Ce mașini au cumpărat europenii în luna februarie: Sandero ocupă locul al treilea

de Alexandru Monenciu
Vineri, 25.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna februarie, Volkswagen Golf a revenit pe prima poziție în topul celor mai comercializate mașini din Europa. Locul secund este ocupat de Peugeot 208, iar Dacia Sandero completează podiumul.

Compania Jato Dynamics a publicat cifrele privind înmatriculările din Europa, în luna februarie, și topul celor mai vândute modele.

Așadar, potrivit acestor date, Volkswagen Golf a revenit pe prima poziție în topul celor mai comercializate mașini din Europa. Cu 15.041 exemplare vândute în a doua lună din 2022, modelul producătorului din Wolfburg a înregistrat o scădere de 6% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Locul secund a fost ocupat de Peugeot 208, cu 14.666 de unități, cu 20% mai puține decât în februarie 2021.

Dacia Sandero a început anul pe prima poziție, dar acum a încheiat luna februarie pe locul al treilea. Europenii au înmatriculat 13.105 exemplare, în scădere cu 1%.

Restul topului 10 arată în felul următor: Citroen C3, Peugeot 2008, Opel Corsa, Renault Clio, Fiat Panda, Peugeot 3008, Hyundai Tucson.

După cum se poate observa, Dacia Duster nu a intrat în top 10, cu 10.490 de unități comercializate în luna februarie.

Tesla Model 3 rămâne mașina electrică preferată de europeni, iar locul secund la această categorie este ocupat de Model Y.

via Profit

Comentarii (1)

  • Clar, numa electrice se vand. Nu mai vrea nimeni termice. Si mai ales, nu mai vrea nimeni masini accesibile.
    Tesla, Tesla everywhere!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru