Citroen a prezentat C3 facelift: mici modificări de design și echipamente noi pentru interior

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat primele imagini și detalii referitoare la C3 facelift. Modelul de clasă mică păstrează motorizările actualei versiuni, însă propune mici modificări estetice și îmbunătățiri la nivelul interiorului.

Actualul Citroen C3 a apărut pe piață în 2016, iar în toată această perioadă, modelul de segment B al constructorului francez a adunat peste 750.000 de comenzi. Acum, producătorul din Hexagon a pregătit o serie de îmbunătățiri pentru C3.

Citroen C3 facelift mizează pe mici modificări de ordin estetic și pe un interior care poate fi acum "garnisit" cu echipamente noi. În același timp, gama de motorizări nu suferă transformări.

Partea frontală a lui Citroen C3 facelift propune faruri cu o formă ușor restilizată cu lumini LED, o grilă inspirată de cea a conceptului Cxperience și un spoiler retușat. Aripile de protecție au trecut și ele prin "bisturiul" fin al designerilor francezi, în timp ce elementele laterale din cauciuc (Airbump) vin acum cu într-o versiune îmbunătățită.

Conform oficialilor Citroen, clienții vor putea opta pentru două culori noi (Elixir Red și Spring Blue) de caroserie și pentru jante cu design special cu diametrul de 17 inch.

De asemenea, francezii au pregătit și o culoare nouă (Emerald) pentru plafonul lui C3 facelift. Astfel, posibilitățile pentru personalizarea exteriorului au crescut, francezii menționând că există 97 de versiuni.

Pentru interior, producătorul francez propune noile scaune Advanced Comfort, acestea fiind preluate din gama C4 Cactus. Totdată, clienții vor putea comanda și pachetul de accesorii Techwood care introduce elemente din plastic care imită lemnul, dar și senzori de parcare pentru partea din față.

Conform oficialilor francezi, Citroen C3 facelift include un pachet cu 11 sisteme și tehnologii de siguranță și asistare: senzori de parcare față, sistem de frânare de urgență, Coffee Break Alert, sistem pentru monitorizarea atenției șoferului, asistent pentru faza lungă, cameră video pentru mersul cu spatele, asistent la pornirea în rampă, sistem pentru atenționarea șoferului cu privire la depășirea benzii de rulare, sistem pentru monitorizarea unghiului mort, tehnologie pentru recunoașterea semnelor de circulație și cruise control cu limitator de viteză.

Gama de motorizări nu a suferit transformări.

Clienții vor putea alege motorul de 1.2 litri PureTech pe benzină cu trei cilindri în versiuni de 82 CP și 110 CP sau unitatea diesel 1.5 BlueHDi de 100 de cai putere. Doar versiunea pe benzină de 110 CP va fi disponibilă cu o transmisie manuală cu șase trepte, celelalte două variante fiind oferite cu o cutie manuală cu cinci rapoarte.

Conform oficialilor Citroen, C3 facelift va fi disponibil pentru comandă începând cu luna aprilie.

Comentarii (3)

  • Clique
    Drăguț foc !
    8 2
  • Ajung si producatorii de masini ca cei de telefoane, in fiecare an, apare model nou. Mai putin Dacia...si Mitsubishi :))
    3 2
  • Au unii o manie a antenelor.. in 2020 sa mai montezi antena exterioara.. urat, aiurea, foarte nasol.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru