Bentley Grand Convertible: un concept cabrio bazat pe Mulsanne demonstrează potenţialul mărcii britanice

de Mircea Meșter
Marti, 18.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atunci când cei de la Bentley montează pe o singură maşină vârfurile tehnologice şi de personalizare ale mărcii, aceasta nu poate fi decât spectaculoasă. Faceţi cunoştinţă cu noul Grand Convertible, un prototip care testează gusturile clienţilor.

Iubitorii maşinilor ultraluxoase vor avea începând de astăzi un nou reper în ceea ce priveşte maşinile de tip grand tourer cu acoperiş retractabil. Vine de la Bentley şi reprezintă un prototip cabrio bazat pe Mulsanne, nava-amiral a mărcii britanice de lux. Numele său oficial: Bentley Grand Convertible.

Co o caroserie bicoloră - albastru Sequin şi gri "Liquid Metal", noul Grand Convertible reprezintă vârful absolut al tehnologiei şi luxului Bentley. Dacă sub capotă se află un motor V8 twin-turbo de 6.75 litri de 530 de cai putere şi 1100 Nm care reprezintă, de altfel, şi cea mai puternică alternativă existentă în acest moment pe Mulsanne, interiorul beneficiază de experienţa Bentley în ceea ce priveşte calitatea şi manufactura.

O VIZITĂ LA BENTLEY: Perfecţiunea mâinilor muncite

Atât cele 14 foi de piele utilizate în interiorul acestei maşini, cât şi furnirul de alun lăcuit fac parte din colecţia celor mai scumpe materiale pe care cei de la Bentley le folosesc pe maşinile lor, pielea fiind "legată" manual prin cusături albastre de meşterii constructorului din Albion. Mai mult, materialul utilizat pentru accesorizarea capacului plafonului atunci când acesta este coborât este format din cea mai mare bucată de furnir utilizată vreodată de Bentley.

Debutul oficial al conceptului Bentley Grand Convertible are loc la Salonul Auto de la Los Angeles, care-şi deschide porţile în 19 noiembrie.

O singură bucată de furnir.
Capacul plafonului retractabil este o adevărată operă de artă.

via Bentley

Comentarii (4)

  • Adrian
    E luxos dar urat la exterior.
    3 5
  • Ma asteptam sa aflu care sunt acele tehnologii de varf implementate in acest model. Practic ceea ce vedem noi, muritorii, este un Mulsanne obisnuit.
    Am apreciat de la Bentley modelul Continental GT, care arata frumos: un coupe masiv cu design atragator, fara a se indeparta de ideea de retro.
    Insa totusi, sunt curios: ii place cuiva acest nou design mult prea retro? E parerea mea, dar e mult prea retro si destul de nereusit. Incearca sa copieze formele patrate ale Rolls-Royce-ului si, din pacate, ii reuseste.
    1 3
  • Mie mi se pare o masina fantastica. Designul este asa cum trebuie la nivelul asta. Nici comun, nici plebian, ci dimpotriva, classc si rafinat. O reinterpretare moderna a traditiei Bentley.
    Imi place enorm furnirul care acopera capacul de deasupra acoperisului in pozitie rabatata. Mai greu, dar am inteles pana la urma din text ce ati vrut sa spuneti :):):)
    O masina de nota 10 pe care o prefer oricand unui Rolls datorita interiorului. Rolls Royce este superb la exterior, dar interiorul ma duce cu gandul la colonizarea indiei.
    3 1
  • albastru cu argintiu...superb
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru