Chevrolet va lansa în 2012 un motor 1.4 turbo de 140 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.02.2011
Chevrolet lucrează în prezent la o politică de downsizing, menită să aducă publicului european un motor turbo de 1.4 litri chiar de anul viitor.

Testul internaţional organizat de Chevrolet pentru noul Captiva facelift a fost o bună ocazia de a sta de vorbă cu oficialii subsidiarului General Motors, despre planurile de viitor în Europa. Constructorul, originar din Detroit, plănuieşte o ofensivă puternică în Europa, drept pentru care intenţionează să demareze un program de dezvoltare special pentru publicul de pe Bătrânul Continent.

Potrivit lui Andrew Higgins, managing director al diviziei Chevrolet Europa Centrală şi de Est, următorii ani vor aduce o politică de downsizing şi în interiorul subsidiarului GM. Al patrulea brand auto ca mărime la nivel mondial, Chevrolet intenţionează să reducă capacitatea cilindrică a motoarelor sale disponibile în Europa.

Mai exact, de anul viitor, gama Chevrolet va face loc unei unităţi cu patru cilindri şi injecţie directă, de 1.4 litri turbo. Unitatea ar urma să dezvolte resurse similare celor oferite de motorul actual de 1.8 litri, normal aspirat. Aşadar, un agregat turbo ar putea oferi viitorilor clienţi Chevrolet până la 140 de cai putere şi un cuplu motor generos, de cel puţin 200 de Nm, disponibil la un regim de turaţii redus.

Potrivit lui Higgins, unitatea ar urma să ajungă pe piaţă chiar începând cu 2012.

Acelaşi oficial Chevrolet a vorbit şi despre posibilitatea de a vedea, la finalul lui 2012, un propulsor pe benzină de 1.6 litri, de generaţie nouă. Higgins susţine că motorul va fi inspirat de tehnologia folosită de Chevrolet în WTCC şi va fi capabil să furnizeze resurse generoase, fără a face compromisuri în materie de consum

Comentarii (1)

  • Alin D.
    GM
    De ce nu le folosesc pe cele de la Opel???
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru