Centenar Maybach sărbătorit cu ediții speciale pentru Clasa S și GLS. Producție limitată la 100 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maybach a decis să marcheze "un secol de lux" cu o ediție specială pentru modelele Mercedes-Maybach Clasa S și GLS. Vor fi asamblate 100 de exemplare din fiecare.

Wilhelm Maybach și fiul său, Karl Maybach, au înființat compania Luftfahrzeug - Motorenbau GmbH în 1909. Trei ani mai târziu au redenumit-o Maybach - Motorenbau GmbH și au început să dezvolte motoare diesel pentru dirijabile și locomotive.

În 1919, Maybach construiește primul său prototip de automobil, iar începând cu 1921 a început să asambleze mașini în care luxul era la ordinea zilei.

Acum, pentru a marca "un secol de lux", Maybach anunță o ediție specială pentru modelele Mercedes-Maybach Clasa S și GLS. Aceasta a fost botezată, sugestiv, Edition 100, iar fiecare model va fi replicat în doar 100 de exemplare.

Exteriorul este vopsit manual în combinația de culori argintiu - albastru, iar jantele sunt finisate într-o culoare specială. Nu lipsesc emblemele Edition 100 de pe montantul spate.

Pentru interior, germanii au pregătit o tapițerie din piele albă cu accente argintii, ornamente negre din lemn și, desigur, logo-ul ediției speciale pe diverse elemente din habitaclu.

În plus, fiecare client va primi o prelată inscripționată Maybach, mai multe accesorii îmbrăcate în piele, pahare de argint pentru șampanie și un stilou cu peniță din aur de 18K și capac încrustat cu 100 de diamante și perle.

Dacă Mercedes-Maybach GLS vine echipat cu un motor V8 de 4.0 litri (557 CP și 730 Nm), limuzina de lux Mercedes-Maybach Clasa S ascunde sub capotă un propulsor V12, twin-turbo, de 6.0 litri care dezvoltă 630 de cai putere și 1.001 Nm.

Primele exemplare Edition 100 vor fi livrate, în Germania, la începutul anului viitor.

via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Centenar, să arate că în 100 de ani, tot cu motor termic precum Ford T.

    RUŞINE!

    V8, V12 , ediţii limitate pentru limitaţi mintal,
    care pot cumpăra astfel de uzate moral, astfel de poluatoare.

    Oare tot cu maimuţa le vând??

    Citiţi raportul CIA pentru toate pericolele care pasc SUA în următorii 10-20 de ani şi să vedeţi ce scriu despre încălzirea globală !!
    Speriat, e puţin spus. Dezastru. Asta o să fie realitatea viitoare.
    1 18
  • Seriff
    AM sterge orice comentariu in care nu esti de acord cu Edikk, dar pe ale lui le lasa, e clar.
    13 1
  • inexorabil
    Serios, măi Securikkk? Ne indici…Deep State drept sursă de încredere (oarbă) ?

    Repet: pregăteşte-te să-ţi încing ciurul. Pă încălzire gloabală.
    6 2
  • Edikkk
    @Seriff

    eşti paranoia... dar cu IQ sub 50...
    1 1
  • Seriff
    Eu sunt paranoia? Sau tu esti platit sa faci propaganda? Tie nu iti sterge nimeni comentariile desi debitezi numai tampenii despre sfarsitul lumii, dezastre si ce altceva mai ai in creierul ala.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru