BBC a pierdut aproape 4 milioane de telespectatori pentru că nu a difuzat Top Gear

de Bogdan Mirică
Marti, 17.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BBC începe să resimtă consecinţele deciziei de a suspenda ultimele episoade Top Gear. Audienţa a scăzut simţitor, iar postul de televiziune ar putea fi acţionat în judecată pentru nerespectarea contractului de difuzare.

Urmareste Automarket
Conflictul interior care macină echipa Top Gear de câteva zile bune începe să contorizeze şi primele pierderi de audienţă pentru BBC. După presupusa altercaţie dintre Jeremy Clarkson şi producătorul Oisin Tymon, postul britanic de televiziune a deschis o anchetă şi a decis suspendarea difuzării ultimelor episoade Top Gear rămase din sezonul 22.

Telenovela Top Gear: detalii complete

Efectele nefaste ale deciziei nu au întârziat să apară.

Weekendul care tocmai s-a încheiat a consemnat o scădere dramatică a audienţei pentru BBC în intervalul în care ar fi trebuit difuzat Top Gear.

Audienţa BBC a scăzut cu 3.8 milioane de telespectatori.

Esential 5.1 milioane de telespectatori a adunat ultimul episod Top Gear difuzat de BBC.
1.3 milioane de telespectatori a strâns BBC cu documentarul care a înlocuit Top Gear.
BBC a ales să înlocuiască emisiunea auto cu un documentar despre Royal Air Force, flota de avioane de acrobaţie a Royal Air Force. Documentarul a fost urmărit de 1.3 milioane de telespectatori, ceea ce se traduce într-o audienţă de 5.7%. Valoarea este una cu mult mai mică decât ce ar adunat Top Gear. Ultimul episod difuzat de BBC adunase 5.1 milioane de telespectatori, adică un procent de 19.4%.

BBC nu va deplânge doar audienţa, ci şi repercursiunile materiale, având în vedere că Top Gear înseamnă anual 70.1 milioane de euro.

Veştile proaste nu se opresc aici, având în vedere că BBC riscă să fie tras la răspundere de celelalte televiziuni care cumpăraseră drepturile de difuzare ale întregii serii Top Gear.

via carscoops

Comentarii (3)

  • Exact ce spuneam ieri. va fi f nasol pentru BBC daca nu va mai fi Top Gear. Si va fi nasol si daca va fi Top Gear, dar fara JK.
    16 5
  • Isus din Nazaret
    clarkson este un gunoi de om caruia i s-a urcat celebritatea la cap...
    5 18
  • Suleyman Cunoscatoru
    Omul asta pe langa faptul ca e urat si ar putea obtine un nou post la stapanul inelelor, a vorbit mereu in pilde si favoriza masinile britanice. Deci ce atata pierdere ?
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru