Carlos Ghosn este cel mai bine plătit director din Japonia pentru a patra oară în cinci ani

de Sebastian Toma
Marti, 24.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, se bucură de titlul de cel mai bine plătit director din Japonia pentru a patra oară în cinci ani. Şeful Nissan a câştigat de patru ori mai mult decât omologul său de la Toyota în ultimul an fiscal.

Carlos Ghosn este pe care să devină, pentru a patra oară în ultimii cinci ani, cel mai bine plătit director al unei companii din Japonia, titrează Automotive News. Directorul Renault-Nissan câştigă de patru ori mai mult decât japonezul de la fruntea rivalilor de la Toyota, cu toate că Nissan a înregistrat o cincime din profitul Toyota Motor Company în decursul anului trecut, după cum subliniază cei de la Bloomberg. Diferenţa semnificativă dintre câştigurile obţinute de Carlos Ghosn şi de cele obţinute de omologul său de la Toyota, Akio Toyoda stau în dividende, şeful Toyota fiind recompensat mai mult în această formă decât în salarii şi prime pentru contribuţia sa la conducerea companiei.

Carlos Ghosn a primit un total de 995 milioane de yeni din partea Nissan în anul fiscal 2013, incluzând salariu şi prime, totalizând echivalentul a 9.8 milioane de dolari. În comparaţie cu anul fiscal precedent, vorbim despre o creştere de 0.7 procente. Datorită câştigurilor din dividende, Ghosn a câştigat peste un miliard de yeni, echivalentul a 10 milioane de dolari în decursul anului fiscal încheiat la finele lunii martie.

Directorul în vârstă de 60 de ani este printre puţinii străini aflaţi la conducerea unei companii din Japonia, o ţară care ţine la tradiţie în toate ariile societăţii.

Carlos Ghosn este văzut drept salvatorul mărcii Nissan, după ce măsurile sale de reducere a costurilor şi campaniile de lansare de noi modele au readus marca japoneză la profit şi i-au crescut semnificativ vânzările.

Urmareste Automarket
În ciuda faptului că a câştigat 10 milioane de dolari într-un an, Carlos Ghosn nu este cel mai bine plătit CEO din industria auto, fiind depăşit de omologii săi aflaţi la conducerea concernelor americane şi europene.
Spre exemplu, Alan Mulally, CEO-ul Ford, a câştigat 23 de milioane de dolari în anul fiscal 2013, în timp ce noua şefă a GM, Mary Barra, este aşteptată să câştige 14.4 milioane de dolari în 2014. Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen Group, a fost plătit cu 15 milioane de euro în anul fiscal 2013, echivalentul a 20.4 milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de cât a primit Ghosn.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • daca`i bun omul...
    3 2
  • razvanis
    "Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, se bucură de titlul de cel mai bine plătit director din Japonia pentru a patra oară în cinci ani. Şeful Nissan a câştigat de patru ori mai mult decât ...... Toyota în ultimul an fiscal."

    Ati mancat macar un cuvant din paragraful de deschidere
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru