BMW ar putea lansa o versiune electrică pentru Seria 1 în cel mult doi ani: "Electrificarea va atinge întreaga gamă de modele"

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW intenționează să lanseze o versiune electrică pentru Seria 1 care ar putea fi disponibilă la vânzare începând din 2021, ca parte a planurilor de extindere a gamei de modele electrice.

BMW și-a propus să lanseze 12 modele electrice și 13 modele plug-in hybrid până în 2023, iar oficialii mărcii au anunțat că planurile vizează practic întregul portofoliu de modele.

Potrivit publicației britanice Auto Express, printre noutățile pregătite de germani se numără și o versiune electrică pentru BMW Seria 1, care ar urma să păstreze în mare măsură designul versiunilor cu motoare cu combustie internă. De altfel, informațiile sunt confirmate indirect și de Robert Irlinger, șeful diviziei BMW i.

"Veți vedea mașini electrice chiar și în cazul aritecturii cu tracțiune față. Veți vedea electrificarea în întregul nostru portofoliu. Putem modifica arhitectura cu tracțiune față și platformele cu tracțiune spate, iar clienții au puterea de a alege", a declarat Irlinger.

Până la lansarea unei versiuni electrice pentru Seria 1, BMW face în prezent ultimele pregătiri pentru lansarea SUV-ului electric iX3, a coupe-ului electric i4 și a SUV-ului electric iNext.

Prototipurile celor trei modele au fost testate anterior inclusiv la Cercul Polar, iar iX3 va fi primul SUV electric al mărcii și va fi prezentat oficial în 2020.

Între timp, BMW i4 va fi un coupe de clasa medie cu patru uși care va oferi o autonomie de până la 600 kilometri (WLTP) și va fi produs la Munchen din 2021, iar iNext va fi un SUV cu autonomie de peste 600 de kilometri (WLTP) care va integra și sisteme de condus autonom de Nivel 3 și va fi produs începând din 2021 la Dingolfing (Germania).

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Daca BMW seria 1 full electric ar apare in anul 2021 (practic in doi ani de acum incolo), cu o autonomie efectiva de minimum 400-500 km WLTP, ar fi grozav.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru