Chevrolet: Vânzările şi cota de piaţă din Europa au crescut în primele nouă luni ale anului

de Sebastian Toma
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda declinului de opt procente al pieţei auto din Europa, vânzările Chevrolet au crescut cu 2.3 procente în primele nouă luni ale anului.

Esential 10 modele noi a lansat Chevrolet în ultimele 18 luni.
Chevrolet a anunţat o creştere a vânzărilor şi a cotei de piaţă în Europa în primele nouă luni ale anului. Reprezentanţii mărcii americane spun că vânzările au crescut cu 2.3 procente, în timp ce piaţa a scăzut cu opt procente, pe când cota de piaţă a crescut. Potrivit celor de la Chevrolet, marca se bucură de aceste rezultate graţie lansării noilor modele pe 15 pieţe europene. Printre noutăţile Chevrolet se numără Malibu, Cruze facelift, Cruze Station Wagon şi Trax. Cel din urmă tocmai a debutat pe piaţă, pe când fraţii săi sunt disponibili pentru comandă de mai multă vreme.

În primele nouă luni ale anului, Chevrolet a vândut 157.000 de unităţi în Europa de Vest şi Europa Centrală. În raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Chevrolet remarcă o creştere de 3.500 unităţi. Cota de piaţă a mărcii Chevrolet în Europa a crescut cu 0.13 procente în perioada menţionată mai sus, totalizând 1.34 la sută pentru 19 ţări din Europa. Cel mai bine vândut model Chevrolet în 2012 a fost Aveo. Modelul Chevrolet de clasă mică a fost vândut în 46.650 unităţi în primele nouă luni ale anului, urmat de Spark cu 40.370 unităţi şi Cruze, cu 29.620 unităţi.

Captiva a înregistrat 18.950 unităţi vândute, urmat de Orlando cu 18.780 unităţi şi Camaro cu 18.000 unităţi.

Cele mai bune pieţe pentru Chevrolet au fost Franţa, Olanda, Polonia, Austria şi Elveţia, arată comunicatul de presă al mărcii americane. Europa de Vest a reprezentat piaţa cu o creştere mai mare pentru Chevrolet în primele nouă luni ale anului, marca americană înregistrând 122.300 unităţi vândute în această regiune. În raport cu anul precedent şi perioada comparabilă a acestuia, vorbim despre 3.650 unităţi în plus, consemnate printr-o creştere de 3.1 procente.

Via Chevrolet

Comentarii (10)

  • Daca o tine in ritmul asta,peste cativa ani va fi lider la vanzari pe segmentul lui.Chevyyyyyy.......
    12 5
  • antonny
    cresterile Chevrolet va veni cu vanzarile chevrolet malibu,chevrolet cruze sw si chevrolet trax
    9 6
  • Da de ce nu spun si ca, cresterea la Chevrolet vine la pachet cu scaderea Opel ..
    15 2
  • zarnesteanu
    Good job baby ... Ma surprind vanzarile lui Camaro. Aveam impresia ca europenii sunt un pic mai economi. Totusi, se stie cat e de greu sa rezisti ispitei. :):):)
    7 6
  • Wow, impresionant de multe Camaro, probabil de aia Ford s-a hotarat sa aduca si ei Mustangul.
    12 0
  • AndreiRN
    Marfa buna la un pret bun se vinde singura.
    Designs si enginerie americana si fabricatie coreeana/chinezeasca are succes la tineret.
    3 10
  • kumite
    Tineretul ala are nevoie de slujbe.Crezi ca la ora actuala asa ceva este posibil in Europa?Crezi ca toti mucosii fac parte din clubul TBLT?(traiasca banul lui tata).Penibil,ridicol.Spune-i tu cum vrei!
    6 1
  • Giga Motors
    Da, si pe mine ma surprinde placut "revolutia" cifrica a lui Camaro in...Europa :) :P Ehe!-nu toata lumea se lasa furata de valul la moda......Ca tot veni vorba de fabulosul Camaro, in Meltenica inca nu se face simtit, datele statistice fiind tot timide, dar stim de ce, nu?
    In alta ordine de idei, ma declar partizan cu afirmatia lui @denon. Chiar si in aceasta maree sufocanta de pseudo-masini de pe strazi, Cruze, reusita cvasi-premium de la Chevrolet (de fapt, Chewoolet, caci romanul nu prea vrea sa vada cum arata pe viu adevaratul "Chevy": Impala, Malibu......), se anunta ca o prezenta cvasi-exotica, gustoasa, sau ca o mica pata de culoare pe fond cenusiu, dar, repet, Chevrolet-urile de la mama lor americana nu vor marsalui prea curand pe soselele patriei......Posibil doar atunci cand vom reveni la normalitatea cu adevarat normala ! (desi cred cu tarie ca o asemenea stare de lucruri ne-a blagoslovit hăt! cu mult timp in urma, prin perioada interbelica......). Inclusiv in privinta pietei muncii, kumite.
    2 2
  • Vasilica
    Tinand cont de pret si calitatea Opel in mare masura nici nu ma mira acest lucru.
    3 0
  • catamorariu
    Am si eu un noul Aveo, am pus umarul la crestere...recomand aceasta masina!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru