Chevrolet şi Yvan Muller, campioni mondiali în WTCC

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.11.2010
Chevrolet îşi trece în cont o dublă istorică, obţinută în sezonul actual al Campionatului Mondial de Turisme WTCC: titlul la constructori şi la piloţi.

Chevrolet are mari motive de sărbătoare, weekendul acesta marcând un dublu succes al subsidiarului General Motors într-un campionat mondial FIA. Constructorul de peste Ocean a reuşit să câştige ieri la Macau Campionatul Mondial de Turisme atât la categoria producători cât şi la categoria piloţi.

Titlul suprem a fost adus de echipa Chevrolet, care a avut în componenţă şi proaspătul campion mondial, Yvan Muller încoronat deja de oficialii WTCC. Pentru a putea obţine această performanţă, Chevrolet a luptat spectaculos în cursele desfăşurate în weekend, Rob Huff şi Yvan Muller reuşind o dublă victorie în prima confruntare a etapei.

Cursa a doua a adus însă o clasare pe locurile trei şi patru, Huff şi Muller fiind nevoiţi să lupte din greu pentru a-l depăşi pe Farfus. Chiar şi aşa, Chevrolet a reuşit să se claseze pe podium în 21 de etape din totalul celor 22. Poziţia lui Huff în ultima cursă nu i-a permis însă pilotului să obţină titlul de vice-campion mondial.

Alain Menu, afectat de un eveniment personal nefericit, s-a izbit puternic de pereţii de contact ai primului viraj, dar a reuşit să termine cursa pe 7.

După succesul obţinut la Macau, mecanicii şi inginerii s-au apucat deja să lucreze la versiunea Cruze 1.6 turbo, care trebuie să confirme aşteptările pentru anii următori.

via | Chevrolet România

Comentarii (1)

  • valeriu
    cRUZE
    la ce succes este Cruze in romania eu nu inteleg de ce nu introduc in gama de vanzari si variante 1.4TBi sau 1.6 TB
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru