Circulația pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva ar putea fi inaugurată în octombrie: "Vom dechide lotul chiar dacă are probleme"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor susține că circulația pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva ar putea fi inaugurată în săptămâna 14-20 octombrie, chiar dacă există în continuare numeroase probleme la suprafața asfaltică.

Lucrările la lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva au fost finalizate încă din luna august, însă inaugurarea planificată inițial pentru luna septembrie a fost amânată după apariția unei fisuri de 15 metri lungime și un centimetru lățime din cauza unor probleme la terasament.

"Până la remedierea problemei nu se poate deschide circulația și cu siguranță nu o să se remedieze până la sfârșitul lunii septembrie", afirmau la vremea respectivă surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ministerul Transporturilor anunță acum că ar putea deschide circulația în săptămâna 14-20 octombrie, în ciuda faptului că problemele nu au fost remediate integral.

"Probabil săptămâna viitoare vom deschide şi tronsonul 3 Lugoj-Deva. Vom deschide şi acel lot, cu probleme, de altfel. Am să spun acest lucru până în ultima zi că pe acel lot vor fi probleme în exploatare", a explicat Răzvan Cuc, ministrul demis al Transporturilor.

Una dintre problemele la care face referire Cuc este la un pod, iar acestea vor fi remediate într-un interval de câteva zile.

"Era o problemă la cine a condiţionat expertiza ca să putem da drumul la trafic la tablierele unui podeţ unde practic va fi o intervenţie de 2-3 zile.

Riscăm să fie anumite probleme la structură", a adăugat Cuc.

Autostrada A1 Lugoj - Deva este formată din 4 loturi, însă în prezent se circulă integral doar pe loturile 1 și 4. În schimb, doar 15 dintre cei 28 de kilometri ai lotului doi sunt în prezent în exploatare, în timp ce pentru restul de 13 kilometri contractul a fost reziliat și este în curs de re-licitare.

Via Mediafax

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru