Bentley pierde teren în fața rivalilor: “Clienții noștri tind să cumpere de la Porsche și Tesla, pentru că oferă mașini electrice”

de Paul Cosma
Miercuri, 19.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 40% dintre clienții Bentley vor să cumpere o mașină electrică, iar o parte din ei se reorientează către Porsche și Tesla, care oferă astfel de modele, potrivit lui Adrian Hallmark, CEO-ul producătorului britanic.

Oficialii Bentley au spus că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen. Oficialii constructorului spuneau atunci că așteaptă o decizie pentru aprobarea proiectului, dorind ca primul model electric de la Bentley să fie lansat cel târziu în 2025.

Lipsa unui astfel de model în gamă naște nemulțumiri în rândul clienților Bentley, care aleg să cumpere de la alți producători.

“Aproape 40% dintre clienții noștri vor să cumpere o mașină electrică. Ei tind să cumpere de la Porsche și Tesla în acest moment. Noi vedem mașinile electrice ca o oportunitate de creștere după următorii 5-10 ani,” a declarat Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley.

El a mai spus într-un interviu că hibrizii nu reprezintă un punct de interes pentru clienții Bentley, deoarece “este o tehnologie intermediară”.

Hallmark a declarat recent că tehnologia vehiculelor electrice va ajunge la un nivel optim undeva peste 5-7 ani, atunci când putem aștepta și lansarea primului model electric de la Bentley. 

Compania traversează o perioadă nefastă, cu pierderi de peste 137 de milioane de euro în 2018, una dintre cauzele indicate de Bentley fiind producția întârziată în cazul noului model Continental GT.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Adrian
    Asta a zis public asa ceva si inca mai e in functie? Wow!
    Nemaivorbind ca Tesla e depaaaaarte de a fi concurenta pentru Bentley. Poate ca a treia masina pentru un milionar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru