Chinezii recidivează: BAIC a lansat un SUV care copiază designul Jeep și Toyota Land Cruiser

de Tiberiu Safta
Joi, 19.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez de automobile BAIC a lansat un SUV care copiază designul modelelor Jeep și al lui Toyota Land Cruiser. Modelul se numește BJ60 și este oferit cu un propulsor hibrid care oferă o autonomie de 1000 de kilometri.

BAIC, unul dintre cei mai importanți constructori de mașini din China, a publicat imagini oficiale cu noul SUV BJ60. Designul noului model iese imediat în evidență, deoarece se pot observa mai multe elemente vizuale preluate de la modelele Jeep și chiar Toyota Land Cruiser.

Noul BJ60 are dimensiuni similare cu Toyota Land Cruiser Seria 300. Astfel, modelul chinez măsoară 5020 de milimetri în lungime, 1925 de milimetri în lățime și 1955 de milimetri în înălțime, cu un ampatament de 2820 de milimetri. BAIC BJ60 se încadrează, ca dimensiuni, între modelele BJ80 și BJ90. Cea din urmă mașină este bazată pe generația anterioară Mercedes-Benz GLS.

În partea din față avem o grilă iluminată cu un design de inspirație Jeep. Inclusiv farurile LED aduc aminte puternic de crossover-ul Jeep Renegade. Asta în timp ce aripile evazate, ușile laterale de dimensiuni mari, precum și partea din spate duc cu gândul la un Toyota Land Cruiser. Inclusiv stopurile LED au un design inspirate după cele văzute la Ford Explorer.

Exteriorul este completat de mai multe elemente cromate și de jante de 20 de inch.

La interior, BAIC BJ60 dispune de 3 rânduri de scaune îmbrăcate în piele albă. Modelul va fi oferit și într-o versiune cu doar 5 locuri și două rânduri de scaune. BJ60 este dotat cu un instrumentar digital și cu un ecran central de 12 inch pentru sistemul multimedia. Alte dotări ale lui BJ60 includ: heads-up display, scaune încălzite, iluminare ambientală, plafon panoramic și un sistem audio premium.

Cât despre motor, BJ60 este echipat cu un propulsor hibrid, care ar oferi o autonomie de 1000 de kilometri. Constructorul nu a dezvăluit multe detalii despre motor, însă SUV-ul va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 6 secunde și va putea fi dotat cu tracțiune integrală, diferențiale blocabile și alte sisteme destinate special pentru condusul off-road.

Noul BAIC BJ60 va fi vândut, pentru moment, doar în China. Nu se știe dacă SUV-ul hibrid va fi comercializat și în alte țări și regiuni.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Omletă
    În curând vor copia si Dacia pariu
    5 2
  • Felicitări. Oricum pare mai frumos decât Toyota Landcruiser și mai robust decât Jeep, dar ce surprinde este sprintul mai rapid decât BMW X7.
    Dacă l-ar face invizibil pentru radar ca F35 cred că ași cumpăra și eu 2 sau 3 bucăți (să am piese de rezervă).
    8 6
  • sprintul ala e obtinut in cadere libera
    2 1
  • Așa erau toți asiaticii analizați de deștepți .dar cu timpul, puțin câte puțin au devenit regi! 66A8
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru