Chevrolet Aveo a terminat Mongol Rally, o cursă de 14.500 kilometri

de Sebastian Toma
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa Chevrolet Aveo înscrisă în Mongol Rally a încheiat aventura trecând linia de sosire din Ulan Bator, după ce a parcurs 14.500 kilometri.

Esential 102 autovehicule Chevrolet au fost donate asociaţiei SOS Satele Copiilor din întreaga lume în 2011, odată cu centenarul Chevrolet.
Chevrolet a format o echipă de trei persoane care a parcurs 14.500 de kilometri la bordul unui Aveo în cadrul Mongol Rally 2012. Guy White, Ed Kliphuis şi Arnout Schepers, cei trei membri ai echipei, au petrecut cinci săptămâni la bordul unui Aveo 1.2 de 86 CP în cadrul unei călătorii de poveste, care a traversat 15 ţări. Pe lângă faptul că au îndrăznit să parcurgă acest traseu ambiţios fără întăriri, fără sprijin şi fără o rută prestabilită, cei trei membri au făcut totul într-o maşină cu tracţiune faţă, sfidând clienţii de SUV-uri care circulă doar prin oraş cu tracţiunea integrală cuplată.

În raport cu un automobil standard, Aveo-ul folosit în această aventură avea o protecţie pentru baia de ulei, o bară antiîncastrare în partea din faţă, un set de apărători pentru trenul de rulare, o suspense ranforsată şi cu o gardă la sol mărită, un set de faruri suplimentare, o baterie de amperaj marek, un set de pneuri potrivite pentru teren accidentat, mai multe canistre de carburant şi roţi de rezervă, precum şi un set de lumini suplimentare la bord pentru asistenţă la citirea hărţilor.

Cei trei membri ai echipei au condus pe rând şi au parcurs traseul fără nicio problemă tehnică. Motorul, transmisia şi frânele modelului Aveo folosit în această călătorie au fost standard.

În urma finalizării traseului, Chevrolet a donat modelul asociaţiei SOS Satele Copiilor din Mongolia, alături de suma de 5.400 de euro pentru această organizaţie. În cadrul întregului eveniment Mongol Rally 2012, organizatorii au strâns peste 4.5 milioane de euro, donate în scop caritabil pentru centrul de copii Lotus din Mongolia.

Via Chevrolet  

Comentarii (2)

  • Si de Dacioți nu ziceti nimic? :(
    3 0
  • mi se parea mai firesc sa scrieti un articol mai amplu despre cei 3 romani care au participat la aceasta aventura cu Dacia 1310 (Miorita) si au ajuns cu bine in Mongolia.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru