Cea mai vândută mașină electrică devine semi-autonomă: noul Nissan Leaf se va parca singur (VIDEO)

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf va include funcția ProPilot Park, care va permite mașinii să se parcheze singură în orice situație pe baza datelor furnizate de camerele video.

Noua generație Nissan Leaf va fi dezvăluită publicului la începutul lunii septembrie, însă în ultima perioadă constructorul japonez a publicat o serie de teasere misterioase și informații despre funcțiile acestuia.

Una dintre noutățile de bază ale modelului electric va fi funcția ProPilot Park, care face parte din sistemul semi-autonom ProPilot. Cu ajutorul unor sonare și a unor camere video, funcția ProPilot Park va permite mașinii să se parcheze singură, indiferent că vorbim despre parcarea paralelă, cu fața sau cu spatele. Astfel, sistemul va prelua controlul accelerației, frânei și direcției pe baza datelor furnizate de camerele video și de sonare.

La rândul său, sistemul ProPilot va permite mașinii să-și păstreze banda de circulație pe autostrăzi în funcție de modul în care conduc ceilalți participanți la trafic. Pe baza acestor tehnologii, Nissan susține că noul Leaf va deveni cel mai avansat model autonom de pe piața atunci când va fi lansat pe piață. 

O serie de informații anterioare indică faptul că noul Leaf va avea o autonomie de 500 de kilometri, de peste două ori mai mare decât cea a actualei generații și în linie cu performanțele principalilor rivali de pe piață, cum ar fi Renault Zoe sau Opel Ampera-e. De asemenea, potrivit unor informații neoficiale, Nissan Leaf va fi disponibil în mai multe versiuni de autonomie.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • mircea badea
    dar de ce nu au dublat autonomia fata de competitori? de ce se pun toti in linie?

    pun pariu ca femeile tot nu vor sti sa parcheze.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru