Chevrolet Spark şi Sonic vor fi primele modele care vor integra Siri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 21.06.2012
Chevrolet Spark şi Sonic ar putea fi primele modele din lume care vor integra butonul care activează funcţia Siri de la Apple. Acesta va permite controlul vocal al sistemul audio şi al sistemului multimedia al vehiculului.

Chevrolet ar putea fi primul constructor care implementează butonul Siri pe modelele sale. O sursă din cadrul General Motors a anunţat că va integra butonul Siri pentru toate modelele care suportă sistemul MyLink. Spre deosebire de tendinţele din industrie la integrarea unei tehnologii noi, Chevrolet va integra butonul Siri pe cele mai ieftine mdoele din gama sa, Spark şi Sonic, care au fost dintotdeauna destinate clienţilor tineri. Vestea bună pentru clienţii Chevrolet posesori de iPhone este că sistemul MyLink suportă fără probleme butonul Siri şi integrarea acestuia în toată gama de modele ar fi posibilă într-un termen relativ scurt.

Apple a anunţat că integrarea butonului Siri a fost aprobată deja de majoritatea constructorilor mari cu excepţia mărcii Ford. Înainte de aceste aprobări, cei de la Apple au modificat aplicaţia Siri pentru a fi mai utilă şoferilor atunci când este folosită în maşină. Sistemul MyLink de la Chevrolet a fost destinat din start utilizării în companiei unui smartphone, iar butonul Siri nu face decât sâ îmbunătăţească experienţa utilizatorilor.

Integrarea Siri în automobile ar permite înţelegerea unui număr mai mare de comenzi vocale, dictate cu accente diferite, iar vehiculele ar putea avea şi propriile lor aplicaţii dedicate.

Reprezentanţii GM care au anunţat debutul butonului Siri la bordul modelelor Chevrolet Spark şi Chevrolet Sonic (denumirea lui Aveo pe piaţa americană) au preferat să nu-şi dezvăluie identitatea. Odată cu iOS 6, Apple a anunţat că vrea să ducă comanda vocală a automobilelor la un alt nivel. Până acum, americanii au reuşit să iniţieze discuţii cu nume mari din industrie, cum ar fi Mercedes-Benz, GM, Land Rover, BMW, Audi, Honda, Jaguar şi Toyota. În comunicatul său de presă, Apple a ţinut să precizeze că Siri va putea fi implementat extrem de simplu pe automobile. Un singur buton va ţine locul vechilor comenzi vocale. Butonul va face legătura între utilizator şi Siri, tehnologia urmând să se numească sugestiv Eyes Free, pentru că îi permite celui de la volan să acceseze o mulţime de funcţii fără a se uita măcar o clipă la telefon.

CLICK AICI pentru a citi mai multe despre noul iOS 6 şi despre aplicaţiile dedicate şoferilor.

Via | Leftlane

Comentarii (2)

  • Sa inteleg ca nu v-a placut episodul Manelistul si Siri. :))
    1 0
  • valy_budascu
    Aici prevad declinul android......SAD
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru