Bentley a obţinut o creştere de 19% a vânzărilor în 2013

de Sebastian Toma
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley tocmai a încheiat cel mai bun an din istoria mărcii în materie de vânzări. În 2013, englezii au avut o creştere de 19% în raport cu rezultatul din anul precedent.

Esential 8 unităţi Bentley au fost vândute în România în 2013, potrivit importatorului.

Bentley a livrat 10.120 de automobile în 2013, marcând cel mai de succes an din istoria mărcii. Prin acest rezultat, marca din Crewe se mândreşte cu titlul de cel mai căutat brand auto de lux din lume, depăşind rivalii săi prin volumele realizate. Cu un an înainte, Bentley a vândut 8.510 automobile, 2012 fiind, la rândul său, un an record pentru marca Bentley. Situaţia pare să meargă pe o pantă ascendentă, din moment ce marca se pregăteşte să lanseze noi modele în viitorul apropiat, printre care se numără şi un SUV, aşteptat să fie popular atât în China, cea mai mare piaţă auto din lume, cât şi în Statele Unite ale Americii şi chiar în Europa.

Responsabile de reuşită sunt modelele Flying Spur şi Continental GT Speed, spun reprezentanţii mărcii. Pe lângă creşterea vânzărilor, Bentley a crescut şi numărul de reprezentanţe, marca britanică ajungând să aibă 193 de centre la nivel global, o creştere de 11% faţă de anul 2012.

Mişcarea este cu atât mai logică încât vorbim despre cel de-al patrulea an consecutiv în care Bentley obţine o creştere de peste 10% de la un an la altul. Şeful mărcii Bentley, Dr. Wolfgang Schreiber, se declară încântat de rezultat şi este încrezător privind viitorul.

Urmareste Automarket
Principalul rival al mărcii Bentley, Rolls-Royce, se bucură la rândul său de creştere ale vânzărilor, cu toate că volumele sunt mai mici.
Rivalii din Goodwood afirmau în trecut că nu rivalizează marca Bentley şi că nu doresc "diluarea caracterului mărcii" prin creşterea exagerată a vânzărilor, afirmaţie prezentă pe buzele mai multor producători care abordează automobilele exclusiviste, printre care se numără şi cei de la Ferrari. Paradoxal declaraţiilor acestora, şi vânzările mărcilor mai sus menţionate au crescut de la un an la altul, cu toate că nu vorbim despre o valoare procentuală comparabilă, deşi Rolls-Royce a crescut cu 171% în 2010 faţă de 2009.

Via Bentley

Comentarii (4)

  • Citez ,,Rivalii din Goodwood afirmau în trecut că nu rivalizează marca Bentley şi că nu doresc "diluarea caracterului mărcii" prin creşterea exagerată a vânzărilor....'' AM incheiat citatul !
    Cu tot respectul pt. Bentley, tin sa le dau dreptate celor de la Rolls....un Rolls e un Rolls si va ramane superior fata de Bentley. E ca si cum l-ai compara pe Rothschild cu Rockefeller :))).
    Acum serios vorbind, Bentley nu e departe de Rolls dar nu va avea niciodata imaginea lui RR si nici nu vor fi la fel de bine lucrate si fiabile.....dar sunt pe drumul cel bun din toate punctele de vedere ambele marci. Sa nu uitam ca RR Phantom cu un facelift minor inca se vinde bine dupa aproape 11 ani de la lansare. La fel. si Continental GT.....
    11 5
  • inexorabil
    Cei opt zmei din rromanika care s-au văzut cu Bentley în ogradă anul trecut, pentru care au zornăit (bent)lei grei pe tarabă, sunt: un ţăran cu pensie CAP-istă, un strungar de ocazie, un măturător de noapte, o asistentă medicală dintr-un dispensar din Bărăgan, un suplinitor de şcoală primară din zona minieră, un căutător de fier vechi printre ruine industriale, un vânzător de ştevie şi lăptuci la poartă şi un Dorel vajnic la lopată. Toţi cei opt fericiţi au cerut "full options", pentru a concorda cu a lor "heavy-duty work", cu singura nemulţumire că, în spiritul de "total honesty" pe care îl manifestă în viaţa de zi cu zi, n-au parte de "the best auto sound system" (Bang&Olufsen, desigur).
    5 5
  • Si inca n-a venit SUV-ul...
    3 2
  • inexorabil v.1.1
    @inexorabil as mai adauga un primar jegos, un tigan jegos care construieste blocuri abuziv, un functionar public care da autorizatii de constuire nu conteaza cum, alt jegos care in loc sa verifice abuzurile este ocupat cu actele pentru inmatricularea Bentley-iului si asa mai departe....
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru