România are încă 22 de kilometri de autostradă: circulația rutieră pe lotul 4 din autostrada A1 Lugoj - Deva a fost inaugurată

de Daniel Popescu, Foto: Asociația Pro Infrastructură
Vineri, 16.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulația rutieră pe cei 22 de kilometri ai lotului 4 din cadrul autostrăzii A1 Lugoj - Deva a fost inagurată în această săptămână, în ciuda unui conflict cu constructorul unui lot învecinat pe care se află nodul de legătură cu rețeaua de drumuri naționale.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat la începutul acestei săptămâni că lotul 4 de pe autostrada A1 Lugoj - Deva a fost recepționat. Noul tronson de autostradă are o lungime de circa 22 de kilometri și este poziționat intre localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara.

Cu toate acestea, circulația rutieră nu a putut fi deschisă inițial, ca urmare a faptului că nodul rutier de legătură cu rețeaua de drumuri naționale se află pe lotul 3 al acestei autostrăzi.

Lucrările la lotul 3 au fost de asemenea finalizate, însă acestea nu au fost recepționate după ce CNAIR a descoperit că "nu erau întrunite condiţiile de calitate a lucrărilor". După două zile, CNAIR a decis însă să preia de la constructor doar un segment de 800 de metri din lotul 3, pentru ca șoferii să poată circula pe lotul 4 și să iasă de pe autostradă prin nodul rutier de pe lotul 3.

"Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare - primire cei 800 de metri aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă", menționează CNAIR într-un comunicat de presă.

Compania care a construit lotul 3 nu a semnat însă procesul verbal de predare-primire, întrucât consideră că lotul 3 trebuie predat integral, nu pe "bucăți".

În urma acestei inaugurări, România a ajuns la o rețea de 829 de kilometri de autostradă.

Chiar dacă lotul 3 va fi deschis integral circulației la un moment dat, șoferii nu vor putea încă să călătorească doar pe autostradă între Lugoj și Deja.

Primul lot dintre localitățile Traian Vuia și Sanovita are aproape 28 de kilometri și este deja în exploatoare.

În schimb, lotul 2 dintre Cosevita și Traian Vuia are aproape 29 de kilometri, însă doar o parte a acestuia este în exploatare, iar termenul de "livrare" pentru kilometri ramași este estimat pentru anul 2021.

Via Profit

Comentarii (4)

  • Excelenta veste / felicitari constructorului roman UMB care a depasit dificultati tehnice semnificative la tronsonul de la 'Dealul Liliecilor' ! si a facturat beneficiarului un pret decent.
    9 4
  • UMB e fix "umbrarescu", deci chiar nu imi dau seama pentru ce-ai avea (realmente) a multumi.
    iar daca nu stii "umbrarescu"... eh, atunci: ori e un pic de trolling, ori un pic de nedocumentare... zic si eu, nu dau cu paru'.
    7 3
  • intre tmp in china 20000km
    5 0
  • Nu lucrez la drumuri dar admir, alaturi de majoritatea entuziastilor de infrastructura din Romania, lucrarile realizate de UMB, firma condusa de dl. Umbrarescu, fost tractorist inainte de Revolutie dar cert un om cu un talent antreprenorial deosebit Cateva dintre ele, de care stiu : A1 Timisoara-Lugoj lot 1 (9,5 km, calitatea impecabila, gata cu 6 luni inainte de termen), Soimus - Ilia 22,14 km (lupta teribila cu Dealul Liliecilor, 4 MM Euro pe km, 40% din pretul pe care CNADR il estima la licitatie), A3 Moara Vlasiei-Ploiesti 42,5 km, Gilau-Nadaselu 8,7 km. In lucru, cu desfasurare de forte impresionanta: A7 centura Bacau (17 km). Si sa nu uit, reabilitarea completa a drumului montan DN2D Focsani-Targu Secuiesc, vreo 70 km peste Muntii Vrancei, drum pe care l-am parcurs cu masina toamna trecuta si pe care-l recomand oricarui pasionat auto-moto !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru