BMW a descoperit cheia succesului pentru maşinile electrice: "Trebuie să aibă funcţii autonome"

de Daniel Popescu
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW consideră că maşinile electrice trebuie să beneficieze de funcţii autonome pentru a avea succes pe piaţă, iar constructorul german pregăteşte primul model de acest gen pentru 2021.

Autonomia redusă a fost considerată pentru mult timp principalul obstacol în adoptarea pe scară largă a maşinilor electrice. În următoarea perioadă vor fi lansate însă numeroase modele cu autonomii de 400 de kilometri, precum Renault Zoe, sau chiar 500 de kilometri, cum este Opel Ampera-e, care ar trebui să liniştească potenţialii clienţi cu privire la utilizarea acestora.

Cei de la BMW consideră însă că sistemul de propulsie electric nu este suficient pentru a genera succes pentru această categorie de vehicule. CEO-ul Harald Krueger afirmă că maşinile electrice trebuie să beneficieze de o serie de funcţii autonome, care să stârnească interesul clienţilor pentru această tehnologie.

"În opinia mea, când BMW iNext va fi pe piaţă, nu va fi suficient să ai doar un tren de rulare electric. Trebuie să fie disponibile şi funcţii autonome", a precizat el.

Urmareste Automarket
Krueger se referă la iNext, un model electric care va fi lansat în 2021 şi care va include şi funcţii autonome.
Maşina se va baza pe conceptul Vision Next 100 care a fost dezvăluit cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existenţă.

"iNext va fi noua noastră inovaţie, cu pilotaj autonom, conectivitate digitale, design inteligent cu masa scăzută, un interior complet nou şi cu următoarea generaţie de motoare electrice", spunea Krueger în luna mai, la dezvăluirea planurilor pentru iNext.

După lansarea iniţială de peste 5 ani, BMW iNext va avea funcţii complet autonome în 2025. Până atunci, BMW X3 va primi o versiune electrică în 2020.

Via Business Insider

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru