Fostul șef BBC îl regretă pe Jeremy Clarkson: ”Era un om pe care postul nu își permitea să îl piardă”

de Bogdan Mirică
Marti, 23.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeremy Clarkson a fost figura centrală a show-ului de televiziune Top Gear. ”Un om scăpat de sub control”, pe care BBC nu își permitea să îl piardă, după cum recunoaște chiar un fost șef al postului de televiziune.

Unul dintre cei mai controversați oameni de televiziune din ultimii ani este Jeremy Clarkson. Omul care a condus echipa de prezentatori a show-ului Top Gear și-a clădit o reputație deloc ortodoxă, în ciuda succesului de care s-a bucurat emisiunea. Tocmai această reputație l-a făcut să plece din echipa Top Gear după o altercație cu unul dintre producători.

Între timp, Clarkson, Hammond și May se pregătesc pentru un alt show auto alături de Amazon Prime, iar noul Top Gear are mari dificultăți în consolidarea unei echipe de prezentatori. Tocmai această situație îl face pe unul dintre foștii directori BBC să regrete înlăturarea lui Clarkson.

Mark Thompson, director general al postului britanic și în prezent CEO al New York Times Company, susține că Jeremy Clarkson este un talent pe care postul nu-și permitea să îl piardă. Thompson, care a părăsit corabia BBC înainte de scandalul iscat de Clarkson în sânul Top Gear, a vorbit și el despre problemele pe care le-a avut cu vedeta britanică.

Dar trebuie să spun că tocmai această trăsătură a sa, de om scăpat mereu de sub control, era un tezaur pe care BBC nu putea să îl piardă.

Mark Thompson
fost director general BBC
”Clarkson poate fi un individ mereu dezaprobator.
Și spun asta ca prieten al lui. Nu cred că oamenii au voie să își lovească colegii de muncă. Și este greu să-i păstrezi după ce fac asta. Dar trebuie să spun că tocmai această trăsătură a sa, de om scăpat mereu de sub control, era un tezaur pe care BBC nu putea să îl piardă”
, a declarat Thompson.

Tot el și-a amintit de un incident pe care Clarkson l-a provocat după ce l-a jignit pe Gordon Brown, premierul britanic de la acea vreme. Deși i-a cerut lui Jeremy să își ceară scuze, acesta a refuzat. După îndelungi discuții, singurul compromis la care s-a ajuns a fost acela că Jeremy își va cere scuze doar pentru o parte din afirmații.

Comentarii (1)

  • Geniu absolut al ziaristicii auto. Nimeni, niciodata nu a fost ca el si probabil ca nimeni nu-l va depasi vreodata (mai ales cand vedem ce se intampla in jurul nostru mai nou, cand se ofenseaza unii de culoarea ojei domnishorilor).

    Omul are capacitatea unica sa vorbeasca despre masini ca despre niste fiinte in carne si oase, cu simtiri si pareri proprii si chiar cu nazuri. Face niste asocieri fulminante si te lasa cu gura cascata. Plin de umor de calitate, cu sare si piper fix cat trebuie. N-o sa uit niciodata cand a zis despre Mazda MX5 ca "e tratament pt depresie". Cred ca numai el putea face o asemenea asociere :)

    Numai o societate in cadere libera poate sa renunte la asemenea personalitati, asemenea genii. Clarckson o sa ramana mare si dupa ce nu va mai fi. BBC o sa fie pentru totdeauna "acel post care a renuntat la el". Mostra de cretinism profund.

    In fond nu e nicio mirare. Oricarei institutii de stat ii repugna instinctiv valoarea. Mirarea e ca a rezistat atat.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru