
    6 10
  • Daca Verstappen o sa aibe masina vreodata, o sa castige fiecare cursa su avans de zeci de secunde.
    1 9
  • Fatuca de la fierari termina sub Leclerc? Treaba lor, intimitatea lor, hai sa revenim la F1.
    7 4
  • Neutru
    Ocursă pe ploaie e loterie.E spectacol,surprize plăcute și neplăcute,adrenalină.Norocul unora și ghinionul atora.Să plouă și-n Ungaria.
    8 1
  • Frustrare, penibilitate, prostie, mistocareala...si putin analfabetism pe ici pe colo, comentariile pertinente, logice sau obiective pauza. Mai bine va uitati la Liga 1. Macar acolo spargi seminte.
    2 4
  • Apropos de ploaie si Hungaroring:
    https://www.youtube.com/watch?v=m-ZMQpdX9HQ
    6 0
  • Senna Fan
    @
    Radu,

    Corect.
    5 0
  • Alonso nu ata langa Schumacher pe ploaie pe aceleasi pneuri si pe aceeasi masina. Altfel iti pun si eu toate filmele din ultimii ani in care Alonso e depasit pe undeva prin a doua jumatate a plutonului. Schumacher are foarte multe curse bune pe ploaie. Senna, Schumacher si mai nou Verstappen au iesit cu adevarat in evidenta pe ploaie.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru