Chevrolet Spark EV: versiunea electrică a lui Spark vine cu 130 CP

de Mircea Meșter
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet lansează la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea electrică a lui Spark. Este cea mai puternică şi performantă variantă de motorizare disponibilă pe cel mai mic model Chevrolet.

După o serie de teasere care anunţau lansarea versiunii electrice a celui mai mic model din gama Chevrolet, constructorul american a publicat astăzi primele imagini oficiale ale noului Chevrolet Spark EV.

Varianta full-electrică a lui Spark vine cu modificări estetice interesante mai ales în partea frontală, care preia formele versiunii clasice şi le duce la un nou nivel. Schimbările au atins şi zona posterioară, care "scapă" de ţevile de eşapament, devenite inutile pe un model electric, şi aduce în prim-plan o maşină mult mai "curată".

Esential 25.000 de dolari (circa 19.500 de euro) este preţul maxim la care va fi comercializat Chevrolet Spark EV în SUA.
130 de cai putere dezvoltă sistemul de propulsie al lui Spark EV.
Dacă Spark EV anunţă încă din exterior că este o versiune inedită, sistemul de propulsie este cu adevărat interesant.
Spark EV devine cel mai puternic şi performant Spark de producţie, cei 130 CP şi nu mai puţin de 542 Nm disponibili încă de la prima rotaţie a motorului reuşind să împingă noul model în mai puţin de 8 secunde de la 0 la 96 km/h (0-60 mile pe oră).

Puterea vine de la un bloc de baterii format din 336 de celule cu un volum total de 133 de litri şi cu masa de 254 de kilograme. Acestea pot fi alimentate complet în şapte ore sau în proporţie de 80% în doar 20 de minute dacă este folosit un încărcător special disponibil opţional.

Pe lângă noutăţile tehnice, noul Chevrolet Spark EV vine cu cinci noi nuanţe de caroserie (Electric Blue, Black Granite, Summit White, Silver Ice şi Titanium) şi cu noul sistem multimedia MyLink, care a debutat în premieră europeană pe crossover-ul Trax, la Salonul Auto de la Paris. Acesta este acompaniat de un ecran touchscreen de şapte inch.

via Chevrolet

Comentarii (3)

  • Halatul... cat ii halatul!?!?

    Fara preturi viata ii pustie.
    9 5
  • Arata foarte bine si cred ca va fi un hit!
    Sunt curios doar autonomia cat va fi...
    8 1
  • Da, masina asta este la superlativ, e geniala, e proaspata, e cu adevarat noua. Iar pentru mine cel putin, este un model ce-mi poate reaprinde pasiunea pentru automobile, pasiune oarecum ratacita intr-o mare amorfa de masini banale si conceptual depasite. Succesul comercial este garantat in US si ceva-ceva in nordul Europei. In Romania n-o sa pupam noi asa ceva prea curand. Nici n-am merita asa ceva, pentru ca n-am sti sa apreciem.

    Apropo, cifrele anunta o masina-spectacol. La ce cuplu fenomenal are, probabil ca americanii cu "special towing needs" nu vor mai fi nevoiti sa tina si vreun Chevrolet Silverado sau Ford F-150 prin garaje.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru