Bentley va folosi platforma viitorului Panamera pentru noua generație Continental

de Bogdan Mirică
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faptul că Bentley și Porsche conviețuiesc sub protecția aceluiași părinte, Volkswagen, ajută ambele companii să reducă unele costuri. Tocmai din acest considerent viitoarele Bentley Continental și Porsche Panamera vor avea aceeași platformă.

Porsche lucrează deja la viitoarea generație Panamera, așteptată să își facă apariția pe piață în 2016. Modelul din Stuttgart va fi dezvoltat pe o nouă platformă, botezată MSD, care va fi preluată și de colegii de concern de la Bentley.

Britanicii vor folosi platforma pentru a da naștere noii generații Continental. Platforma va fi construită după rigorile sportive Porsche, ceea ce va oferi și modelului Bentley ceva mai multă rigiditate.

Unul dintre obiectivele inginerilor va fi acela de a repartiza cât mai bine masa totală pe ambele axe, mai ales în cazul Bentley, unde mașinile au o greutate considerabilă. Faptul că vorbim despre o platformă MSB construită din aluminiu va ajuta însă mult la reducerea kilogramelor și le va permite celor de la Bentley să creeze un habitaclu mai generos și echipat cu și mai multe elemente de confort. Elemente care atârnă greu în prezent.

Împrumutarea platformei vine la pachet și cu folosirea unui motor comun.

Este vorba despre unitatea V8 turbo, pe care Porsche a dezvoltat-o de la zero și care promite să fie un adevărat etalon în segment. Mai mult, agregatul cu opt cilindri va putea oferi resurse impresionante și va permite renunțarea la unitatea W12.

Comentarii (4)

  • astea din familia vag atata se corcesc in familie ca te miri ce progenituri ies....la un momentdat.
    10 11
  • @ sega
    Stiai ca majoritatea componentelor Rolls-Royce sunt produse in Germania de BMW ( motoare, transmisii, elementele de caroserie ) si ca in Anglia sunt doar asamblate ?
    11 5
  • @@sega
    corect,dar exista si limite ...nu cred ca vom vedea RR diesel sau suv sau mai stiu eu ce...low cost etc.
    3 0
  • o sa avem si un Lambo pe platforma aia .. si tot asa VAG va ajunge sa produca trei masini cu 40 de caroserii diferite
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru