Chinezii de la Nio pregătesc startul vânzării de mașini electrice în Norvegia

de Paul Cosma
Vineri, 07.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul chinez de mașini electrice Nio și-a anunțat oficial intrarea pe piața europeană prin începerea vânzărilor în Norvegia. Clienții vor putea precomanda SUV-ul ES8 începând din iulie.

La începutul lunii aprilie, chinezii de la Nio anunțau că au atins o producție de 100.000 de mașini electrice, după aproape trei ani de activitate. Acum, constructorul asiatic mai face un pas către Europa și confirmă prezența pe piața din Norvegia. 

Chinezii anunță că primul lor model disponibil pentru clienții europeni este SUV-ul ES8, cu o autonomie de 500 de kilometri conform standardului WLTP. Precomenzile vor începe în iulie 2021, urmând ca primele livrări să aibă loc în septembrie. 

Ulterior, Nio va lansa în Europa și sedanul ET7 în cursul anului viitor. 

Totodată, chinezii susțin că vor aduce pe Bătrânul Continent și tehnologia Nio Power. Aceasta presupune înlocuirea bateriilor pentru vehiculele electrice în doar trei minute, în cadrul unor stații speciale care vor fi instalate până la sfârșitul lui 2021. 

Nio va dezvolta și propria rețea de stații de încărcare în Europa începând cu Norvegia. 

Via Nio

Comentarii (5)

  • La ce pret? Daca vin cu 70k euro, degeaba. Revolutia electrica mai asteapta.
    11 4
  • Lucian
    Se schimba bateria aproape goala cu una incaracta in 3 minute? Pare o solutie interesanta, ca la butelii. Si asa nu mai e nevoie de statii de incarcare, de zeci de minute pentru a incarca bateria, doar de statii de schimbat bateriile goale cu unele pline, statii care in paralel pot incarca non stop bateriile predate de clienti. Interesant...
    11 1
  • pe langa masurile politicienilor "ecomarxisti" de la brucsel (n'asha?), poate ca un shut in dos prin aparitia concurentei ii va face pe onor constructori europeni sa isi revizuieasca mai agresiv politicile viitoare in ceea ce priveste oferta electrica.
    5 10
  • Revenind puțin la realitate, exista un grup, printre multele, care se ocupă cu cercetarea poluarii, incalzirii globale,etc, Rhodium Group, care spune ca China polueaza mai mult decât toate celelalte țări dezvoltate la un loc, pe locul doi fiind SUA, cine ar fi crezut ?
    13 1
  • Edikkk
    Dap, China poluează dublu decât SUA...

    Principalul vinovat cărbunele...
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru