BMW a câştigat toate cele trei titluri în DTM la revenirea în competiţie după 20 de ani

de Daniel Popescu
Luni, 22.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi-a adjudecat duminică titlul piloţilor, titlul echipelor şi titlul constructorilor în Campionatul German de Turisme, în primul sezon de la revenirea în competiţie după o absenţă de 20 de ani.

Esential 20 de ani a asteptat BMW inainte sa revina in DTM
4 victorii a obtinut Bruno Spengler in cele 10 etape ale sezonului 2012
BMW a produs marea surpriză în Campionatul German de Turisme (DTM) după ce a reuşit să se impună pe toate planurile în faţa rivalilor tradiţionali de la Audi şi Mercedes în sezonul 2012, la exact două decenii de la revenirea în competiţie.

Succesul pe linie al constructorului german a venit la capătul unei victorii dramatice obţinute de Bruno Spengler (BMW Team Schnitzer) în ultima cursă a sezonului, care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute pe circuitul de la Hockenheim.

Plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, Spengler a devenit lider în primul tur şi, după ce a rezistat presiunii exercitate de Gary Paffett de la HWA Mercedes în finalul cursei, a trecut primul linia de sosire. Victoria, cea de-a patra obţinută de Spengler în acest sezon, i-a permis acestuia să câştige titlul piloţilor cu un avans de numai patru puncte în faţa lui Paffett.

În plus, BMW Team Schnitzer a triumfat în clasamentul echipelor cu 178 de puncte, cu numai opt mai mult decât Thomas Sabo Mercedes AMG Bank.

Nu în ultimul rând, BMW şi-a adjudecat şi titlul constructorilor, reuşind să-i învingă pe rivalii de la Audi cu un avans de numai 11 puncte.

"Senzaţional. Minunat. Incredibil. Încă nu-mi vine a crede tot ce s-a întâmplat aici. Pentru câştigarea titlurilor la piloţi şi echipe, Bruno Spengler şi BMW Team Schnitzer merită toate felicitările noastre. Este o zi fantastică pentru toţi cei de la BMW Motorsport. Ne-am întors în DTM după o pauză de aproape 20 de ani şi am vrut să fim competitivi cât mai curând posibil. Acum suntem la Hockenheim şi vorbim de câştigarea tuturor celor trei titluri în sezonul de revenire. Astăzi, BMW Motorsport a scris un nou capitol în istoria motorsportului", a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

În cei 20 de ani de absenţă din DTM, Mercedes şi Audi şi-au adjudecat alternativ cele mai multe titlu în această competiţie.

Povestea de succes a revenirii în DTM a fost sintetizată de BMW în clipul de mai jos:

Via BMW

Comentarii (5)

  • Ce mai poti spune?.......M-POWER IS THE BEST...........THANK'S BMW 4 THE MAGIC MOMENT'S....
    31 8
  • bravo bmw.......tot respectu......
    25 5
  • icsoroiu
    nimic surprinzator era normal sa se intample asa doar este the best from the west felicitari
    13 5
  • Inaintea ultimei curse, Bmw era pe 3 la constructori, aproape de Mercedes, faptul c-au reusit sa castige tot in aceasta ultima cursa este cu atat mai spectaculos. Bravo Bmw.
    14 2
  • squirrel
    eeeeeeeeeeee........ ia sa ne uitam noi acum innapoi in timp oleaca la comentariile fraierosanilor de la articolele cu anuntul revenirii bmw in dtm si la articolele de la primele etape??? unde sunteti acum ma smecherilor cu tot cu comentariile voastre de prosti??? nu mai apareti sa faceti gargara nimik, v-a dat-o bmw-ul peste bot ca la carte :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru