Cele mai înmatriculate mașini noi în România în primele 3 luni ale anului: Logan, lider detașat. Duster a depășit Sandero

de Daniel Popescu
Vineri, 12.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Logan rămâne lider în topul celor mai înmatriculate mașini noi în România în primele trei luni ale anului cu peste 6.800 de unități, în timp ce Dacia Duster a înregistrat aproape 2.400 de unități și a depășit Dacia Sandero. Renault Clio ocupă locul patru după ce a surclasat Skoda Octavia.

Datele oficiale pentru înmatriculările de mașini noi din primele trei luni ale anului publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) demonstrează că preferințele clienților din țara noastră pentru mașinile noi încep să se schimbe.

Dacia Logan continuă să rămână mașina preferată a românilor, cu peste 6.800 de unități, însă lupta pentru locul doi devine spectaculoasă între celelalte două modele de referință ale producătorului de la Mioveni.

Astfel, Dacia Duster a înregistrat aproape 2.400 de unități înmatriculate și a reușit să surclaseze Dacia Sandero, care s-a oprit la puțin peste 2.000 de unități. În plus, SUV-ul a înregistrat o popularitate mai mare decât hatchback-ul în fiecare dintre primele trei luni ale anului, semn că aceste performanțe nu au fost unele de conjunctură.

Primele semne au apărut însă încă din ultima parte a anului trecut, când Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a raportat ocazional vânzări mai mari pentru Duster decât pentru Sandero

O surpriză apare și în lupta pentru titlul de cea mai populară mașina de import din România, întrucât Renault Clio a reușit să surclaseze Skoda Octavia și să urce pe locul patru în clasamentul general pentru o diferență de numai 132 de unități.

Chiar dacă Clio concurează într-un segment mai accesibil din punct de vedere al costurilor, performanța este demnă de luat în seamă în contextul în care Octavia a fost cea mai populară mașină de import în România în ultimii șapte ani.

Niciunul dintre celelalte modele prezente pe piața din România nu a reușit să treacă de pragul de 1.000 de unități la nivelul primelor trei luni ale anului.

Astfel, Ford Focus ocupă locul șase în fața lui Nissan Qashqai și Renault Megane, toate cu înmatriculări de peste 900 de unități. Opel Astra își trece în cont locul nouă, în timp ce ultima poziție în top 10 îi revine lui Ford Ecosport, SUV-ul produs la Craiova, care a înregistrat 683 de unități înmatriculate.

Spre deosebire de anii precedenți, Volkswagen, brandul cu cea mai mare cotă de piață în Europa, nu are niciun reprezentant în top 10, întrucât Polo și Golf ocupă doar locurile 11 și, respectiv, 15.

În ultimii ani, SUV-urile au avut o creștere majoră de popularitate în Europa, însă Duster și Ecosport sunt singurii reprezentanți ai acestui segment în top 10 în România. Cele doua modele sunt urmate de Renault Captur (535 unități), Hyundai Tucson (528 de unități) și Suzuki Vitara (499 de unități), în timp ce Volkswagen Tiguan (346 unități) și Ford Kuga (345 de unități) au parte la rândul lor de o luptă echilibrată în topul SUV-urilor.

Loc Model Înmatriculări 
ian-mar 2019
1 Dacia Logan 6.819
2 Dacia Duster 2.395
3 Dacia Sandero 2.033
4 Renault Clio 1.308
5 Skoda Octavia 1.176
6 Ford Focus 977
7 Nissan Qashqai 949
8 Renault Megane 900
9 Opel Astra 699
10 Ford Ecosport 683

Via DRPCIV

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Ford Ecosport este puţin sub aşteptări... are un foarte bun potenţial dar poate nu atrage datorită spaţiului mai mic faţă de alte SUVuri.

    Eu zic că Ford Puma o să aibă succes pe piaţa din România şi nu numai, iar Ecosport este cam subapreciat deşi este o versiune foarte reuşită.


    În momentul când va apare E-Tech la Renault şi SPER DIN INIMĂ şi la Dacia... atunci Renault şi Dacia o să rupă la vânzări în România şi în Europa !!
    6 5
  • Edikk ţaca-paca
    Ecosport e un Tico/Matiz supraînălţat, adică un coteţ supraevaluat, bun la... nimic. Dacă snobeala ar durea, juma' de populaţie ar fi în chinurile defacerii (în două)
    10 5
  • Aici se vede ca Romanul inca nu s-a trezit din prostie. Sa ai Dacia 40 de ani in comunism si in capitalism sa-ti iei tot Dacia , nu e decat imbecilitate pura.
    2 22
  • VAG,

    Care sunt cei 40 de ani de Dacia în comunism?
    Și de ce-ți faci griji despre cum își cheltuie "Romanul" banii? Mai știi ce a spus Dabija?
    5 5
  • Ma rog...20. E suficient.
    2 13
  • VAG,
    Te rog, roagă-te!
    4 3
  • Edikkk
    Ford Ecosport , mai ales dacă ar fi şi hibridă (e-power, e-tech sau tnga) ar fi una din cele mai bune maşini pentru doamne, domnişoare !!

    Este o maşină foarte bună !
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru