Nebunie: 260 CP pe un Fiat 500!

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.09.2009
Tunerul Romeo Ferraris a creat un Fiat 500 care dezvolta 260 de cai. Modelul a fost botezat Monza si va fi produs in doar 10 exemplare.

Pentru a celebra cei 50 de ani de activitate, tunerul italian Romeo Ferarris a creat o editie limitata a lui Abarth 500, botezata simplu Monza. Daca cei 180 CP ai lui Abarth 695 Tributo Ferrari nu erau suficienti pentru impatimiti, Romeo Ferraris a “dopat” micuta masina a celor de la Fiat, oferindu-i acesteia 260 de cai.

Propulsorul de 1.4 litri T-Jet a suferit numeroase modificari pentru a livra cei 260 CP. Creatorul lui 500 Monza a reprogramat sistemul ECU, a adaugat un kit turbo, o admisie noua si o evacuare sport. Unitatea astfel modificata va fi cuplata la o transmisie secventiala cu sase rapoarte. Modificarile aduse lui Abarth 500 au fost completate de un diferential electronic autoblocant, un sistem de franare de origine Brembo, cu discuri de 280 mm, si jante de 17 inch incaltate cu pneuri Yokohama.

Romeo Ferraris nu a uitat nici de interiorul acestui model, unde pielea de culoare alba se imbina cu broderiile albastre si rosii din piele Alcantara si cu logo-ul Monza. Numai zece exemplare vor vedea lumina zilei, iar proprietarii acestora vor avea parte de o surpriza: la interior, acestia vor gasi o placa din cupru pe care este gravat numele creatorului masinii.

via | leblogauto

Comentarii (1)

  • hehe
    Haha:) bestial!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru