Chinezii de la XPeng vor comercializa noul SUV electric G9 la nivel global

de Alexandru Monenciu
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la XPeng au lansat noul SUV electric G9 cu ocazia Salonului Auto de la Guangzhou. Acesta va fi comercializat pe piețele internaționale, după cum a anunțat compania producătoare.

Cei care vizitează Salonul Auto de la Guangzhou pot admira în mare parte modele care se vând pe piața chinezească. Dar mai sunt și unele care vor ajunge și în alte țări, inclusiv în Europa. Spre exemplu, noul SUV cu zero emisii XPeng G9.

Potrivit companiei producătoare, G9 a fost gândit și construit încă de la început atât pentru piața din China cât și pentru piețele internaționale. Mai mult, este conform cu standardul Euro NCAP de 5 stele și cu standardele de certificare europene WVTA.

SUV-ul electric G9 este echipat cu doi senzori LiDAR, dar și cu o cameră de 8 milioane de pixeli montată tot în partea din față. Pe laterale are două camere de 2.9 milioane de pixeli. Mai mult, mașina este echipată cu sistemul de condus semi-autonom XPilot 4.0.

Chinezii nu au oferit detalii tehnice, dar au precizat că noul G9 are tehnologie de încărcare la 800 V și că pentru o autonomie de 200 de kilometri trebuie să aștepți doar cinci minute.

via XPeng

Comentarii (23)

  • Catalin
    Beton!
    19 17
  • curentatu
    Arată super măgăoaia, pare eco-responsabilă-reciclabilă în amonte și-n aval dar o fi Euro-6?
    A uitasem că trage curent, totuși să n-o tragă curentu când joacă XPeng-Pong cu pasagerii, autonomi cu cod QR sustenabil plus eficienți și siguri desigur.
    28 36
  • Bubi Mubi
    Spuneam că a expirat brevetul Tesla și vin chinezii cu baterii de generație mai nouă decât ce produc europenii.

    Unii vor începe să se sufoce.
    27 12
  • Octavian
    "tehnologie de încărcare la 800 V"
    deci pot sa ma conectez la liniile de troleibuz ?
    17 16
  • fata tot de mixer e.
    14 19
  • Sa vedem si cum se va vinde prin Norvegia, Olanda, Anglia. In Romania nu va ajunge, ca nu avem cu cine.
    4 21
  • Este destul de complicat sa mai vină cineva cu o chestie inovatoare pe parte de design… in general pare ok, mai puțin partea din fata la care oricum electricele in general parca ar avea ceva de spus in direcție ciudata as spune. In rest partea de încărcare a baterie este deja dezbătută chiar prea mult…
    11 3
  • Banuiesc ca iti place noua grila de la BMW in cazul asta :))
    Masina asta din fata e super frumoasa comparativ cu oribilitatile de la BMW cu noile grile.
    3 10
  • Părerea ta… articolul nu are legătura cu BMW-ul și nici cu cocalari (să te mai scutesc de o postare), dar fiecare scoate din tărtăcuța cât poate… unii nimic in afara de CO2.
    10 5
  • inexorabil
    @Dutz, mă crezi sau nu, aversiunea-vector a Illuminati şi a urmaşilor lor (EMOL) s-a concentrat întotdeauna pe naţiunea…germană. Chiar dacă, paradoxal, fondatorii ocultismului satanic (de fapt, un pleonasm) au fost germani la origine. Dar prigoana la care au fost supuşi, pe drept cuvânt, de către autoritatea de stat (legitimată de Sus!), recte Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană, a constituit motivul acestui sentiment care le-a devenit lege internă.

    Cu timpul, identitatea (implicit, fiinţa) naţională n-a mai însemnat absolut nimic în accepţia lor (şi mai ales a celor care le-au urmat la “butoane”), care au început să preţuiască doar ansamblul cu valoare mutuală de…silogism Bani-Putere-Hegemonie (Globală). Iar ceea ce alimentează acest desfrâu inimaginabil al râvnei păcătoase poartă un singur nume: principiul hegelian (nici nu mai este nevoie să explic în ce constă).

    Cele două războaie mondiale sau cele două cicatrice perpetue din conştiinţa modernităţii n-au gravitat întâmplător în jurul universului german (în definitiv, geto-scitic!). Totodată însă, ele au demonstrat, fără putere de tăgadă, forţa regenerativă uimitoare a acestui popor milenar. Arătând şi că există o plagă majoră cu care se va lupta până la capăt (ceea ce s-ar cuveni să ne anime şi să ne mobilizeze şi pe noi, fraţii lor de sânge!), indiferent ce forme (ademenitoare, prelucrate propagandistic) capătă aceasta (nazism, bolşevism sau…corporatism bicefal USDOS-EUSSR) : SOCIALISMUL. Ceea ce mulţi încă nu înţeleg în profunzime este că socialismul s-a specializat în propovăduirea libertăţii, prosperităţii şi fericirii, DAR…Această conjuncţie adversativă este fundamentală în ecuaţia adevărului. Te mişti liber, chiar absolut liber, doar în perimetrul trasat de tartorii din umbră. Prosperitatea socialistă mizează doar pe cantitate (dând naştere consumerismului brut şi brutal), nu şi pe calitate. Fericirea pe care ne-o propune/oferă Promisiunea Roşie (chiar dacă ea se prezintă în alte culori, de pildă galben şi albastru) se percepe (coincizând cu satisfacţia animalică şi efemeră a consumului, atâta tot; başca aceasta te introduce într-o spirală a nevrozei “indefinibile”, reclamând tot mai mult consum în condiţiile unor drepturi financiare deliberat limitate din culise) doar sub pielea de sclav a toată vremea, incapabil să iasă din labirintul nevăzut şi maximum dominant psihic.

    Şi da, oricine nu îmbrăţişează această viziune a realităţii se conturează pe sine drept vrăjmaş/trădător al etosului geto-scitic! Fără îndoială că şi al creştinismului…

    PS. Iarăşi inovezi în limba română?...Ce “oribilitate” din partea ta! La urma urmei, eu, unul, voi aprecia întotdeauna pe cineva care se exprimă atent, corect şi ordonat în limba maternă (chiar dacă nu se bucură de un lexic vast sau nu dotat neologic/tehnic) decât pe unul care a acumulat x diplome, y masterate şi z doctorate (chiar dacă, modest nevoie mare, nu face paradă de acest fapt).

    PPS. @Dutz, dă-mi voie să remarc genialitatea genial de simplă a ultimei tale fraze.
    13 12
  • inexorabil
    Notă. Poate că unii cititori nu-şi dau seama la ce fel de perimetru m-am referit mai sus. Păi, la unul…normativ (exprimat prin legi, dispoziţii, în general prin reguli a căror încălcare atrage, invariabil şi inevitabil, sancţiuni – spre sfârşitul vremurilor, acestea nu vor fi valabile/viabile decât cu caracter draconic).
    11 11
  • @inexopix
    Dati-i prostului medicamentele!! Sapoca si Balaceanca il vor inapoi.
    9 11
  • arata f bine, fata de Lucid, lateral de G klasse si fund de panamera, foarte elegant asortate, bravo lor.
    5 4
  • @inexopix
    Te-a nu t-ea ca sa nu-ti dau motiv.
    3 8
  • @inexoscula
    Tu esti o aberatie de cand ai aparut pe lume. Tu pe aici esti precum un prezervativ de lana si singurul razboi pe care meriti sa-l porti este cu camasa de forta. Mai baga o pastila! Poate merge de data asta...
    8 8
  • inexorabil
    Nimic “pe text”, pretenaş?! Ce uşor mi-ar veni şi mie şi ce convenabil mi-ar părea să etichetez drept “aberaţii” consideraţii care nu mi-ar pica deloc bine la stomac (mai ales dacă ar exista şi unul al conştiinţei). Dar cu certitudine aş rămâne dator taman la capitolul…fierbinte: demonstraţia, başca riguroasă!

    O “logică” precum “Eşti prost fiindcă eşti prost!” germinează doar în minţi concomitent comode, superficiale şi naive. Ceea ce speraţi voi cu înverşunare, voi, slugile pe viaţă ale minciunii infernale şi instituţionalizate…

    Şi, apropo, transmite-le şi “coledzilor” tăi că doar prin metode vădit neortodoxe mă puteţi opri…Dacă optaţi pentru dueluri verbale, ei bine, eu am de partea mea…un întreg popor, care s-a săturat de DICTATURĂ, de BATJOCURĂ, de IMPOSTURĂ (după amar 80 de ani…). Nu, nu-i “retorică”, ci certitudine!
    4 8
  • inexorabil
    Şi încă o chestie: acum, odată ce Parlamentul trădării naţionale v-a autorizat să zburdaţi iarăşi, ca în anii trecuţi, în postura nefirească, inechivoc stalinistă, ba încă grotescă, de organ de cercetare penală, vă arde buza să umpleţi iarăşi puşcăriile cu oameni nevinovaţi, pardon, cu “dujmanii poporului”. Chiar au decedat persoane condamnate în urma unor dosare trucate (din cauza condiţiilor de detenţie sau a tratamentului judiciar sau a unor afecţiuni dinadins ignorate) – nefiind tras nimeni la răspundere pentru aceste abuzuri criminale! – dar, fără nicio jenă, ridicaţi pretenţia de a fi autoritate morală, ba chiar far călăuzitor al acestei naţii?!

    În episodul trecut, v-a venit de hac CCR. Din nefericire, nu văd cine vă mai poate împiedica acum, când aţi pus cu totul laba pe mecanismele statului. Pe care, astfel, l-aţi pus pe tavă reptilelor frankfurtiene.
    3 6
  • @inexoscula
    Te repeti prostule care esti prost? Te-ai blocat din nou? Pastile la greu! Ai umblat la manute rosii pentru mine? Ha ha ha! Tie iti place sa dai manute rosii la alti? Si tie iti place sa-ti dai manute dar de alt fel. Medicameentele pentru inexopix, mai repede va rog!
    7 4
  • inexorabil
    Pentru incultura ta generală:

    1) de regulă, nu “înroşesc” pe nimeni aici – ah, da, doar pe Tembelus Rex odată, pentru faza cu Dincă pe post de manechin viu la testele de siguranţă; dar, dacă mă gândesc mai bine, mai degrabă ar merge cu securişti, căci la testele de siguranţă…naţională s-au dovedit repetenţi – de fapt, România nu mai prezintă nicio siguranţă: nici politică, nici economică, nici socială, nici personală;

    2) în afară de “epitetiada” arhicunoscută şi de aerele de psihiatru (categoric improvizat), mai ştii şi altceva? Ah, da, să tocaţi de pomană banii publici. Miliarde…Şi noi avem fraieri care se mulţumesc cu mizerii efective de salarii, chiar şi 1500 lei net.
    3 6
  • inexorabil
    Vorba lui Dan: să ne mai şi râdem. Nu cu unii, ci de unii! Cum ar fi: de forma de viaţă cu mii de feţe.

    Nu, mă, nu sunt prost fiindcă decretezi tu! Căci nu întruchipezi tu mama criteriilor. Şi da, monstruozitatea voastră de instituţie bugetivoră este vinovată de tot ce merge rău în ţara asta!! Este vinovată de prin 1948 încoace…

    Altfel, tati, să nu crezi că mă prefac a nu observa mojicia ta de mahala. Amăgindu-te tu că m-ai discredita în ochii comunităţii AM, insinuezi (în postarea de la 20:27) că eu aş practica…malahia. De “partide” ca ale mele tu nu vei avea parte nici după terminarea veşniciei (scuzaţi hiperbola). Iar aceste “evenimente” durează mai mult decât mi-aş dori. Şi mi le permit oricând. Asta ca mata’ să nu mai ronţăi ce nu se cuvine. Fiindcă eu nu m-am atins de viaţa ta personală, măi acesta cu “educaţia” şi “civilizaţia” în gură toată ziua. Şi care te vrei perceput drept exemplu de urmat pe calea “occidentală”. Deşi – repet – nu ţi-ai adus nicio contribuţie la făurirea şi înflorirea Vestului, care, astfel, nici măcar n-are habar că exişti!
    Apropo, eu, unul, n-am nevoie de Vest (pot cel mult să-l admir, dar pe cel autentic, consacrat istoric şi renăscut postbelic, nu caricatura jalnică pe care şi-au pus amprenta, de vreo 30 de ani încoace, mistificatorii Illuminat-frankfurtieni, cu parafă de la Deep State!), căci mă aflu şi mă înrădăcinez AICI, aproape (geografic) de leagănul bătrânei Europe: Scythia.
    4 7
  • inexorabil
    Nu uitaţi: timpul a încremenit în loc! Cea mai lungă zi din istoria acestui popor rămâne 21 decembrie 1989. Încă n-a sosit 22 decembrie!!! Când se va petrece adevărata REVOLUŢIE. Când prea justa furie populară va mătura toate lichelele jurate, fie interne, fie externe. Dar poate vom primi o mână de ajutor din Europa cea mare. A început să iasă lumea masiv pe străzi, chiar în Vest! Pigmeii politici, preaplecaţi păpuşarilor emolari din culise, vor trebui să dea socoteală (ca o devansare imperioasă a Judecăţii de Apoi) pentru tentativa vădit demonică de a transforma planeta într-o uriaşă puşcărie…
    4 4
  • Chiar nu rezolvi nimic… trist ca nu te-ai prins încă. Dacă tu crezi că ești “peste cineva”, nu ai intra in asemenea capcane inutile.
    Faptul ca arunci in mod repetat cu mizerii spune altceva și din păcate nu-ți dai seama că te enervezi fără sens.
    Te ajuta ce spune cineva ok.. dacă nu te ajută da “ignore” dar nu-ți distruge seara… părerea mea cu scuzele de rigoare pentru recomandare!!!
    1 2
  • anti inexorabil
    Bai tata, tu te plictisesti rau singur acasa....nu te doare mana dreapta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru