România are încă 21 de kilometri de autostradă: lotul 3 al segmentului A1 Lugoj - Deva, inaugurat cu limitare de 80 km/h

de Daniel Popescu, Foto: Asociația Po Infrastructura
Miercuri, 25.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au inaugurat în această săptămână lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva cu o limitare de viteză de 80 km/h și cu restricții de tonaj de 7.5 tone.

Lucrările la lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva au fost finalizate încă din luna iunie, însă inaugurarea circulației rutiere a fost amânată inițial pentru luna septembrie în urma unui conflict cu constructorul.

Ulterior, inaugurarea a fost amânată încă o dată după apariția unei fisuri de 15 metri lungime, iar în cele din urmă autoritățile au deschis traficul rutier în această săptămână.

Cu toate acestea, cel puțin pentru o perioadă, există numeroase restricții de circulație. Astfel, viteza maximă este restricționată la numai 80 km/h, iar pe unele poduri chiar la 60 km/h, în timp ce vehiculele de peste 7.5 tone nu au dreptul de a circula pe acest segment.

Practic, pe această autostradă se circulă mai încet decât pe orice drum național din România, iar accesul TIR-urilor este interzis.

"Am făcut 3 expertize, am contractat lucrările la podul peste Mureș, am recepționat breteaua Holdea, iar acum dăm în trafic acest tronson cu restricții de 80 de km/h și 7.5 tone.

Avem și contract de deszăpezire", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Iată cum arata lotul 3 al acestei autostrăzi în luna august, când circulația nu era încă deschisă:

În urma acestei inaugurări, România este foarte aproape să aibă o autostradă completă de la Sibiu la granița cu Ungaria prin punctul vamal Nădlac. Singurul segment care lipsește este un sector de 13 kilometri care face parte din lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva și care leagă localitățile Holdea și Margina. Contractul inițial pentru acest sector a fost reziliat, iar autoritățile au lansat abia în luna iunie licitația pentru proiectare și construcție.

Traseul complet al autostrăzii A1 leagă Bucureștiul de granița de Ungaria, însă lucrările la autostrada Pitești - Sibiu nu au început încă și vor necesita o lungă perioadă de timp, estimată de autorități la cel puțin 4 ani.

Via Hotnews

Comentarii (5)

  • Deci nu avem inca 21 de km de autostrada.
    17 0
  • Crăciun Fericit tuturor! Drumuri bune și sigure!
    9 2
  • mircea badea
    pnl or sa faca minus n km. eventual pun si niste taxe pe ce e...
    8 9
  • Faptul ca nimeni de la cnair nu a intrat inca la puscarie ne arata ca lucrurile nu se vor schimba niciodata in tara asta.
    20 1
  • ecosportivu
    doar revenirea lu bechtel ne mai poate propulsa spre stabilitate adica zero km autostrazi
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru