Cele mai căutate mărci auto pe Google: Volkswagen este lider în România, Toyota câștigă în cele mai multe țări

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este marca auto pe care românii o caută cel mai des pe Google, în timp ce Toyota ocupă prima poziție în top în 57 dintre cele 171 de tari incluse în statistică.

Datele oficiale de vânzări nu reflectă în mod neapărat popularitatea unei mărci auto în rândul locuitorilor unei anumite regiuni, iar acest lucru este evidențiat și de studiul publicat recent de compania de asigurări auto Admiral pe baza căutărilor efectuate pe motorul de căutare Google.

Astfel, la nivel global, Toyota ocupă primul loc în clasament, întrucât este cel mai căutat brand auto în 57 dintre cele 171 de tari incluse în top. Lupta pentru locul doi este foarte echilibrată, în condițiile în care BMW a fost lider la căutări în 25 de state, iar rivalii tradiționali de la Mercedes-Benz în alte 23 de țări.

Cu toate acestea, clasamentul se schimbă dacă luăm în calcul numărul de căutări lunare: Toyota rămâne lider cu 7.8 milioane de căutări, însă Honda ocupă locul doi (7 milioane) în fața celor de la Ford (6.4 milioane).

Printre punctele de atracție ale clasamentlui se află Lamborghini, care a fost lider în 12 țări în ciuda prețurilor prohibitive ale modelelor sale, în timp ce Tesla și-a adjudecat poziția fruntașă în 7 state, inclusiv în Norvegia și Olanda.

Singurele țări europene în care topul este dominat de un constructor local sunt Franța (Renault), Germania (Mercedes-Benz) și Suedia (Volvo).

În România, cel mai căutat brand auto este Volkswagen, la fel cum s-a întâmplat și în 2016 și 2017.

Cel mai probabil, explicația este dată de interesul românilor pentru mașinile second-hand importate din Germania. Brandul de la Wolsburg a mai obținut primul loc în alte două state latine, Italia și Spania, dar și în Belarus.

Interesant este însă că, cu excepția Ungariei, în toate țările vecine României cea mai căutată marcă auto este BMW: Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova. Maghiarii au căutat cel mai des numele celor de la Ford, în ciuda faptului că în acest stat exista numeroși alți constructori auto care au uzine.

O altă anomalie este că, deși ocupă primul loc la nivel global, Toyota a fost cea mai căutată marca doar în trei state europene, și anume Polonia, Finlanda și Malta.

Via Caradisiac, Veygo

Comentarii (7)

  • Normal că la noi este VW, dar nu mă asteptam la Germania, Mercedes pe primul loc ? Puteam să jur că este Dacia.
    11 9
  • Fake-news zic io - fiindcă la noi cea mai căutată marcă pe net (sau brut mai degrabă) ar trebui să fie *VOLZVAGĂN*. :-)))
    16 5
  • SIMPLE MINDS
    @Automarket

    Daca ,Doamne fereste , marele vecin de la rasarit vede in ce culori a-ti hasurat Crimeea o sa iasa bai mare.
    Lasa-ti mixtura si indreptati lucrurile atat cat mai e timp pentru a nu va pomeni in redactie cu niscaiva *turisti* care o sa tina mortis sa va *ofere* un autograf :-))

    Pe de alta parte ,notabil atasamentul generat de *elice* tocmai la Balti ,Tighina ,Soroca ,Cahul , Ungheni , aspect care nu poate confirma decat ca macar dpdv al culturii auto fac parte *temeinic* din UE.
    5 6
  • Sunteti siguri ca e Honda pe 2 si nu Hyundai ? La cum arata "imparteala" asta pe harta si la cati sunt rusii de multi...Interesant clasamentul asta dupa "googalit" si ar trebui logic/teoretic sa fie reflectat si in cifrele de vanzari dar sunt totusi ceva ciudatenii mari p-acolo.
    4 3
  • Lasati
    0 3
  • inexorabil
    Cei mai tari mi se par cei din…Botswana şi Zimbabwe. Neintimidaţi de sărmanii vecini agăţaţi de fiabilitate ca muribundul de viaţă, caprele botswaneze şi zimbabwene mor de râie, dar ţin coada sus :) Totuşi, ar fi interesant de aflat câte … (cum se numeşte moneda lor naţională?) ar fi dispuşi botswanezii să dea pe un BMW?

    Škoda în Estonia? Peugeot în Danemarca? Peruanii cu Suzuki? Venezuelenii cu Lamborghini? Burkina Faso cu Chrysler? Nu văd nicio logică. S-a tâmpit lumea…
    4 5
  • Venezuelenii măcar au unii bani și au gagici frumoase bune de miss, dar uităte la Nepal, Bangladeș, Sri Lanka!
    Nepal, Bangladeș, Sri Lanka cu Lambrorghini!!!

    Și eu când am zis că per global românii sunt destul de echilibrați, așa, duși cu pluta cum ne vedem noi.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru