Bentley Hybrid Concept - primul hibrid al englezilor se prezintă

de Sebastian Toma
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Bentley au prezentat primul lor model hibrid. Pentru moment, este un concept bazat pe Mulsanne, al cărui tren de propulsie va fi oferit în gama SUV-ului de la Bentley.

Esential 50 de kilometri poate să parcurgă orice hibrid de la Bentley în modul 100% electric.
Bentley Hybrid Concept, primul plug-in hybrid al mărcii britanice, a fost prezentat astăzi înaintea lansării de la Beijing. Exponatul este bazat pe Mulsanne, iar trenul său de propulsie – ale căror specificaţii nu au fost prezentate încă, îi va da viaţă SUV-ului mărcii din Crewe. În raport cu un Mulsanne standard, versiunea hibridă asigură cu 25% mai multă putere şi îi scade emisiile CO2 şi consumul de carburant cu până la 70%. Nivelul de putere rezultat al sistemului hibrid se află în jurul pragului de 640 CP, având în vedere faptul că Mulsanne are în standard un V8 twin-turbo de 6.752 centimetri cubi, care asigură 513 CP şi 1.020 Nm.

Şeful Bentley: "Fiecare model din gamă va fi oferit şi în versiune hibridă"

Sistemul hibrid este ascuns cu grijă sub capotă, dar cei de la Bentley au ţinut să sublinieze prezenţa sa printr-o placă decorativă.

Primele estimări anunţă emisii de CO2 de 118 grame pe kilometru pentru sistemul hibrid de la Bentley, remarcabile pentru un model echipat cu o motorizare de peste 6.000 centimetri cubi.

La fel ca viitoarele modele hibride plug-in de la Bentley, modelul este capabil să parcurgă peste 50 de kilometri în modul 100% electric, de unde şi reducerea drastică a emisiilor în ciclul NEDC. Acest ciclu standardizat este folosit în Uniunea Europeană pentru a permite comparaţia automobilelor noi în materie de emisii şi consum de carburant şi se concentrează pe emisiile şi consumul de carburant în prima sută de kilometri, favorizând hibrizii care pot să circule fără să aibă nevoie de motorul cu ardere internă. Din păcate, economia de carburant rezultată în urma testelor de laborator conform ciclului NEDC nu se reflectă şi în realitate pentru hibrizii plug-in, deoarece aceştia sunt nevoiţi să ruleze doar cu motorul cu ardere internă până la reîncărcarea acumulatorilor cu suficientă energie electrică pentru a alimenta sistemul de propulsie.

Bentley a dat undă verde SUV-ului său: lansare în 2016

Urmareste Automarket
În raport cu Mulsanne-ul pe care este bazat, Bentley Hybrid Concept prezintă ornamente din cupru pentru interior şi chiar sub capotă, o grilă faţă cu elemente din cupru, etrieri cu ornamente din cupru, precum şi sigle şi linii trasate cu nuanţa cuprului pentru a-i sublinia caracteristicile modelului. Ceasurile de bord, cusăturile de la interior şi partea frontală au şi ele o culoare similară cu cea a cuprului.

Via Bentley

Comentarii (1)

  • @AM

    Sunteti absolut siguri ca hibrizii plug-in merg doar pe gaz cand acumulatorii sunt epuizati?

    http://www.toyota.ca/toyota/en/vehicles/prius-plugin/features-benefits/performance
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru