Brembo prezintă etrierele cu LED care te atenționează când trebuie să schimbi discurile sau plăcuțele

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brembo a publicat primele imagini și informații despre conceptul G Sessanta. Pe scurt, este vorba despre etriere de frână care încorporează o serie de benzi LED.

Italienii de la Brembo activează în industria sistemelor de frânare din 1961. Încă de atunci, compania caută noi modalități pentru a îmbunătăți siguranța la volan și, în ultimii ani, a dezvoltat tot felul de concepte care schimbă modul în care sunt percepute frânele.

Spre exemplu, în urmă cu doi ani, Brembo a venit la Geneva cu o serie de etriere personalizate cu tot felul de imprimeuri "inspirate de industria modei, a designului, artei și stilului". Acestea au rămas, însă, la stadiul de prototip.

Cea mai nouă găselniță a italienilor a fost denumită G Sessanta și, cu alte cuvinte, vorbim despre un set de etriere "decorate" cu benzi LED. Culoarea și intensitatea luminii pot fi controlate cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

Clipul video oficial le arată instalate pe o motocicletă, dar Brembo susține că etrierele G Sessanta pot fi instalate și pe mașini. Designul, spun italienii, este inspirat de primele etriere lansate de companie în 1972.

Benzile LED au nu numai un rol estetic, ci și unul funcțional.

Spre exemplu, acestea ar putea indica, prin intermediul unei lumini roșii intermitente, momentul când trebuie să înlocuiești fie discurile de frână, fie plăcuțele.

De asemenea, LED-urile ar putea ține locul unui "stop de frână auxiliar". Desigur, mai este cale lungă până să le vedem instalate pe mașini sau motociclete.

via Brembo

Comentarii (5)

  • Progres,da?
    Nu mai e de ajuns sa tipe sensorul auditiv si vizual in bord,trebuie sa stie toti ca nu mai am "carne" pe placute si s-o faca si intr-un mod cocalaresc si stupid. Ceva cu beculete pentru tamburii spate de la Vw. Id3,id4 si id6 nu scot? Ps. Ebc stuff ;)
    12 5
  • mda, senzorii placute si discuri nu mai functioneaza? ce urmeaza, instiinatre prin posta cu recomandare de primire?
    13 1
  • Brembolero
    Bă, ăștia de mai sus, nu vă gândiţi că trebuie să vadă și milițianul, de departe, dacă prezinți "siguranţă şi încredere"?
    9 0
  • @Brembolero
    N-ai citit ca exista o aplicatie cu care schimbi culoarea cum vrea muschiul tau?O faci verde cand vezi organul,chiar daca placutele tale sunt pe rosu.
    5 0
  • mircea badea
    mda, sa vezi cand s-o conecta terorica de la serviciile secrete la franele tale...

    plus ca eu as vrea sa scoata flacari la franare, diverse culori..

    apropo, la masinile obisnuite nu prea e laudata firma asta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru