EuroNCAP: lista celor mai sigure maşini testate în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.01.2012
EuroNCAP a anunţat campionii la siguranţă în 2011. Organismul independent remarcă creşterea nivelului de siguranţă al vehiculelor testate şi anunţă înăsprirea criteriilor de testare la impactul cu pietonii.

EuroNCAP a prezenta lista celor mai sigure modele testate în 2011. Laureaţii categoriilor din care fac parte sunt: Audi Q3, Chevrolet Aveo, Ford Focus, Mercedes-Benz B-Klasse şi Volvo V60. Modelele de mai sus au fost cele mai sigure din categoriile din care fac parte, toate alese din totalul de 53 de automobile testate în 2011. Doar 11 modele au primit patru stele EuroNCAP în 2011, marcând o evoluţie pentru industria auto, nivelul de siguranţă al automobilului mediu fiind în creştere.

Modele precum Chevrolet Malibu, Mercedes-Benz ML, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20 şi BMW X1 au obţinut poziţiile secunde la categoriile din care fac parte. Ford Ranger a primit o menţiune pentru că este singurul pick-up testat de EuroNCAP în 2011 şi, totodată cel mai sigur pick-up testat vreodată de această organizaţie. Modelul Ranger a fost lăudat pentru punctajul obţinut la impactul cu pietonii. În ceea ce priveşte vehiculele electrice, Nissan Leaf a primit şi el o menţiune specială, deoarece a fost primul vehicul electric care a obţinut cinci stele EuroNCAP.

Ford Focus a fost primul model de volum care a primit patru premii EuroNCAP Advanced, iar modelele B-Klasse şi V60 au fost premiate pentru sistemele Collision Prevention Assist şi City Safety. Premiul EuroNCAP Advanced li se acordă vehiculelor care prezintă un grad ridicat de siguranţă graţie inovaţiilor tehnologice ce permit evitarea unui accident.

După cum au subliniat cei de la EuroNCAP, Dacia Duster a avut cel mai slab rezultat al testelor din 2011, cu doar trei stele de siguranţă. Testele EuroNCAP din 2012 vor avea criterii şi mai stricte de jurizare, scorul minim pentru obţinerea a cinci stele la impactul cu pietonii va fi de 60 de procente din punctajul total disponibil, nu de 40% cum a fost până acum.

Oficialii EuroNCAP sunt convinşi că suficiente modele vor trece testul şi la acest capitol, deoarece numeroase modele şi-au demonstrat calităţile în acest sens.

CLICK AICI pentru a vedea lista celor mai sigure modele testate de EuroNCAP în 2010.

Via | EuroNCAP

Comentarii (3)

  • ingineru
    bun progres pentru
    Aveo de la 2 stele generatia trecuta acum in fruntea celor mai sigure..
    Pot zice dezamagitor BMW X1 si Merc ML
    17 2
  • Holden
    Aveo este pe primul loc in segmentul lui. Bravo!!!
    14 2
  • Anul trecut X1 cica a luat 5 stele.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru