Lista celor mai sigure modele testate de EuroNCAP în 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.01.2011
EuroNCAP a publicat o listă cu cele mai sigure maşini testate în decursul anului trecut. DIn 29 de modele testate doar 65% au reuşit să obţină cinci stele.

Anul trecut a fost unul destul de încărcat pentru organismul european de testare a siguranţei automobilelor, EuroNCAP, care a avut de evaluat 29 de modele. Spre deosebire de anul 2009, în care 90% dintre maşinile testate au pbţinut cinci stele, regulile mai stricte după care s-au ghidat oficialii în 2010 au făcut ca doar 65% dintre modele să se bucure de calificativul maxim.

Printre cele mai dezamăgitoare prestaţii trebuie să enumerăm cele trei stele ale lui Citroen Nemo şi cele două stele ale modelului chinezesc Landwind CV9.

EuroNCAP a publicat însă şi topul modelelor care s-au descurcat cel mai bine la testele de impact. Cel mai sigur model din categoria "Executive" a fost BMW Seria 5, în timp ce la categoria "Small Family" Alfa Romeo Giulietta a primit cea mai înaltă distincţie. La categoria "Supermini", premiul i-a revenit lui Honda CR-Z, la categoria "Small 4x4" Kia Sportage a obţinut locul întâi, iar la categoria "Small MPV", Kia Venga a plecat acasă cu trofeul.

În topul celor mai bine punctate modele testate anul trecut intră şi Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, Citroen C4, Volkswagen Sharan şi Seat Alhambra.

Începând cu anul viitor, EuroNCAP va testa în particular şi sistemul de control electronic al stabilităţii, celebrul ESP, urmând să includă prestanţele funcţiei în nota finală a modelului.

În aceste condiţii, punctajul maxim ar urma să fie şi mai greu de obţinut.

via | EuroNCAP

Comentarii (6)

  • La Small MPV a iesit Toyota Verso.
    8 0
  • corect Radu
    http://www.euroncap.com/files/ENC-001-11_v6---0-9ae2c7ec-a6e4-4e10-acb2-a44dfb7a60e1.pdf
    2 0
  • Bentley
    Kia :)
    "Kia Venga a plecat acasă cu trofeul."

    Pe platforma, sau a fost in stare sa mearga sg pe picioare? :P

    Mai glumim si noi :)
    2 4
  • Volvo?
    Volvo nu a scos masini in 2010? sau nu mai este ce era odata la siguranta. Candva era in alta categorie, mult peste restul masinilor.
    1 3
  • @agoox
    in 2010 NICIUN model Volvo nu a fost testat !

    putina informare nu ti-ar strica inainte de a trage concluzii pripite

    Spor la citit
    4 2
  • THE TEST
    Pai la VOLVO nu mai e nevoie de teste, poate de aia..............fiti prudenti si punetiva centurile de sig.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru